Brukseksempler

Brukseksempler

Mange muligheter

Oppdag våre intelligente løsninger for pålitelig overvåking av utestasjonene dine.

Energiforsyning

Bruk av ekstendere i kraft-varmeaggregat  

Bruk av ekstendere i kraft-varmeaggregat

Anvendelse
Kommunale leverandører er også ansvarlig for nettstabiliteten. For å unngå påvirkninger og feil er det helt nødvendig å overvåke nettene på en omfattende måte. Status­, advarsler og feilmeldinger må kommuniseres pålitelig til kontrollrommet. Personvern spiller i denne sammenheng en stadig større rolle. Gjennom EEG-management oppstår det større mengder ømfintlige data som må overføres til styreteknikken. Derfor merker vi allerede i dag en tendens mot end-to-end-kryptering.

Løsning
På grunn av kombinasjonen med Unmanaged og Managed Ethernet-ekstendere fra Phoenix Contact kan status­, advarsler og feilmeldinger sendes til kontrollrommet automatisk via SNMP (Simple Network Management Protocol).

Fasit
Samspillet mellom enhetene kombinert med eksisterende ledninger gjør systemet ikke bare enkelt og driftsøkonomisk, men imøtekommer også kravet om intelligente og ytelsessterke nett.

Solenergi

Bruk av forsyningsmanagementregulator i solcellekraftverk  

Bruk av forsyningsmanagementregulator i solcellekraftverk

Anvendelse
Også desentrale solcelleanlegg må gi sitt bidrag til høy nettstabilitet. I sine betingelser for nettilkobling av solcelleanlegg spesifiserer ansvarlige nettoperatører områdene som må overholdes for nettfrekvens og -spenning samt reaktiv effekt. Utover dette må nettoperatøren være i stand til å redusere overskytende energitilbud ved behov. Disse spesifiserte kravene til anlegg overføres av nettoperatøren til tilhørende PV materegulatorer via fjernstyreteknikk.

Løsning
Funksjonsblokkbiblioteket Resy+ fra Phoenix Contact utvider forsynings­managementregulatoren i solcelleanlegg med fjernstyreteknisk protokoll. I forbindelse med den modulære styreteknikken kan nettoperatørenes mange forskjellige krav imøtekommes.

Fasit
På området solcelleenergi tilbyr Phoenix Contact ikke bare et plattformkonsept for implementering av solcellekraftverk, men utvider ved hjelp av funksjonsblokkbiblioteket Resy+ forsynings­managementregulatoren med fjernstyreteknisk protokoll.

Vann- og avløpsbehandling

Bruk av løsningen PumpControl i avløpspumpeverk  

Bruk av løsningen PumpControl i avløpspumpeverk

Anvendelse
Avløpspumpestasjoner er en viktig bestanddel i et fungerende system for avløpshåndtering. Desentrale avløpspumpeverk er fordelt over hele distribusjonsnettet til kommunale avløpsforetak. Om nødvendig må disse transportere avløpsvannet til høyereliggende kanaler, og alltid fungere absolutt feilfritt. Driftsdata formidles oppdatert til det overordnede styresystemet.

Løsning
Automatikkskapløsningen PumpControl er klar til å installeres og tar seg av alle styre- og reguleringsoppgaver i desentrale avløpspumpeverk. I tillegg til kontrollert innkobling av pumper og registrering av måleverdier sendes viktig informasjon til det overordnede styresystemet via OPD samt via sms til driftspersonellet.

Fasit
Ved å ta i bruk løsningen PumpControl kan avløpspumpeverk styres og reguleres behovsrettet. Slik sparer man kostnader og optimaliserer ressurser. Det integrerte fjernstyregrensesnittet gir effektiv integrering i det overordnede styresystemet.

Olje og gass

Målestasjonssensorer på rørledning  

Målestasjonssensorer på rørledning

Anvendelse
Et prosessteknisk anlegg omfatter ofte hundrevis og delvis også fremdeles ventiler med manuell betjening. Overvåkingen av disse ventilene i ettertid ved å foreta utvidelser med posisjonsbrytere forbedrer overvåkingen og sikkerheten av produksjonsdriften.

Løsning
I midten av en ventilgruppe plasseres mindre automatikkskap med et IO-system. Henholdsvis to sensorer monteres på en ventil, som deretter kobles til skapet via kabel. Automatikkskapet i felten er tilkoblet kontrollrommet trådløst ved hjelp av Radioline-systemet fra Phoenix Contact. En mer kompleks proprietær koding gir sikrere overføring. Et intelligent meshnettverk øker systemets støysikkerhet.

Fasit
Gjennom en modulær oppbygging og et høyt potensielt antall enheter kan systemet overvåke alt fra mindre til meget store anlegg absolutt sikkert.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk