Offshore-vindparker

Offshore-vindparker

For krevende forhold

Stol på robuste og pålitelige løsninger for bruk ved selv de mest vanskelige forhold.

Tilbake til Bruksområder og løsninger

Kategorier

  • Løsninger for lynstrømmåling

    Lynstrømmålesystemet LM-S (Lightning Monitoring System) fra Phoenix Contact forenkler planleggingen av vedlikeholdsarbeid i vindanlegg.

Offshore-vindanlegg gir størst utbytte, men må også tilfredsstille selv de tøffeste krav: Vibrasjoner, temperatursvingninger og salttåke. Derfor er Condition Monitoring og meget høy tilgjengelig av spesielt stor betydning som følge av de ekstreme vedlikeholdskostnadene.

Med automatiseringsløsninger fra Phoenix Contact utruster du offshore-vindanlegg pålitelig, og drar i hver fase nytte av kunnskapen til våre fagfolk for vindenergi. Dermed henter du mest mulig effekt ut av anleggene, samtidig som du har full oversikt over samtlige parametere.

Dine fordeler

  • Alltid oppdatert grunnet overspenningsbeskyttelse og online-evaluering
  • Sviktsikkerhet takket være redundante styrekonsepter
  • Pålitelig kabling grunnet robust forbindelsesteknikk som kan tilpasses

Overspenningsbeskyttelse

Vindanlegg ved tordenvær  

Overspenningsbeskyttelse beskytter anlegget mot skader som følge av lynnedslag

På grunn av den vanskelige tilgjengeligheten er skader som følge av lynnedslag på offshore-vindanlegg forbundet med meget høye kostnader.

Med komplette løsninger fra Phoenix Contact for overspenningsbeskyttelse og Condition Monitoring holder du disse kostnadene på et lavest mulig nivå.

Overspenningsbeskyttelsen POWERTRAB beskytter det elektriske utstyret pålitelig. Lynstrømmålesystemet LM-S overvåker rotorbladene med hensyn til lynnedslag og informerer deg online umiddelbart.

Redundanskonsepter

Høyytelseskontrollere i automatikkskapet  

Redundante styrekonsepter for optimal tilgjengelighet

Sviktsikre automatiseringssystemer er en absolutt nødvendighet ved offshore vindanlegg. Løsningen: Redundante styrekonsepter med utgangspunkt i høyytelseskontrolleren RFC 460R.

Dermed sørger du for at automatiseringen også i utstrakte vindparker fungerer pålitelig, for hvis en kontroller svikter, aktiveres den andre umiddelbart.

Forbindelsesteknikk

Forbindelsesteknikk fra Phoenix Contact  

Robust forbindelsesteknikk for vanskelige omgivelsesforhold

Fra tilpasningsbare, kraftige pluggforbindere i metall- eller kunststoffutførelse og helt til en rekkeklemme som tåler salttåke for tilnærmet ethvert tverrsnitt og med tidsbesparende tilkoblingsteknikk – som ekspert for forbindelsesteknikk tilbyr vi teknikk som passer også for offshore-vindanlegg.

Din fordel: Spar tid og plass med tilkoblingsteknikk som er kompakt og enkel å betjene, fra sensoren og helt til kontrollrommet.

Pålitelig fjernstyring på offshore-området

Standardiserte protokoller og Security-løsninger sørger for pålitelig kommunikasjon. Med Phoenix Contact oppnår du forutseende vedlikehold og optimalisering av prosesser, og sparer dermed kostnader.

Overvåk vindanlegg og vindparker ved hjelp av fjernstyreteknikk og programvarebiblioteker. Dermed er du til enhver tid informert om alle generiske måleverdier. Bruk av protokoller som ODP eller IEC 60870-5-101/104 åpner for nettorganisering av vindanleggene med styresystemet.

Fjernstyring på offshore-området

Løsninger for pålitelig kommunikasjon mellom offshore-vindanlegg og styresystemet

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service

Lynstrømmålesystem LM-S

LM-S overvåker vindpark i Guangxi med 1,5 megawatt effekt.