Nettorganisering med WLAN og Bluetooth

Nettorganisering med WLAN og Bluetooth

Bevegelsesfrihet for ditt industrinettverk

Trådløst Ethernet – det står for optimal fleksibilitet og samtidig lave vedlikeholds- og installasjonskostnader.

Ved automatisering kan du profitere av alle mulighetene som trådløs kommunikasjon gir, og de pålitelige, industrielle komponentene fra Phoenix Contact. Wireless Ethernet gir deg komplette nettverksløsninger i utstrakte anlegg og gjør at du kan integrere mobile enheter – pålitelig, ytelsessterkt og vedlikeholdsvennlig.

Dine fordeler

  • Sømløs og kostnadsgunstig implementering i eksisterende nettverk takket være fleksible installerings- og konfigureringskonsepter
  • Absolutt pålitelig og tilgjengelig med sine optimale egenskaper for industrielle bruksområder
  • Mange bruksområder, fra Voice-over-IP til safety med Ethernet som felles kommunikasjonsstandard

Muligheter ved trådløs nettverkskommunikasjon

Med Wireless Ethernet fra Phoenix Contact kan sømløse nettverksløsninger utformes:

  • Integrering av enheter i bevegelse
  • Funksjonelt pålitelig kommunikasjon
  • Raske kommunikasjonsforbindelser også med deltakere som ligger langt unna
Trådløs nettverkskommunikasjon  

Sømløse nettverksløsninger med WLAN

Nettorganisering av Shuttles og førerløse transportsystemer

Avbruddsfri roaming  

WLAN 1100 og 5110 muliggjør avbruddsfri roaming for FTS

Fleksible transportløsninger danner selve utgangspunktet for dynamiske produksjons- og logistikkprosesser etter prinsippene for Industrie 4.0. I den moderne intralogistikken og Smart Factory benyttes autonome, førerløse transportsystemer (FTS) i stadig større grad.

En viktig faktor for en pålitelig og effektiv drift er en transparent og ytelsessterk, trådløs kommunikasjon. I den forbindelse tilbyr Phoenix Contact velegnede Industrial Wireless LAN-løsninger. WLAN Access Points 5110 åpner for en pålitelig WLAN-belysning i haller eller lagerrom. På Shuttles og transportsystemer kan man benytte den kompakte WLAN 1100 med integrerte antenner. Den særdeles raske roamingen forhindrer brudd i forbindelsen og sørger for pålitelig kommunikasjon.

Overvåking av maskiner og anlegg ved hjelp av smarte enheter

Sikker WLAN-tilknytning  

WLAN 1100 gir en særdeles sikker WLAN-tilknytning til forskjellige nettverksenheter.

Du kan ha full oversikt over maskinstatusen via smarttelefon, nettbrett eller smartklokke. Med maskinens Access Point WLAN 1100 integrerer du smarte enheter helt enkelt og først og fremst trygt i maskinnettverket. Det spesielle produktkonseptet med allerede integrerte antenner åpner for en spesielt enkel installering direkte i maskiner eller automatikkskap.

For å oppnå enda bedre sikkerhet støtter WLAN 1100 muligheten for å sikre forbindelser ved hjelp av engangspassord og regulere tilgangen til nettverk ved hjelp av filtre. Slik kan man lettere sikre at kun personer med autorisasjon får tilgang til maskinen og aktiverte systemer.

Funksjonelt sikker kommunikasjon via Bluetooth

Sikker dataoverføring via Bluetooth  

Funksjonelt sikker dataoverføring via Bluetooth med FL EPA 2 og SafetyBridge-teknologi

En funksjonelt sikker overføring av signaler er vanligvis en grunnleggende forutsetning overalt der maskiner eller kjøretøyer er i bevegelse. Ved hjelp av en ProfiSAFE- eller SafetyBridge-løsning via Bluetooth eller WLAN er dette kravet helt enkelt å imøtekomme også trådløst.

WLAN- og Bluetooth-komponentene fra Phoenix Contact sørger for en robust og pålitelig trådløsoverføring av signalene. Safety-protokollen gjenkjenner feil eller tidsoverskridelser i kommunikasjonen og setter applikasjonen automatisk i sikker tilstand.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00