Skreddersydd signalsegmentering sparer plass i koblingsrommet

Skreddersydd signalsegmentering sparer plass i koblingsrommet

Plassbesparende

Sørg for mer plass i koblingsrommet med kompakte segmenteringskonsepter for prosessteknikk.

Dine fordeler

  • Senkning av segmenteringskostnader ved å redusere automatikkskapene med opptil 20 %
  • Prosjektspesifikk støtte av planlegging og plassering
  • Komplett signalsegmenteringskonsept fra en og samme produsent
  • Kun en kontaktperson for alle komponenter

Anvendelse

På samme måte som tidligere er konvensjonelle analog- og binærsignaler den vanligste signalformen i prosesstekniske anlegg. Denne typen signaloverføring er enklest å håndtere og kan diagnostiseres, men en slik klassisk parallellkabling krever størst plass i koblingsrommet.

Avhengig av anlegget må noen hundre eller opptil flere tusen signaler i felten med enkeltlederpar kobles til IO-kort i den sentrale styreteknikken. De enkelte sensor- eller aktuatorledningene samles i felttilkoblingsboksene, såkalte Junction Boxes, og strekkes til det sentrale koblingsrommet via stamkabler med høyt antall poler. Her befinner det seg segmenteringsskap eller -stativer som disse stamkablene med forskjellige signaler kan legges på. Deretter følger kryssegmenteringen via signaltypeavhengige interfacemoduler til de forskjellige IO-kortene i DCS-en. Vanligvis er både styreteknikkens IO-kort og interfacemoduler montert i separate skap eller stativer.

For å oppnå en effektiv signalsegmentering er det innlysende at mange detaljer må tas hensyn til. Anleggsoperatører, planleggingsbyråer og leverandører av styreteknikk er alle like interessert i kompakte segmenteringskonsepter. For ønsket er å minimere antall automatikkskap for slik å redusere det totale koblingsrommet. Et ytterligere punkt som må tas hensyn til, er muligheter for migrering.

Eksempel på oppbygging av en segmentering for egensikre signaler

Eksempel på oppbygging av en segmentering for egensikre signaler

Løsning

Koblingsrom i et prosessteknisk anlegg  

Koblingsrom i et prosessteknisk anlegg

Om et segmenteringskonsept er riktig eller galt, er i stor grad avhengig av forholdene og styreteknikken. I løpet av årtiene har muligheten for signalsegmentering blitt stadig bedre, og da spesielt med tanke på signaltetthet.

Som leverandør av samtlige komponenter mellom styresystem og felten har vi internasjonal erfaring med mange sluttkunder og DCS-tilbydere og tilbyr en stor portefølje med de mest forskjellige segmenteringskomponenter der signaltettheten kan velges fritt.

Skreddersydd signalsegmentering gir opptil 20 % plassbesparelse  

Skreddersydd signalsegmentering gir opptil 20 % plassbesparelse

I mange årtier har vi utviklet spesielle interfacemoduler og kablingsløsninger som er tilpasset både de forskjellige IO-komponentene til de største produsentene av styresystemer og operatørenes lokale krav.

I tillegg til rekke- eller segmenteringsklemmer og de passive interface- og relemodulene produserer vi også samtlige aktive interfacekomponenter, for eksempel SIL-sertifiserte mateskillere, IS-signalsplittere, ventilstyremoduler, overspenningsbeskyttelse og sikkerhetsreleer.

Takket være bruk av de mest moderne teknologier er alle disse komponentene utviklet med optimaliserte temperaturegenskaper og er meget smale. For eksempel kan opptil 1024 analoge innganger skilles og segmenteres egensikkert i et 80x80 cm skap. Det gir en plassbesparelse i overkant av 20 %. De monteres i skapet ved hjelp av et robust holdersystem, Termination Carrier, og kobles til systempluggen i en håndvending.

Fra veiledning til levering – alt fra en og samme leverandør

Automatikkskap med høy pakningstetthet  

Automatikkskap med høy pakningstetthet

Våre produkter er i bruk over hele verden i tilnærmet alle prosesstekniske anlegg, og det i samspill med alle vanlige styresystemer. Med denne kunnskapen utarbeider vi gjerne riktig segmenteringskonsept for nettopp ditt koblingsrom – for nye anlegg, mindre utvidelser og migreringer.

Vi kommer frem til riktige produkter i fellesskap med deg, hjelper deg med koblingsskjemaene og leverer alt fra våre samarbeidspartnere, slik at du kun får en leverandør å forholde deg til – ta kontakt med oss.

Våre produkter

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk