Løsninger for gjenkjenning av is

Oversikt

Uavhengig sensorsystem  

Uavhengig sensorsystem

  • Isdannelse på rotorbladene fører ikke bare til farer for vindanlegget, men også til farer for omgivelsene, dyr og mennesker.
  • Phoenix Contact tilbyr et førsteklasses gjenkjenningssystem for is til rotorblader og som øker vindanleggenes rentabilitet.
  • Med vår løsning måles sjikttykkelsen fra potensielle isdannelser samt temperaturen direkte på rotorbladenes overflate.

Anvendelse

For at vindanlegg skal være mest mulig lønnsomme, må anleggets tilstand være absolutt feilfritt. Ved ekstreme klimaforhold kan det likevel dannes is på rotorbladene. Isstykker som faller ned, kan forårsake store skader. Det er viktig å oppdage tegn på isdannelse på et tidlig tidspunkt, slik at anlegget kan stanses ved farer og avisingssystemet kan startes opp.

Løsning

Automatikkskap gjenkjenning av is  

Evalueringsinnhold som del av den samlede løsningen Blade Intelligence

Gjenkjenningssystemet for is fra Phoenix Contact måler tykkelsen på issjiktet på rotorbladene og sørger for at vindanlegget fungerer pålitelig.

Evalueringsalgoritmen, som er sertifisert av DNV GL, bestemmer om driften skal fortsette eller om vindanlegget skal kobles ut.

Uavhengig sensorsystem  

Uavhengig sensorsystem

Sensorene, som helt enkelt er klistret på plass, måler issjiktets tykkelse samt temperaturen utvendig på rotorbladet. Sensoren forsynes direkte via solenergi og har en lagringskapasitet opptil 1000 timer.

Sensorens signaler sendes trådløst til evalueringsenheten i gondolen. Den trådløse rekkevidden utgjør opptil 250 meter. Ved tilsvarende antall sensorer er systemet egnet for automatisk gjenstart. Evalueringsenheten finnes som komplett automatikkskapløsning og som system som kan integreres.

Nyskapende retrofitløsninger – økt effektivitet til vindanlegg

Retrofit gjenkjenning av is  

Egnet for enkel ettermontering

På grunn av sensorenes trådløse tilkobling er systemet egnet for både nye vindanlegg og for ettermontering i eksisterende vindanlegg.

Optimaliser vindanleggene dine med nyskapende retrofitløsninger. Phoenix Contact står ved din side som en pålitelig samarbeidspartner for å optimalisere vedlikeholdstiltak på anleggene dine og for å øke avkastningene langsiktig.

Topologi gjenkjenning av is  

Topologi gjenkjenning av is

Dine fordeler

  • Pålitelig gjenkjenning av is grunnet måling av istykkelse på rotorbladene
  • Optimal avkastning takket være automatisk gjenstart
  • Optimalisert regulering av bladenes varme ved hjelp av temperaturmåling
  • Rask idriftsettelse, også som ettermontert løsning, grunnet prekonfigurerte komponenter
  • Uavhengig drift, fordi tilknyting til vindanleggets kontroller ikke er nødvendig

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service


Overvåkingssystem for rotorblader

Komplett system for helhetlig overvåking av rotorblader

Mer informasjon

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk