Fieldbusinstallation – nem vedligeholdelse og udvidelse

Fieldbusinstallation – nem vedligeholdelse og udvidelse

Passer bare

Den kompakte konstruktion sparer vægt og skaber plads.

Dine fordele: Skalerbare fieldbarrierer og enhedskoblere

  • Maksimal grad af oppetid i tilfælde af fejl takket være Hot-Swap-egnede komponenter
  • Hurtig installation gennem montagefærdige, forfortrådede fieldtilslutningskasser
  • Meget enkel segmentplanlægning, uden at hardware-reserve er nødvendig
  • Gode udvidelsesmuligheder og gennemgående modularitet
  • Til 4-leder-fieldbuskomponenter fås også varianter med 24 V DC-fordeling
  • Lave lageromkostninger, da der kun er tre bestillingsnumre til alle applikationer

Dine fordele: Fieldkomponent-tilslutningsdåse

  • Minimale nedetider takket være mulighed for M12-kabeltilslutning
  • Husvarianter til Ex- og Non-Ex-installationer
  • Lave lageromkostninger takket være brug af standard-fieldbuskabler fra tromlen

Anvendelse

Ved opbygning af fieldbusinstallationer inden for procesteknikken spiller oppetiden en betydelig rolle. Det gælder såvel Profibus PA som Foundation Fieldbus.

Fieldbarriere og bustopologi
Brugen af segmentprotektorer og fieldbarrierer beskytter f.eks. bussegmentet mod kortslutninger i stikledninger og tilvejebringer den nødvendige beskyttelsesmåde. De sædvanlige fieldbarrierer med flere kanaler har dog den ulempe, at de ikke kan udskiftes under et udfald uden negativ indvirkning. Tværtimod skal hele segmentet frakobles ved den hyppigst anvendte linietopologi for at skifte enkelte fieldbarrierer. Det sker på bekostning af oppetiden.

En fejls indflydelse på det samlede system

En fejls indflydelse på det samlede system

Fieldkabling
Også helt nær ved processen, ved fieldkomponenttilslutningen, består kravet om, at udskiftning hurtigt skal kunne foretages af en ikke-elektriker for at holde eventuelle nedetider på et minimalt niveau. Denne hurtige udskiftning kommer i stand ved stikforbindelser på fieldkomponenten – mest M12 eller 7/8". Det lyder i første omgang ret enkelt. De ofte barske omgivelsesbetingelser (Atex, støv, syrer, ætsende gasser etc.) gør dog brugen af field-konfektionerbare stik tilnærmelsesvis umulig. Det svage punkt er her tætningen mellem kabel og stik.

Når man bruger stik, satser man på forbindelser, der er sprøjtede fast til kablet og således er permanent
tætte. De oftest varierende afstande mellem fieldfordelere og fieldkomponenter nødvendiggør dog et stort antal kabler i forskellige længder, der er konfektionerede fra producenten. Dette store antal af forskellige kabler kan af økonomiske grunde ikke konstant opretholdes. De øgede udgifter til lagerhold og logistik ville være uforholdsmæssigt store.

Løsning

Fieldbarrierer, der kan udvides modulært  

Fieldbarrierer, der kan udvides modulært

Skalerbart fieldniveau
Inden for fieldbarrierer kan Phoenix Contact tilbyde et skalerbart installationskoncept, som minimerer fejls påvirkninger af et segment og dermed øger anlæggets oppetid. Uden at indvirke negativt på kommunikationen til de øvrige fieldbusdeltagere kan fieldbarrierer udskiftes under den igangværende drift, eller hhv. Profibus PA- eller Foundation Fieldbus-segmentet kan udvides.

Dette gøres muligt ved brug af et bæreskinnestik, som følger med alle koblere. Stikket sørger for, at tværkommunikationen – ligesom ved et backplane – består, selv om en enkelt enhedskobler er blevet fjernet. Desuden tjener den til at udvide et segment, uden at det indvirker negativt på driften af de allerede eksisterende enheder.

Fieldtilslutningskasse med fieldbarrierer, der kan udvides modulært  

Fieldtilslutningskasse med fieldbarrierer, der kan udvides modulært

Ud over alle de nødvendige komponenter, såsom enhedskoblere, fieldbarrierer, overspændingsbeskyttelse og fieldbuskabler, kan vi også tilbyde installationsfærdige fieldtilslutningskasser
(junction boxes).

Disse er enten præfremstillede til din individuelle udbygning eller er allerede komplet forsynede med alle nødvendige fieldbarrierer og forfortrådede. Fieldtilslutningskasserne fås til Ex- og Non-Ex-installationer og leveres inklusive alle forskruninger samt kabel- og afskærmningsskinne.

Fieldkomponent-tilslutningsdåse

Typisk kablingsstruktur for et kemisk anlæg  

Typisk kablingsstruktur for et kemisk anlæg

Til fieldkomponenterne tilbyder Phoenix Contact en lille passiv tilslutningsdåse, der monteres som bindeled lige foran fieldkomponenten. Den sørger for, at kabelenden på fieldfordelerens tromleenhed har en fieldegnet forbindelse med den åbne ende af det konfektionerede M12-kabel til fieldkomponenten.

Det metalliske hus og brugen af skærmforskruninger sikrer en gennemgående fieldbuskonform skærmforbindelse. I huset skal de to fieldbusledere så bare lægges på. Udførelsen som et stykke enkelt, elektrisk materiel og med blå som muligt farvevalg gør, at fieldkomponent-tilslutningsdåsen også kan benyttes i egensikre strømkredse op til Ex-zone 1.


Yderligere informationer

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk