Aurinkopaneelien liitäntä

Aurinkopaneelien liitäntä

Parhaaseen tehoon

Aurinkopaneelien liitäntäkotelot varmistavat aurinkopaneelijärjestelmien maksimaalisen käytettävyyden ja tuoton.

Aurinkopaneelijärjestelmien suunnittelijoiden ja asentajien haasteena on parhaaseen mahdolliseen käytettävyyteen ja tehoon pääseminen. Tärkeitä tekijöitä tässä ovat piirivirtojen keruu ja jakaminen, yksittäisten moduulien suojaaminen salamanisku- ja ylijännitevaurioilta sekä järjestelmän tehon valvonta.

Phoenix Contactin tilaa säästävät aurinkopaneelien liitäntäkotelot täyttävät nämä vaatimukset. Phoenix Contactin piirivirtojen valvontajärjestelmän avulla voit reagoida heti toimintahäiriöihin ja tehohäviöihin myös yksittäisten piirien vioittuessa.

Edut

  • Sovelluskohtainen analyysi ylijännitesuojan optimaaliseen sijoitukseen
  • Pienet kustannukset, vähän johdotustöitä
  • Erillistä teholähdettä kentällä ei tarvita
  • Kompakti kapea rakenne säästää asennustilaa
  • Jännitteenmittaus 1500 V DC
Suunnitteluselvitys asiakkaan kanssa  

Kytkentäkaappiratkaisut asiakaskohtaisesti räätälöityinä

Suunnittelu
Suunnitteluselvitys tehdään kaikilla alueilla tiiviisti asiakkaiden kanssa, jotta halutut vaatimukset toteutetaan parhaalla tavalla. Erityiset haasteet tunnistetaan ajoissa. Näin suunnitteluprosessi toteutetaan tavoitteellisesti ja tehokkaasti.

Kun selvitys on tehty, konstruktiovaihe alkaa. Tämä vaihe päättyy testattavien prototyyppien valmistukseen. Tulokset käytetään ratkaisun optimointiin.

Testausprosessi
Lämpötilatestillä selvitetään esim. hotspotit. Sen avulla kaikki komponentit järjestetään optimaalisesti. Termisen ylikuormituksen aiheuttama vika voidaan näin estää.

Phoenix Contactin testilaboratorioissa prototyypeille tehdään sähköiset ja mekaaniset testit. Testeillä varmistetaan, että ratkaisut toimivat virheettömästi aiotussa asennusympäristössä.

Laboratorion termografisella testillä havaitaan mahdolliset hotspotit ja sijoitellaan komponentit optimaalisesti aurinkopaneelin liitäntäkoteloon. Termisen ylikuormituksen aiheuttama vika voidaan näin estää.

Termografiset kuvat aurinkopaneelien liitäntäkoteloista vertailussa  

Kytkentäkaapin lämpötilaoptimoitu rakenne estää termisen ylikuormituksen aiheuttaman vian

Tuotanto
Kun kaikki olennaiset testit on suoritettu suunnittelu- ja konstruktiovaiheessa, tuote hyväksytään tuotantoon. Komponentit valmistetaan one-piece-flow-menetelmällä, jotta jokainen vaihe voidaan suorittaa tehokkaasti. Muuttuviin rakenteisiin ja eräkokoihin voidaan reagoida nopeasti ja joustavasti. Laadunvarmistuksen edellyttämät tiedot ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä ja varmistavat näin kitkattoman tuotannon ja asennusprosessin.

 

Laatu
Tuotantolinjalla käytetään apuvälineitä, jotka mahdollistavat kaikkien tuotteiden toistuvan tuotannon. Kiristysmomentin valvonnalla varustetut ruuvinvääntimet varmistavat luotettavat ja turvalliset liitännät. Näin taataan jokaisen aurinkopaneelin liitäntäkotelon tasaisena pysyvä laatu. Viimeisessä tuotantovaiheessa suoritetaan IEC 61439:n mukainen lopputarkastus. Lopuksi laaditaan tarkastuspöytäkirja. Kaikissa kytkentälaiteyhdistelmissä ja niiden sähkökomponenteissa on sarjanumerot, joiden perusteella ne voidaan tunnistaa yksiselitteisesti milloin tahansa.

SCB compact ja SCB next generation  

Kaksi älykästä ratkaisukonseptia: piirisulakkeella varustettu aurinkopaneelien liitäntäkotelo kytkentäkaapin ulkopuolella 32 piirille sekä vakiopiirisulakkeella varustettu aurinkopaneelien liitäntäkotelo 20 piirille

Liitäntä ja suojaus

Hybridiriviliitin  

Erityisliittimet minimoivat johdotustyöt

Kattava valikoima erilaisia liittimiä tarjoaa oikean ratkaisun kaikkiin käyttötilanteisiin. Sulakeliittimet suojaavat yksittäisiä piirejä paluuvirroilta.

Diodiliittimet sopivat erityisesti ohutkalvoaurinkopaneeleissa käytettäviksi ja hybridiriviliitin yhdistää jopa neljä piiriä ilman ylimääräisiä johdotustöitä.

Ylijännitteiltä suojautuminen

Ylijännitesuoja aurinkopaneelijärjestelmiin  

Luotettava ylijännitesuoja aurinkopaneelijärjestelmiin

Kentälle asennetut aurinkopaneelijärjestelmät ovat pinta-alansa ja sijaintinsa vuoksi
erityisen alttiita salamavirroille ja ylijännitteille.

Phoenix Contactin ukkos- ja ylijännitesuojilla voidaan huomattavasti parantaa järjestelmän käytettävyyttä. Suojat täyttävät normien EN 50539-11 ja UL 1449 versio 3 vaatimukset aurinkopaneelien ylijännitesuojaukselle, ja ne ovat KEMAn hyväksymiä.

Piirivirtojen ja -jännitteiden valvonta

Virranmittausmoduulit  

Aurinkopaneelijärjestelmien monitorointi piiritasolla

Virranmittausmoduuli kerää hall-antureilla kosketuksetta aurinkopaneelijärjestelmän parametrit ja siirtää ne tiedonsiirtomoduuliin. Saatavana on 4- ja 8-kanavaisia malleja.

Jännitteenmittausmoduulia voidaan käyttää jopa 1500 V:n tasajännitteiden mittaukseen. Moduuli soveltuu sekä maadoitettujen että eristettyjen aurinkopaneelijärjestelmien mittauksiin.

Virransyöttö

DC/DC-muuntimet  

Perustoiminnoilla varustetut DC/DC-muuntimet aurinkopaneelijärjestelmiin

Aurinkopaneeleille tarkoitettu perustoiminnoilla varustettu DC/DC-muunnin mahdollistaa aurinkopaneelien liitäntäkoteloiden syötön suoraan kenttäjärjestelmästä.

Tämä säästää asennuskustannuksia ja lisää järjestelmän tehokkuutta. DC/DC-muuntimen kompakti muotoilu ja suuri hyötysuhde mahdollistavat käytön myös pienissä kytkentäkaapeissa.

Sarjajohtojen virtojen muuntaminen ja valvonta

Virranmittausmuuntimet  

DC-sarjajohtojen valvonta aurinkopaneelijärjestelmissä

Yleiskäyttöisiä AC/DC-virranmittausmuuntimia voidaan käyttää jopa 600 A:n DC-sarjajohtojen valvontaan. Valvottavan johtimen syöttöä ei tarvitse keskeyttää.

Virtamuuntaja muuntaa vaihtovirtoja erilaisissa muuntosuhteissa. Perään kytketyt energianmittauslaitteet mahdollistavat parametrien keruun ja näytön suoraan kytkentäkaapissa.

Langaton tiedonsiirto

Puiston laitteiden tiedot voidaan jakaa RS-485-sarjaliitäntöjen kautta ja siirtää langattomasti puiston keskitettyyn hallintaan. Koska Radioline-järjestelmämme sallii mesh-verkkojen toteuttamisen, laitteet voivat viestiä keskenään asiakas- tai palvelinasemien välityksellä.

Aurinkopaneelipiirien valvonta

Mittausmoduulilla voidaan mitata jopa kahdeksan tasavirtaa ja yksi tasajännitearvo samanaikaikaisesti. Maksimikoossa voidaan käyttää kahdeksaa mittausmoduulia yhdellä tietoliikennemoduulilla.

2-johtiminen tiedonsiirtokaapeli huolehtii samalla mittausmoduulien tehonsyötöstä. Erillistä teholähdettä ei tarvita. Yleiskäyttöistä virranmittausmuunninta voidaan käyttää tasa- ja vaihtovirtojen mittaukseen sarjajohdoissa.

Aurinkopaneelipiirien valvonta  

Phoenix Contact tarjoaa luotettavia valvontaratkaisuja aurinkopaneelijärjestelmille piirijohdoista sarjajohtoihin.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260