Digital tvilling

Digital tvilling

Kompensering mellom As Planned og As Built

Optimalisert vedlikehold grunnet bedre datakvalitet.

I større anlegg blir det kontinuerlig bygget, utvidet, reparert og dermed improvisert. Derfor er R&I-skjemaene ofte ikke oppdatert. Vedlikeholds-, planleggings- og innkjøpsprosesser lider ofte under dette aspektet, og også faktoren sikkerhet kan bli påvirket. Løsingen er en onlinekompensering mellom programvare og feltutstyr. Datakompensering kan foretas ved hjelp av moderne CAE-verktøyer, avvik kan slik identifiseres.

Selv i meget gamle anlegg kan vi tilrettelegge for at du kan hente ut HART-data, og klargjør alle nødvendige feltdata i OPC-UA-format uten tilbakevirkning. Som OPC-UA-informasjonsmodell benyttes Companion Standard PA-DIM i prosessindustrien.

Dine fordeler

  • Utlesning av komponentparametere i henhold til NOA og uten tilbakevirkninger, og de kan stilles til disposisjon i standard OPC-UA-format (PA-DIM) i forbindelse med viderebehandling.
  • Komplette, eksisterende anlegg kan gjengis, ettersom sensorer og aktuatorer implementeres i henhold til foreliggende og ny standard, som for eksempel FDT 1.2 til 2.0 og FDI
  • Redusert konfigurasjonsarbeid ettersom samtlige sensor- og aktuatorbeskrivelser på kontrolleren finnes uten konfigureringer

Digital gjengivelse av et anlegg

En mann kompenserer montert feltutstyr online på et panel  

Onlinekompensering mellom programvare og feltutstyr tilrettelegger for smart vedlikehold

All informasjon om aktuatorer, sensorer og ytterligere bestanddeler i anlegget er tilgjengelige via et system. Hvis tilhørende data foreligger, kan for eksempel vedlikeholdstiltak utføres betydelig smartere.

Videre kan sensorsystemet som er installert i felten, sammenlignes enklere og enda bedre. Dermed oppdager man lett hvilken sensor som er best egnet for en konkret måleoppgave, og da med utgangspunkt i sensorens spesifikke måleområde. Dataene forenkler dermed i tillegg avgjørelsesprosessen.

Fra HART til PA-DIM – Brownfield-anlegg

I skyen samles alle tilgjengelige beskrivelsesfiler. Dataene fra tilnærmet alle HART-egnede sensorer og aktuatorer er tilgjengelige uten konfigureringsarbeid. Disse dataene stilles til disposisjon for brukeren i henhold til OPC UA, og da under hensyntagen av PA-DIM. For å lese inn det installerte grunnlaget til foreliggende sensorer og aktuatorer benytter man HART IP-Gatewayen.

Topologi visning av løsning for Brownfield-anlegg

Eksempel på løsning for Brownfield-anlegg

Fra HART til PA-DIM – Greenfield-anlegg

I skyen samles alle tilgjengelige beskrivelsesfiler. Dataene fra tilnærmet alle HART-egnede sensorer og aktuatorer er tilgjengelige uten konfigureringsarbeid. Disse dataene stilles til disposisjon for brukeren i henhold til OPC UA, og da under hensyntagen av PA-DIM. HART-dataene leses inn direkte fra Remote-IO-systemet.

Topologi visning av løsning for Greenfield-anlegg

Eksempel på løsning for Greenfield-anlegg

Ønsker du informasjon om hvordan løsningen vår kan passe til nettopp ditt prosessanlegg?

Vi veileder deg gjerne videre, og avklarer alle prosjektrelaterte behov sammen med deg.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk