Intelligent pumpeautomatisering med fjernstyretilknytning

Oversikt

Avløpspumpestasjon  

Avløpspumpestasjon

 • De som har ansvar for planlegging, installering og drift av avløpstekniske pumpestasjoner blir konfrontert med det faktum at eldre byggverk må moderniseres og tilknyttes styresystemer i forbindelse med overvåking.
 • Phoenix Contact tilbyr en installasjonsklar automatikkskapløsing som overtar samtlige nødvendige styre- og reguleringsoppgaver for desentrale pumpestasjoner.
 • Foreta effektiv automatisering av pumpestasjoner, for eksempel for tømming av beholdere, ved å helt enkelt stille inn og parametrisere pumpestyringen på stedet.

Anvendelse

Avløpspumpestasjoner er en viktig bestanddel av et fungerende system for avløpshåndtering. Byggverkene er nødvendige overalt der vann som følge av høydeforskjeller ikke kan renne bort uten videre. Ved planleggingen er lang levetid og driftssikkerhet like viktig som effektiv bruk av energien når utendørskonstruksjoner skal driftes. De som har ansvar for planlegging, installering og drift av avløpstekniske anlegg står dermed foran utfordringen om å drifte de enkelte pumpene i avløpspumpestasjonene mest mulig effektivt. I tillegg må stillstandstidene til desentrale konstruksjoner holdes lavest mulig i form av kontinuerlig overvåking.

Disse oppgavene forutsetter at avløpspumpestasjoner automatiseres. Ytre påvirkninger som kraftig regnvær, voksende infrastrukturer og forskjellige spesialfunksjoner i konstruksjonene må hensyntas. Alle disse forskjellige kravene fører til en kompleks styring av de avløpstekniske anordningene. Et økt kostnadspress samtidig som fleksibiliteten skal opprettholdes krever her nye styrekonsepter og tiltak for løsninger for å automatisere desentrale konstruksjoner for håndtering av avløpsvann.

Løsning

Phoenix Contact tilbyr en installasjonsklar automatikkskapløsing som overtar samtlige nødvendige styre- og reguleringsoppgaver for desentrale pumpestasjoner. Systemet kommuniserer med kontrollrommet via mobilradionettet.

Via kommunikasjonsprotokollen OPC kan pumpestyringen helt enkelt integreres i det overordnede styresystemet og dermed overvåkes raskt. Alle viktige måleverdier, feil og driftsinformasjon signaliseres av utestasjonen.

Pumpeautomatiseringen kan helt enkelt installeres, og takket være visualiseringen kan samtlige parametere stilles raskt inn. Ved å koble til enkle digitale signaler reduserer du arbeidet som går med til å installere utendørskonstruksjonene. Stillstandstider og feil reduseres ved hjelp av et standardisert produkt. I tillegg til å forsyne skapet trenger operatørene kun å koble til sensorene for nivå, gjennomstrømning og strømmåling samt de forskjellige inngangssignalene til knapper, brytere eller andre meldinger.

Topologi avløpspumpeverk  

Løsninger for avløpspumpeverk: Fra motorstyring og helt til sikker datakommunikasjon

PumpControl – fleksibel pumpestyring for behandling av avløpsvann

Automatikkskap pumpestyring  

Pålitelig pumpestyring for håndtering av avløpsvann

Pumpestyringen PumpControl fra Phoenix Contact settes i drift på kort tid ved hjelp av enkel parametrisering via den integrerte visualiseringen.

 • Standardiserte grensesnitt for tilknytning av applikasjonsspesifikk måle-, styre- og drivteknikk.
 • Rask parametrisering og enkel diagnostikk via integrert berøringspanel.
 • Bransjespesifikke funksjoner for optimal drift og overvåking av enkel- og dobbelpumpestasjoner.
 • Integrert fjernstyregrensesnitt for effektiv integrering i et overordnet styresystem samt for SMS-forsendelse.

Dine fordeler

 • Økt effektivitet takket være behovsrettet drift av pumpene
 • Fleksibel montering og rask parametrisering av pumpestyringen via nettleser
 • Minimalt planleggingsarbeid grunnet installasjonsklart automatikkskap
 • Fjerndiagnostikk av utekonstruksjonene via sviktsikre fjernstyreprotokoller

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00
Referrer:

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk