Økonomisk effektiv og meget tilgjengelig rampestyring på en roroferge

Oversikt

Tauverk  

Tauverk på roroferge Arc Dania

  • Leverandøren av skipsutstyr, MacGregor RoRo, var på leting etter en ny løsning for å styre ramper, dører og bevegelige bildekk.
  • Inline Controller ILC 370 PN/M knytter de desentralt fordelte I/O-modulene nå økonomisk effektivt til styresystemet.
  • Ettersom Ethernet-nettverk og styreteknikk er redundant utformet, sikres en høy tilgjengelighet av automatiseringsløsningen.

Kundeprofil

Bevegelig hekkrampe  

De forskjellige kjøretøydekkene lukkes med en hekkrampe

Som datterselskap av Cargotec Oyj er MacGregor RoRo, som holder til i Göteborg i Sverige, blant verdens ledende utstyrsleverandører til frakt - og cruiseskip.

Bedriften har spesialisert seg på utvikling og produksjon av kraner, ramper og skotter.

Anvendelse

Arc Dania  

Rorofergen Arc Dania ble i 2014 utstyrt med komponenter fra MacGregor RoRo

Rampene som er montert på ferger, ble tidligere kun betjent desentralt manuelt. Operatørpanelenes inngangssignaler ble lest inn av en sentral kontroller som styrte tilhørende hydrauliske drivenheter direkte for å flytte rampene. Det hydrauliske systemet ble utkoblet straks drivenhetene hadde nådd sluttposisjon. I den forbindelse måtte alle signaler kables parallelt gjennom hele skipet, noe som lett fører til feil og som skaper høye kostnader på grunn av de delvis lange kabelstrekningene og som også er omstendelig ved eventuelle feilsøk.

Fordi den tidligere kontrollerleverandøren også kom til å avvikle automatiseringssystemet som tidligere ble benyttet, lette MacGregor RoRo etter en ny løsning. Med denne tilnærmingen skulle de fordelte I/O-modulene kunne monteres direkte ved siden av respektive ramper og skotter. For en redundant tilkobling av samtlige signaler i den desentrale periferien til styresystemet valgte leverandøren en Ethernet-basert protokoll.

Løsning

Inline-kontroller ILC 370 PN/M  

ILC 370 PN/M styrer samtlige systemer som er installert på fergen, via PROFINET-protokollen

Etter en nøysommelig undersøkelse av markedet bestemte de ansvarlige hos MacGregor RoRo seg for Phoenix Contact som systemleverandør. For med åpenheten og fleksibiliteten til programmeringsprogrammet PC Worx samt visualiseringsverktøyet Visu+ dekkes alle krav. Utover dette innehar mange enheter i den omfattende produktporteføljen til automatiseringsekspertene også alle nødvendige maritime godkjennelser. Som et eksempel på det vellykkede samarbeidet kan nevnes rorofergen Arc Dania, som i 2014 ble utstyrt med komponenter fra MacGregor RoRo.

På Arc Dania er det montert et høyt antall systemer fra MacGregor RoRo – såkalte Items – eksempelvis hekkramper, luke- og rampetetninger, dører og bevegelige bildekk. Kommunikasjonen mellom disse Items og styresystemet må være implementert slik at den alltid er meget tilgjengelig og slik at samtlige systemer ved feil fortsatt kan betjenes, uten at det må stilles om til manuell drift. Derfor er samtlige Items forbundet med hverandre via et Ethernet-nettverk som er utformet som en redundant ringstruktur. Redundansprotokollen RSTP med Fast Ring Detection sørger for omkoblingstider under 500 ms.

Alt etter kundens ønsker implementerer MacGregor RoRo styresystemet også redundant. På Arc Dania benyttes Inline-kontrollere ILC 370 PN/M med høy ytelse. I automatikkskapene, som tilhører henholdsvis hvert Item, er det montert en PROFINET-busskobler som sensorene (taster, endebrytere) og aktuatorer (hydrauliske ventiler), som er installert på fergen, er tilkoblet via I/O-moduler. I tillegg viderefører busskobleren innsamlede data til styresystemet i sanntid via PROFINET. Styreenheten til den hydrauliske pumpen, som også er redundant utført, styres ikke via en busskobler, men via en småkontroller ILC 170 ETH. På samme måte som busskobleren utveksler den data med de to hovedkontrollerne under vanlig drift. Ved feil kan den likevel styre den hydrauliske pumpen uavhengig (autark).

Fasit

Maritim panel-PC  

Samtlige MacGregor-systemer visualiseres på et berøringspanel på broen

Mannskapet diagnostiserer statusen til samtlige Items som er montert om bord, via et visualiseringssystem. Slik oppdager mannskapet eventuelle åpne ramper eller dører. Visualiseringen er utarbeidet med verktøyet Visu+ og kjører på en panel-PC med berøringsbetjening og maritim godkjennelse. Via en OPC-server laster den verdiene som skal vises, fra det redundante styreparet, og viser dem.

Ved behov kan ytterligere panel-PC-er installeres på andre områder. Skipets Black Box – den såkalte Voyage Data Recorder (VDR) – har også tilgang til kontrollerne og protokollfører samtidig statusen til montert utstyr.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Mer informasjon

Referrer:

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk