Sikker måledataregistrering af en olie-pipeline i Rusland

Transneft driver landets olie-pipelines

Transneft er en statslig russisk virksomhed med sæde i Moskva, som driver landets olie-pipelines.

Virksomheden blev grundlagt i 1993 og råder i dag over verdens største pipeline-system med en samlet længde på knap 50.000 kilometer.

Applikationseksempel

En af de pipeline-systemer, som Transneft driver, er olie-pipelinen ESPO (Eastern Siberia Pacific Ocean). Den har en længde på 2.757 kilometer og leverer årligt 15 millioner tons olie til kinesiske Daqing.

For fremtiden planlægges det at udvide gennemløbskapaciteten til 30 millioner tons og transportere olien over en samlet længde på 4.700 kilometer til Japan og Sydkorea i stillehavsregionen. Dertil kræves i alt 32 pumpestationer og 13 lageranlæg.

Transneft bruger egensikre signalkonvertere fra Phoenix Contact til overførslen af procesdata fra feltet til stationernes kontrolrum.

Løsning

Alsidige og pålidelige: PLC-relæmoduler  

Alsidige og pålidelige: PLC-relæmoduler

De universelle temperaturmåleværdikonvertere konverterer temperatursignaler fra modstandstermometre og termofølere til 4…20 mA-signaler. De forsynes med energi af Ex-i-føde-skilleforstærkere.

Indgangs-skilleforstærkeren overfører så de analoge signaler til kontrolrummene i det sikre område. Takket være innovativ koblingsteknik udmærker de kun 12,4 mm smalle Ex-adskillere sig ved en nøjagtig signalbearbejdning (linearitetsafvigelse < 0,1 %) og en lav tabseffekt (forsyningsskillemodul: Maks: 1,3 watt).

Indgange, udgange og netdele er galvanisk isolerede fra hinanden. Alle anvendte adskillere overfører Hart-protokollen bidirektionelt. Adskillerne er på samme måde som ATEX tilladt for zone 0 som tilhørende egensikkert materiel.

Med vores koncept kan Ex-adskillelsen kombineres med indgangsklemmerne. Herved spares en komplet bæreskinne med rækkeklemmer: Ikke kun pladsbehovet reduceres markant, men også mulige fejlkilder.

De integrerede skilleknive og prøvestikbøsninger muliggør en problemfri adskillelse af Ex-i-ledninger. Dette gør idriftsættelsen betydeligt lettere. Og da Ex-i-modulerne er stikbare, kan også senere funktionstilpasninger nemt udføres.

Ud over Ex-i-modulerne anvender Transneft også andre komponenter fra Phoenix Contact, eksempelvis strømforsyninger, færdigkonfektionerede systemkabler samt PLC-relæer.

Facit

Med Process Interface PI anvender Transneft en innovativ løsning for egensikre strømkredse med stikbare elektronikmoduler og en grundklemme.

Fordel: Elektronikmodulet indeholder funktionaliteten, ikke grundklemmen. Den moderate bredde gør, at der opnås en pladsbesparelse på yderligere 30%.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11