Intelligent brønnautomatisering for utvinning av grunnvann

Oversikt

Grunnvannsbrønn  

Grunnvannsbrønn

  • Etablering eller modernisering av anlegg for utvinning av grunnvann utgjør ofte en teknisk utfordring med hensyn til automatiseringsteknikken.
  • Med WellControl tilbyr Phoenix Contact en løsning som er tilpasset dine behov for intelligent automatisering av brønnene for utvinning av grunnvann.
  • Løsningskonseptene fra Phoenix Contact er tilpasset hverandre og muliggjør en ytelsesoptimalisert og kostnadseffektiv drift av anleggene.

Anvendelse

Medarbeidere i et brønnfelt  

Pålitelig automatisering av et brønnfelt

Grunnvannsbrønner er desentralt installerte konstruksjoner i vannverk. De er uunnværlige når befolkningens drikkevannsbehov, som varierer sterkt i løpet av dagen, må dekkes. Derav oppstår nødvendigheten av å ha en sikker brønndrift til enhver tid og dermed også forsyning.

Forebyggende vedlikehold og bruk av fjernstyreteknikk er i den sammenheng helt uunnværlige faktorer. Utover dette ønsker man en balansert ytelse for hver enkelt brønn for slik å unngå senking av grunnvannsspeilet og for å øke brønnenes driftstid.

Operatørene ønsker å oppnå best mulig bruk av energien ved pumpedrift og dermed holde driftskostnadene nede, noe som må tas hensyn til ved teknisk omsetting i praksis. For å imøtekomme alle disse kravene kreves en moderne automatisering med sikker tilknytning til et kontrollrom.

Løsning

Automatikkskap med automatiseringsteknikk for vannutvinning  

Automatiseringsteknikk for vannutvinning

Phoenix Contact tilbyr en ferdig tilpasset, konfigurerbar løsning som overtar samtlige nødvendige styre- og reguleringsoppgaver av grunnvannsbrønner.

Dra nytte av redusert idriftsettelsesarbeid takket være styrt parametrisering, helt uten programmering. Tilknytningen til et kontrollrom via fjernstyreprotokoll IEC 60870–5–104 forløper både praktisk og enkelt.

Tilknytning av feltutstyret følger via funksjonsblokkbiblioteket Waterworx fra Phoenix Contact. Ved hjelp av forhåndsprogrammerte funksjonsblokker åpner dette for en effektiv Engineering av anleggene dine.

Selve hjertet i automatiseringsprogramvaren utgjøres av en Axioline-kontroller som er optimalt rustet for fremtidige utvidelser takket være PROFINET- og Modbus/TCP-funksjoner. Utover dette sørger et omfattende konsept for overspenningsbeskyttelse og spenningsforsyningen for nødvendig forsyningssikkerhet og servicetiltak som kan planlegges.

Komponentene som benyttes åpner for utstrakte diagnostikkmuligheter, slik at anleggets status kan overvåkes også på avstand. Måle-, styre- og reguleringsmoduler i serien Mini Analog Pro er også egnet for bruk i røffe omgivelser. Via disse filtreres og oppfriskes alle innkommende analogverdier for videre behandling, og mateseparatordrift av perifere enheter er også mulig helt problemfritt.

Topologi protokollomforming  

Overfør prosessdata fra forskjellige fjernstyrestasjoner til kontrollrommet i henhold til standarder.

Dine fordeler

  • Effektiv brønndrift grunnet state-of-the-art-automatiseringsteknikk
  • Pålitelig forsyning grunnet intelligent konsept for overspenningsbeskyttelse og spenningsforsyning
  • Enkel webvisualisering for diagnostikk på stedet og styring av anlegget
  • Redusert Engineering-arbeid takket være enkel parametrisering

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00
Referrer:

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk