Generatortilkobling

Generatortilkobling

For optimal ytelse

Med løsninger for generatortilkobling oppnår du maksimal tilgjengelighet og utbytte ved solenergianlegg.

Tilbake til Anlegg i felten

Kategorier

Personer med ansvar for planlegging og oppsetting av solenergianlegg står alltid foran utfordringen om å oppnå optimal tilgjengelighet og ytelse for anlegget. Viktige faktorer i den sammenheng er samling og distribuering av strengstrøm, beskyttelse av enkeltmoduler mot skader som følge av lyn og overspenning og overvåking av anleggets ytelse.

Generatortilkoblingsboksene fra Phoenix Contact imøtekommer disse behovene i et plassbesparende hus. Med vårt overvåkingssystem for solenergi-strengstrøm kan du reagere umiddelbart på feil og effekttap, selv hvis enkeltstrenger skulle svikte.

Dine fordeler

  • Bruksorientert analyse for optimal posisjonering av overspenningsbeskyttelsen
  • Lave utgifter, minimalt kablingsarbeid
  • Ingen egen strømforsyning nødvendig i felten
  • Kompakt byggform gir plassbesparende installering
  • Spenningsmåling opptil 1500 V DC

Tilkoble og sikre

Hybridklemblokk  

Minimalt kablingsarbeid takket være spesielle klemmer

En omfattende produktportefølje til de mest forskjellige klemmer gir riktig løsning for alle brukstilfeller. Sikringsrekkeklemmer er egnet for beskyttelse av enkeltstrenger ved reversstrøm.

Diodeklemmer er spesielt godt egnet for bruk av solenergi-tynnfilm, mens hybridklemblokken kan føre opptil fire strenger sammen uten ekstra kablingsarbeid.

Beskyttelse mot overspenning

Overspenningsbeskyttelse for solenergianlegg  

Pålitelig overspenningsbeskyttelse for solenergianlegg

Solenergianlegg i felten har en utstrekning og plassering som
gjør dem spesielt utsatt for lynstrøm og overspenning.

Ved hjelp av lyn- og overspenningsavledere fra Phoenix Contact iverksetter du forebyggende tiltak og øker anleggets tilgjengelighet betraktelig. Avlederne oppfyller kravene i standardene EN 50539-11 og UL 1449 3rd ed for overspenningsbeskyttelse i solenergi-installeringer og er godkjent av KEMA.

Overvåking av strengstrøm og -spenning

Strømmålemoduler  

Overvåking av solenergianlegg på strengnivå

Ved hjelp av Hall-sensorer fastsetter strømmålemodulen verdiene til solenergianlegget berøringsløst, og videresender disse til kommunikasjonsmodulen. Det finnes varianter med fire og åtte kanaler.

Ved hjelp av spenningsmålemodulen kan du måle likespenning opptil 1500 V. Modulen er egnet for målinger i både jordede og isolerte solenergisystemer.

Strømforsyning

DC/DC-omformer  

Kompakte DC/DC-omformere med basisfunksjoner for solenergi

Ved hjelp av den nye DC/DC-omformeren med basisfunksjoner for solenergi forsyner du generatortilkoblingsboksene direkte fra anlegget i felten.

Slik sparer du installeringskostnader og øker systemets effektivitet. DC/DC-omformeren kan benyttes også i mindre koblingsbokser takket være kompakt design og høy virkningsgrad.

Omforming og overvåking av strøm i samleledninger

Strømmåleomformere  

Overvåking av DC-samleledninger i solenergianlegg

Ved hjelp av de universelle AC/DC-strømmåleomformerne overvåkes DC-samleledninger opptil 600 A. Lederen som overvåkes, trenger ikke å brytes.

Strømtransformatorene gjør det mulig å omforme vekselstrøm for forskjellige utvekslingsforhold. Med det etterkoblede energimåleutstyret kan størrelsene registreres direkte i automatikkskapet, og vises.

Anleggsstyring

Informasjonen om anleggsenhetene kan sendes ut via serielle RS-485-grensesnitt, og formidles til den sentrale anleggsstyringen via radiosignaler. Fordi vårt Radioline-system tillater oppbygging av meshnettverk, kan deltakerne kommunisere med hverandre via repeater-/slavestasjoner.

Overvåking av solenergistrenger

Med målemodulen kan du måle opptil åtte likestrøms- og én likespenningsverdi samtidig. I hele systemet kan åtte målemoduler brukes på én kommunikasjonsmodul.

2-leder-kommunikasjonsledningen brukes også til å forsyne målemodulene med energi. Ekstra strømforsyning er ikke nødvendig. Universalstrøm-måleomformeren gjør det mulig å måle like- og vekselstrøm på samleledninger.

Overvåking av solenergistrenger

Phoenix Contact tilbyr pålitelig overvåking av solenergianlegg, fra streng- til samleledninger

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk