Anleggssikkerhet

Anleggssikkerhet

På den sikre siden

Omsett funksjonell sikkerhet i vindanlegget enkelt, pålitelig og i henhold til standard.

I Europa er det lovbestemt at alle vindanlegg må oppfylle kravene i maskindirektivet. Funksjonell sikkerhet blir dermed en integral bestanddel i samtlige deler av vindanlegget, både på maskin- og programvaresiden.

Phoenix Contact tilbyr med sin omfattende portefølje med Safety-produkter og tjenesteytelser for alle områder og enhver anleggsstørrelse en velegnet løsning slik at applikasjonen din for vindenergi kan utformes i henhold til direktivene. Våre Safety-eksperter hjelper deg med produkter og veiledning i samtlige faser, fra planlegging og helt til oppstart eller i forbindelse med retrofit.

Dine fordeler

  • Fleksible Safety-systemer med TÜV-sertifiserte maskin- eller programvareløsninger
  • Full oversikt over turtall og stillstand takket være styreuavhengig koblingsutstyr
  • Sikre nettverk grunnet pålitelige Security-konsepter helt opp til kontrollrommet

Sikker behandling av analogverdier

Skjermdump av TÜV-sertifisert programvare SAFE AI  

Sertifisert programvare for implementering av sikkerhetsfunksjoner

Med løsningspakken SAFE AI trenger du ikke lenger sikkerhetsrelaterte analoge I/O-komponentgrupper for å behandle sikre signaler, for eksempel fra vindmålingen. Det foregår via TÜV-sertifisert programvare.

Slik kan sikkerhetsfunksjoner opptil SIL 3 og PL e implementeres i vindanlegget. Tilbudet suppleres av veiledning fra våre sikkerhetseksperter for vindbransjen.

Nettverkssikkerhet

Programvare for nettverkssikkerhet  

Løsninger for beskyttelse av anleggene mot uberettiget tilgang

Kommunikasjonen fra vindanleggene via Internett må imøtekomme stadig strengere krav. Derfor stiller operatører, driftsledelsen og service forskjellige krav til online-tilgangen.

Med desentrale fjernstyreløsninger med utgangspunkt i vår Security-ruter MGUARD med integrert brannmur beskytter du anleggene pålitelig mot uberettiget tilgang. Egnet programvare sørger for korrekt tilordning av rettigheter til de forskjellige brukerne.

Sikker tilstandsovervåking

Komponenter for sikker tilstandsovervåking  

Komponenter for sikker stillstands- og turtallsovervåking

I et vindanlegg må samtlige sensorer og bevegelige deler overvåkes kontinuerlig. Det omfatter sikker behandling av digitalverdier samt sikker stillstands- og turtallsovervåking.

Slik utformer du overvåkingsløsninger for eksempel for pitch- eller Yawing-systemet.

Sikker overvåking av vindanlegget

Sikker overvåking av de mest forskjellige signaler utgjør en utfordring hver gang vindanlegg skal styres. Med den store porteføljen med Safety-produkter fra Phoenix Contact imøtekommer du også de høye kravene i maskindirektivet som stilles i forbindelse med bruk av vindenergi.

Sikker overvåking av vindanlegget

Med Safety-løsninger fra Phoenix Contact imøtekommer du de høye kravene i maskindirektivet

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk