Jenaer Antriebstechnik: Modulaariset ja kompaktit servomoottorit älykkäällä M8- ja M12-liitäntätekniikalla

Yleiskatsaus

Moduulirakenne moottorinrakennuksessa  

M8- ja M12-pyöröpistoliittimet joustavoittavat kompaktien servomoottorien käyttöä

  • Jenaer Antriebstechnik valmistaa räätälöityjä käyttölaiteratkaisuja ja -järjestelmiä useille eri markkina-alueille.
  • Industry 4.0:n vaatimusten mukaan myös käyttölaitejärjestelmien on oltava aina vain tehokkaampia ja kompaktimpia.
  • Siksi Jenaer Antriebstechnik tehostaa modulaarisia ja kompakteja servomoottoreitaan käyttämällä niissä älykästä M8- ja M12-liitäntätekniikkaa.
  • Näin asiakkaiden laitteistojen tuottavuus ja taloudellisuus paranevat huomattavasti.

Asiakasprofiili

Jenaer Antriebstechnik GmbH (JAT) on jo yli 28 vuoden ajan kehittänyt ja valmistanut Thüringenin Jenassa räätälöityjä käyttölaiteratkaisuja ja -järjestelmiä useille eri markkina-alueille niiden erityisvaatimusten mukaisesti. Perheyrityksessä työskentelee yli 160 työntekijää, ja yritys on saanut jalansijaa markkinoilla.

Sovellus

Diplomi-insinööri Thomas Hertwig, kehitysinsinööri JAT Jenaer Antriebstechnik GmbH:ssa  

Diplomi-insinööri Thomas Hertwig, kehitysinsinööri JAT Jenaer Antriebstechnik GmbH:ssa

Asiakkaiden joustavuuden lisääminen on tärkeä JAT-tuotekehityksessä noudatettava periaate. Servomoottoreiden tulee vastata asiakkaiden vaatimuksia tarkasti, jotta asiakkaat voivat parantaa laitteidensa tuottavuutta ja taloudellisuutta. Näiden pyrkimysten tuloksena on syntynyt hajautettu käyttölaitejärjestelmä, jonka ohjaimelle ei enää tarvitse varata tilaa kytkentäkaappiin, mikä vähentää asennukseen kuluvan ajan minimiin. Tämä ei vain vähennä kustannuksia, vaan tuo lisää vapautta koneiden ja laitteiden suunnitteluun.

"Tavoitteenamme oli suunnitella peruslaite ja samalla luopua kaikista sellaisista ominaisuuksista, jotka eivät ole välttämättömiä kompaktin käyttölaitteen perustoiminnallisuudelle", selittää vastaava kehittäjä Thomas Hertwig yrityksen tuotefilosofiaa. "Asiakaskohtaista mukauttamista varten käytettävissä on lisämoduuli, jonka avulla voimme sisällyttää sovellukseen kaikki tarvittavat ominaisuudet." Käyttäjän ei tarvitse maksaa laiteosista, joita ei käytetä. Hertwig: "Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme räätälöidyn ja edullisen tuotteen nopeasti."

Ratkaisu

Moottori lisämoodulilla  

Piirikortti yksinkertaistaa valmistusprosessia kokonaisuudessaan, ja moottorin lisätoimintojen liitännät ovat yhdisteltävissä

JAT käyttää Phoenix Contactin kaksiosaisia M8- ja M12-pistoliittimiä valmistuskustannusten pitämiseksi alhaisina ja joustavuuden lisäämiseksi. "Lukuisten napamäärien ja koodausvaihtoehtojen ansiosta kehittäjämme voivat lisätä toimintoja uuteen servomoottorijärjestelmään yhtä piirikorttia, lisävarustemoduulia, käyttämällä", selittää Hertwig. "Tämä ei vain säästä tilaa moottorissa, vaan myös pienentää valmistus- ja asennuskustannuksia."

Peruslaite koostuu useista eri moduuleista. Matala- ja moninapaisissa moottoreissa käytetään tarpeen mukaan 80 tai 86 mm:n laippaa. Moninapainen moottorikonsepti mahdollistaa korkean vääntömomentin myös silloin, kun kierrosluku on 1 500 rpm. Näin yksittäiset vaihdeportaat tai jopa koko vaihteisto voidaan jättää pois. Laitekustannusten vähentämisen lisäksi tämä pienentää myös toleransseja, mikä lisää tarkkuutta. Koska tässä konseptissa on yksi sellainen mekaaninen osa vähemmän, joka voivat rikkoutua, syntyy säästöä myös huoltokustannuksissa. Tämä puolestaan parantaa järjestelmän käytettävyyttä.

Koneet sopivalla kaapeliliitäntätekniikalla  

Älykkäät moottorit tukevat älykkäitä koneita sopivalla kaapeliliitäntätekniikalla

Jo perusvarustus takaa sen, että asiakkaalla on käytettävissä enemmän digitaalisia tuloja ja lähtöjä anturien ja toimilaitteiden liittämiseen koneeseen. "Tätä joustavaa konseptia ei voisi toteuttaa ilman M8- ja M12-pistoliittimiä", sanoo Hertwig. "Liitettävien anturien ja toimilaitteiden piirikorttia voidaan laajentaa milloin tahansa."

Moottorit toimivat teholuokan mukaan joko 60 VDC:n PELV-jännitteellä tai liittämällä siihen ylimääräinen korkeajännitemoduuli, jonka sähkönsyöttö on 230 VAC tai 325 VDC. Myös tässä auttavat Pluscon-tuoteperheen metriset pyöröpistoliittimet. "Valintaamme vaikuttivat ratkaisevasti suorituskyky, luotettavuus ja kestävyys"; perustelee Hertwig ratkaisuaan. "Moottoriemme on nimittäin toimittava luotettavasti kovissa oloissa teollisuuskäytössä."

Yhteenveto

Aina vain pienenevät älykkäät moottorit edellyttävät aina vain pieneneviä älykkäitä pistoliittimiä. "Jotta asiakaskohtainen mukauttaminen voidaan toteuttaa mahdollisimman taloudellisesti, olemme suunnitelleet laitekonseptimme siten, ettei peruslaitetta tarvitse mukauttaa", jatkaa Hertwig. "Tämä vähentää kehitykseen kuluvaa aikaa ja kuluja." Lisämoduulin avulla voidaan toteuttaa lähes kaikki asiakasvaatimukset helposti ja joustavasti riippumatta siitä, haluaako koneenrakentaja laitteen perusominaisuuksilla tai erityistoiveidensa mukaan. Erilaisten tiedonsiirto- ja parametrointiliitäntöjen lisäksi käytettävissä on muita analogisia sekä nopeita digitaalisia tuloja ja lähtöjä yksilöllisten kokoonpanojen luomiseen.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje