Älykäs kaivojen automaatio pohjaveden ottoon

Yleistä

Pohjavesikaivo  

Pohjavesikaivo

  • Pohjaveden ottoon tarvittavien kuljetuslaitteistojen rakentaminen tai uudistaminen muodostaa automaatiotekniikan osalta usein teknisen haasteen.
  • Phoenix Contactin WellControl on vaatimuksiisi räätälöity ratkaisu pohjavesikaivojen älykästä automaatiota varten.
  • Phoenix Contactin toisiinsa sopivat ratkaisukonseptit mahdollistavat järjestelmien optimoidun ja kustannustehokkaan käytön.

Sovellus

Työntekijä kaivokentällä  

Kaivokentän luotettava automaatio

Pohjavesikaivot ovat vesilaitoksen hajautetusti sijaitsevia asemia. Ne ovat välttämättömiä kattamaan päivän kuluessa voimakkaasti vaihtelevan juomavesitarpeen. Tästä johtuen kaivojen toiminta ja vedentoimitus on turvattava jatkuvasti.

Ennakoiva kunnossapito ja etäkäyttötekniikka ovat ehdottomia edellytyksiä. Lisäksi tavoitteena on tasapainoinen kuljetusteho yksittäisistä kaivoista pohjavesitason laskemisen estämiseksi ja kaivojen käyttöiän lisäämiseksi.

Teknisessä toteutuksessa on lisäksi huomioitava käyttökustannukset ja toiminnanharjoittajien pyrkimys energiatehokkaaseen pumpputoimintaan. Näihin moninaisiin vaatimuksiin vastaaminen edellyttää nykyaikaista automaatiota ja turvallista liitäntää ohjauskeskukseen.

Ratkaisu

Kytkentäkaappi, jossa automaatiotekniikka vedenottoon  

Automaatiotekniikka vedenottoon

Phoenix Contactilta on saatavana esikonfiguroitu ratkaisu, joka huolehtii kaikista pohjavesikaivojen ohjaus- ja säätötehtävistä.

Hyödynnä nopean käyttöönoton edut - ohjattu parametrointi, ohjelmointia ei vaadita. Myös liitäntä ohjauskeskukseen toteutetaan etäkäyttöprotokollan IEC 60870–5–104 avulla helposti ja nopeasti.

Kenttälaitteet liitetään Phoenix Contactin Waterworx-prosessikirjaston avulla. Esiohjelmoidut toimintomoduulit mahdollistavat tehokkaan järjestelmäsuunnittelun.

Automaatiolaitteiston ydin on Axioline-ohjaus, joka PROFINET- ja Modbus/TCP-toiminnallisuudella varustettuna on myöhemmin optimaalisesti laajennettavissa. Lisäksi kattava ylijännitesuojaus- ja jännitteensyöttökonsepti varmistaa virransyötön ja mahdollistaa ennakoitavat huollot.

Käytettävissä komponenteissa on runsaat diagnostiikkamahdollisuudet niin, että järjestelmän tilaa voidaan valvoa myös etäältä. Mini Analog Pro -tuoteperheen mittaus-, säätö- ja ohjaustekniikan moduulit sopivat myös vaativaan ympäristöön. Ne suodattavat ja päivittävät jatkokäsittelyä varten kaikki tulevat analogiset arvot, ja myös etälaitteiden syötönerotus sujuu vaivattomasti.

Topologia: protokollakonvertointi  

Siirrä prosessitietoja eri etäkäyttöasemilta standardoidusti ohjauskeskukseen.

Edut

  • Nykyaikaisin automaatiotekniikka tehokkaaseen kaivotoimintaan
  • Turvallinen virransyöttö: ylijännitesuojauksen ja jännitteensyötön älykäs konsepti
  • Intuitiivinen web-visualisointi järjestelmän diagnostiikkaan ja ohjaukseen paikan päällä
  • Helppo parametrointi minimoi suunnittelutyön

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje