Aurinkopaneelien liitäntä

Aurinkopaneelien liitäntä

Parhaaseen tehoon

Aurinkopaneelien liitäntäkotelot varmistavat aurinkopaneelijärjestelmien maksimaalisen käytettävyyden ja tuoton.

Takaisin: Kenttäjärjestelmät

Kategoriat

Aurinkopaneelijärjestelmien suunnittelijoiden ja asentajien haasteena on parhaaseen mahdolliseen käytettävyyteen ja tehoon pääseminen. Tärkeitä tekijöitä tässä ovat piirivirtojen keruu ja jakaminen, yksittäisten moduulien suojaaminen salamanisku- ja ylijännitevaurioilta sekä järjestelmän tehon valvonta.

Phoenix Contactin tilaa säästävät aurinkopaneelien liitäntäkotelot täyttävät nämä vaatimukset. Phoenix Contactin piirivirtojen valvontajärjestelmän avulla voit reagoida heti toimintahäiriöihin ja tehohäviöihin myös yksittäisten piirien vioittuessa.

Edut

  • Sovelluskohtainen analyysi ylijännitesuojan optimaaliseen sijoitukseen
  • Pienet kustannukset, vähän johdotustöitä
  • Erillistä teholähdettä kentällä ei tarvita
  • Kompakti kapea rakenne säästää asennustilaa
  • Jännitteenmittaus 1500 V DC

Liitäntä ja suojaus

Hybridiriviliitin  

Erityisliittimet minimoivat johdotustyöt

Kattava valikoima erilaisia liittimiä tarjoaa oikean ratkaisun kaikkiin käyttötilanteisiin. Sulakeliittimet suojaavat yksittäisiä piirejä paluuvirroilta.

Diodiliittimet sopivat erityisesti ohutkalvoaurinkopaneeleissa käytettäviksi ja hybridiriviliitin yhdistää jopa neljä piiriä ilman ylimääräisiä johdotustöitä.

Ylijännitteiltä suojautuminen

Ylijännitesuoja aurinkopaneelijärjestelmiin  

Luotettava ylijännitesuoja aurinkopaneelijärjestelmiin

Kentälle asennetut aurinkopaneelijärjestelmät ovat pinta-alansa ja sijaintinsa vuoksi
erityisen alttiita salamavirroille ja ylijännitteille.

Phoenix Contactin ukkos- ja ylijännitesuojilla voidaan huomattavasti parantaa järjestelmän käytettävyyttä. Suojat täyttävät normien EN 50539-11 ja UL 1449 versio 3 vaatimukset aurinkopaneelien ylijännitesuojaukselle, ja ne ovat KEMAn hyväksymiä.

Piirivirtojen ja -jännitteiden valvonta

Virranmittausmoduulit  

Aurinkopaneelijärjestelmien monitorointi piiritasolla

Virranmittausmoduuli kerää hall-antureilla kosketuksetta aurinkopaneelijärjestelmän parametrit ja siirtää ne tiedonsiirtomoduuliin. Saatavana on 4- ja 8-kanavaisia malleja.

Jännitteenmittausmoduulia voidaan käyttää jopa 1500 V:n tasajännitteiden mittaukseen. Moduuli soveltuu sekä maadoitettujen että eristettyjen aurinkopaneelijärjestelmien mittauksiin.

Sähkönsyöttö

DC/DC-muuntimet  

Perustoiminnoilla varustetut DC/DC-muuntimet aurinkopaneelijärjestelmiin

Aurinkopaneeleille tarkoitettu uusi, perustoiminnoilla varustettu DC/DC-muunnin mahdollistaa aurinkopaneelien liitäntäkoteloiden syötön suoraan kenttäjärjestelmästä.

Tämä säästää asennuskustannuksia ja lisää järjestelmän tehokkuutta. DC/DC-muuntimen kompakti muotoilu ja suuri hyötysuhde mahdollistavat käytön myös pienissä kytkentäkaapeissa.

Sarjajohtojen virtojen muuntaminen ja valvonta

Virranmittausmuuntimet  

DC-sarjajohtojen valvonta aurinkopaneelijärjestelmissä

Yleiskäyttöisiä AC/DC-virranmittausmuuntimia voidaan käyttää jopa 600 A:n DC-sarjajohtojen valvontaan. Valvottavan johtimen syöttöä ei tarvitse keskeyttää.

Virtamuuntaja muuntaa vaihtovirtoja erilaisissa muuntosuhteissa. Perään kytketyt energianmittauslaitteet mahdollistavat parametrien keruun ja näytön suoraan kytkentäkaapissa.

Aurinkopuiston hallinta

Puiston laitteiden tiedot voidaan jakaa RS-485-sarjaliitäntöjen kautta ja siirtää langattomasti puiston keskitettyyn hallintaan. Koska Radioline-järjestelmämme sallii mesh-verkkojen toteuttamisen, laitteet voivat viestiä keskenään toistimien ja Slave-asemien välityksellä.

Aurinkopaneelipiirien valvonta

Mittausmoduulilla voidaan mitata jopa kahdeksan tasavirtaa ja yksi tasajännitearvo samanaikaikaisesti. Maksimikoossa voidaan käyttää kahdeksaa mittausmoduulia yhdellä tietoliikennemoduulilla.

2-johtiminen tiedonsiirtokaapeli huolehtii samalla mittausmoduulien tehonsyötöstä. Erillistä teholähdettä ei tarvita. Yleiskäyttöistä virranmittausmuunninta voidaan käyttää tasa- ja vaihtovirtojen mittaukseen sarjajohdoissa.

Aurinkopaneelipiirien valvonta

Phoenix Contact tarjoaa luotettavia valvontaratkaisuja aurinkopaneelijärjestelmille piirijohdoista sarjajohtoihin.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje