Effektiv feltkabling med Junction Boxes

Effektiv feltkabling med Junction Boxes

Skalerbart installeringskonsept

Modularitet gir optimal tilgjengelighet.

Dine fordeler

  • Redusert plassbehov og vekt samt lavere kostnader for feltkablingen
  • Økte reserver for anleggsutvidelser med uforandret plassbehov
  • Enkel og sikker bestillingsprosdyre grunnet entydige artikkelnumre
  • Global godkjennelsespakke og tilgjengelighet
  • Prosjektspesifikk støtte av planlegging og plassering
  • Kun en kontaktperson for videreførende konsepter

Anvendelse

Feltutstyrstilkoblingsboks i et kjemisk anlegg  

Feltutstyrstilkoblingsboks i et kjemisk anlegg

På samme måte som tidligere er konvensjonelle analog- og binærsignaler de vanligste signalformene i prosesstekniske anlegg. Avhengig av anlegget må noen hundre eller opptil flere tusen signaler i felten samles inn og kobles til IO-kort i den sentrale styreteknikken med enkeltlederpar. Denne typen signaloverføring er enklest å håndtere og kan diagnostiseres, men en slik klassisk parallellkabling krever på den annen side størst plass i felthuset.

De enkelte sensorledningene samles i felttilkoblingsboksene, såkalte Junction Boxes, og strekkes til det sentrale koblingsrommet via stamkabler med høyt antall poler (Trunks). For å spare plass og dermed også holde utgiftene nede stilles anleggsplanleggere og -operatører overfor stadig nye utfordringer ved feltkabling i kjemiparker. Det samme gjelder for planleggere og operatører av modulære anlegg eller offshoreplattformer og de såkalte FPSO-vessles.

I tillegg kommer kravet om anleggsdeler med minst mulig vekt, samtidig som såpass gode plassreserver må beholdes at anlegget også kan utvides i ettertid.

Løsning

I tillegg til en meget stor portefølje med rekkeklemmer tilbyr Phoenix Contact nå også et sortiment med hus i spesialstål som ble utviklet spesielt for potensielt eksplosive områder, for alle prosesstekniske områder.

CLIPLINE complete  

Redusert byggbredde sparer plass

Rekkeklemmer for høy pakningstetthet på minimal plass

Rekkeklemmesortimentet CLIPLINE complete gjør at vi kan se tilbake på over 90 års erfaring. For feltkabling innen prosessteknikk har vi nå, i tillegg til den velprøvde skrutilkoblingsteknikken, også en nyskapning parat: Push-in-teknologien.

Disse rekkeklemmene gir deg en oversiktlig og plassbesparende kabling selv der plassen er meget begrenset. Du unngår feilplugging, og med for eksempel byggserien PT 1,5 /S… med en delingsbredde på 3,5 mm får du en tilkoblingskapasitet for 1,5 mm² – det skaper plass på monteringsskinnen og gjør at huset kan reduseres.

Hus i spesialstål med nytt flenskonsept  

Hus i spesialstål med nytt flenskonsept

Hus i spesialstål med det lille ekstra

I tillegg til sin globale godkjennelsespakke fremhever de nye husene i spesialstål seg spesielt med sitt store temperaturområde fra +140 °C til -55 °C. Du kan velge blant forskjellige hustyper og -størrelser (fra 100 x 100 x 80 mm til 1000 x 1000 x 300 mm) samt ulike varianter (ingen eller opptil fire flenser, deksel, dør).

Husenes nye flenskonsept gir en vektreduksjon på opptil 10 % sammenlignet med vanlige hus, uten at stabiliteten påvirkes på noen måte.

Premonterte og tilkoblingsklare Junction Boxes  

All-in-one-løsningen sparer opptil 30 % plass

Premonterte og tilkoblingsklare Junction Boxes

Etter ønske mottar du ferdigutstyrte hus i spesialstål som komplette løsninger. Avhengig av kriteriene dine, inneholder husene også våre rekkeklemmer. Denne kombinasjonen reduserer byggstørrelsen sammenlignet med vanlige felttilkoblingsbokser med ca. 30 %. Det sparer vekt og kostnader og holder plassbehovet nede gjennom hele feltkablingen. Du trenger bare å velge om du ønsker plassbesparelser (offshore) eller ekstra reserve i forbindelse med anleggsutvidelser (for eksempel kjemisk anlegg).

Sammen med deg utarbeider vi gjerne et helt optimalt feltkablingskonsept, og leverer etter ønske også alt komplett (single- og multi-vendor), over hele verden, til avtalt dato og helt skreddersydd nettopp for ditt prosjekt – ta kontakt med oss.

Våre produkter

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00