IP67 Switches fremskynder idriftsettelsen av monterings- og testanlegg

Oversikt

Monterings- og tetthetstestanlegg  

Anleggene er nøyaktig tilpasset de forskjellige komponentene

  • Monterings- og tetthetstestanleggene innen bilindustrien hos KMS Automation GmbH bygges opp etter brukerspesifikasjoner.
  • IP67 Switches nettorganiserer de enkelte arbeidsstasjonene innenfor anleggene.
  • De kompakte enhetene med lett tilgjengelige kabelkanaler bidrar til at stasjonene kobles raskt til Ethernet-nettverket.

Kundeprofil

Hovedsetet til KMS Automation GmbH  

KMS Automation GmbH har sitt hovedsete i Schramberg-Waldmössingen i midterste del av Schwarzwald i Tyskland.

KMS Automation GmbH utvikler og produserer blant annet monterings- og tetthetstestanlegg, som er individuelt tilpasset støpekomponentene – for eksempel gir og motorer – for bilindustrien og dennes leverandørindustri. Den eierstyrte bedriften har rundt 60 ansatte.

Anvendelse

Monterings- og testanlegg  

Den desentrale IP67 Switch er installert direkte på vognen til anleggets arbeidsstasjon

Alt etter komponent gjennomgår støpekomponentene flere arbeidstrinn der det monteres og stadig kontrolleres. Testingen av trykktettheten har vist seg som meget viktig. Her består utfordringen i at komponenter må kontrolleres som ennå ikke er sluttmontert og som har flere åpninger. For å foreta tetthetskontroll på komponentnivå må komponentene spennes i stasjonen, optimalt tilpasset respektive geometri. Deretter utsettes de for testtrykket av tetthetstestsystemet, og det kontrolleres om trykket holdes.

For å integrere de forskjellige teknologikomponentene – som skrukontrollere, kamerasensorsystemer, kraft-avstand-målesystemer og operatørpaneler – i de enkelte arbeidsstasjonene, benytter KMS Automation et industrielt Ethernet-nettverk. Samtidig danner standarden kommunikasjonsgrunnlaget til et modulært produksjonskonsept.

Løsning

FL Switch 1605 M12  

FL Switch 1605 M12 har fem Ethernet-porter i den sprutvannbeskyttede utførelsen

For at teknologikomponentene skal kunne kobles direkte til nettverket på en enkel måte, er IP67 Switches fra produktserien Factoryline montert umiddelbart på arbeidsstasjonenes vogner. Enhetene av type FL Switch 1605 M12 omfatter fem Ethernet-porter i den sprutvannbeskyttede utførelsen M12 d-kodet. Ferdig konfeksjonerte kabler muliggjør tilkobling av Ethernet-komponentene i arbeidsstasjonen direkte på stedet. Disse Switches forsynes via en M12 Power Connector, som tilfører 24 V DC fra stasjonens fundamentstativ. Med sin smale byggform kan FL Switch 1605 M12 implementeres plassbesparende og gir samtidig lett tilgjengelige kabelutganger. I den forbindelse festes den til vognen med to M6-skruer. De enkelte arbeidsstasjonenes plassering kan vanligvis ikke fastsettes i sin helhet. Her har direkte tilgjengelige grensesnitt mellom stasjonene via M12-pluggforbindere vist seg å være fordelaktig.

Selv om KMS Automation må implementere anleggene etter kundenes spesifikasjoner, forsøker bedriften av effektivitetsgrunner å benytte seg av standardisert teknikk i størst mulig grad. Derfor fokuserer maskinteknikeren på komponenter og konsepter som lar seg benytte og kombinere raskt og fleksibelt. Både for Ethernet-nettorganiseringen og for tilkobling av sensor- og aktuatorsystemet i arbeidsstasjonene benyttes ferdig konfeksjonerte ledninger. Tilknytning av I/O-nivået foregår på bordet til arbeidsstasjonen via M12-pluggforbindere på sensor-/aktuatorbokser SACB. Fundamentstativet i de forskjellige arbeidsstasjonene inneholder det nødvendige automatikkskapet, et separat skap kan dermed bortfalle. Switches i serien SFN, som er montert ved siden av kontrolleren på DIN-skinnen, brukes til å koble til Ethernet-nettverket i fundamentstativet.

Fasit

Daniel Infantone, leder for elektromontering hos KMS Automation  

Daniel Infantone, leder for elektromontering hos KMS Automation

Daniel Infantone, som er ansvarlig avdelingsleder for det elektriske systemet hos KMS Automation, setter pris på plug-and-play-prinsippet til de desentrale IP67 Switches: "M12 Switches fra Phoenix Contact forenkler Ethernet-tilknytningen av komponentene våre. I tillegg kan vi koble til arbeidsstasjonene fleksibelt, noe som fremskynder idriftsettelsen hos sluttkunden."

Støpedelenes kvalitetsspesifikasjoner arkiveres i en overlagret database via Ethernet-nettverket. Via et servicegrensesnitt som er plassert ute på arbeidsstasjonen kan teknologikomponentenes parametrisering kontrolleres og endres, uten at beskyttelsesskiven må åpnes.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Mer informasjon

Referrer: