Pålitelig innsamling av måledata for råoljepipeline i Russland

Transneft drifter landets råoljepipelines

Transneft er en statlig russisk bedrift med sete i Moskva, og bedriften drifter landets råoljepipelines.

Bedriften ble grunnlagt i 1993 og har i dag verdens største pipelinesystem med en total lengde på nærmere 50 000 kilometer.

Applikasjon

Et av pipelinesystemene til Transneft er råoljepipeline ESPO (Eastern Siberia Pacific Ocean). Den har en lengde på 2757 kilometer og leverer 15 millioner tonn olje årlig til Daqing i Kina.

I fremtiden er det planlagt å utvide kapasiteten til 30 millioner tonn og transportere oljen til Japan og Sør-Korea i Stillehavsregionen over en total lengde på 4700 kilometer. I den forbindelse vil totalt 32 pumpestasjoner og 13 tanklagre være nødvendig.

Transneft benytter egensikre signalomformere fra Phoenix Contact for å overføre prosessdata fra felten og til stasjonenes kontrollrom.

Løsning

Allsidige og pålitelige: PLC-relemoduler  

Allsidige og pålitelige: PLC-relemoduler

De universelle temperaturmåleomformerne omformer temperatursignaler fra motstandstermometre og termoelementer til 4…20 mA signaler. De forsynes med energi fra Ex-i-mateskilleforsterkere.

Inngangsskilleforsterkerne overfører deretter de analoge signalene til kontrollrommene på sikkert område. Takket være innovativ koblingsteknikk utmerker de 12,4 mm smale Ex-skillerne seg også med en nøyaktig signalbehandling (linearitetsavvik < 0,1 %) og lav tapseffekt (mateskiller maks 1,3 watt).

Inngangene, utgangene og strømforsyningene er galvanisk isolert fra hverandre. Samtlige skillere overfører Hart-protokollen toveis. I henhold til Atex er skillerne godkjent som tilhørende egensikkert utstyr for sone 0.

Med vårt konsept kan Ex-skillet kombineres med inngangsklemmene. Dermed sparer man en komplett monteringsskinne med rekkeklemmer: Ikke bare plassbehovet reduseres betraktelig, men også potensielle feilkilder.

De integrerte skilleknivene og testbøssingene gir et problemfritt skille av Ex-i-ledningene. Det letter oppstarten betraktelig. Og på grunn av Ex-i-modulenes pluggbarhet kan funksjoner helt enkelt også tilpasses i ettertid.

I tillegg til Ex-i-modulene benytter Transneft også andre komponenter fra Phoenix Contact, blant annet strømforsyninger, prefabrikkerte systemkabler og PLC-releer.

Fasit

Med Process Interface PI benytter Transneft en innovativ løsning for egensikre strømkretser med pluggbare elektronikkmoduler og en basismodul.

Fordelen: Det er elektronikkmodulen som inneholder funksjonaliteten, og ikke basismodulen. Den smale bredden gjorde at man i tillegg sparte 30 % plass.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk