Driftssikkerhed takket være gennemgående redundanskoncepter til broer

Oversigt

Bevægelig bro  

Pålidelig anvendelse af bevægelige broer

  • Brugere, planlæggere og installationsvirksomheder af bevægelige broer står over for udfordringen at styre applikationen afhængigt af situationen og fejlfrit.
  • Phoenix Contact har kontrolteknologi, netværksinfrastruktur og tilslutning til fieldniveau fra en producent.
  • Afhængigt af anlæggets størrelse og kompleksitet kan redundante systemer enten realiseres applikativt med en kompakt kontroller eller en højtydende kontroller.

Anvendelse

Redundante kontrollere  

Redundant automatiseringsteknik for maksimal tilgængelighed

Bevægelige broer bruges ofte som forbindelse over vandveje. Som en del af den trafikale infrastruktur skal de fungere gnidningsløst. I baggrunden skal en tilgængelig automatiseringsteknik derfor sørge for pålidelig åbning og lukning af broer. Det betyder, at netværksteknikken, kontrolteknologien og ved behov I/O-niveauet skal konstrueres redundant.

Broerne skal dog ses som egen automatiseringsløsning, men integreres typisk i et overordnet netværk eller styresystem. En Ethernet-baseret kommunikation i styreteknikken er tvingende nødvendig, men kan også anvendes til kommunikationen i broen. Til den i mange tilfælde nødvendige anvendelse af trådløse teknologier egner både WLAN og Bluetooth sig som ledningserstatning i industrielt Ethernet.

Løsning

Styreskab med redundant automatiseringssystem  

Redundant automatiseringssystem med integreret Safety-funktion

Phoenix Contact har produkter og systemer til redundante anlæg i vidt forskellige størrelser ved maksimal tilgængelighed. En netværksteknik, som tilbyder forskellige muligheder for en hurtig rekonfiguration, er automatiseringsløsningens grundlag for broer. Her kan netværksteknikken integreres uden problemer i det lokale eller overordnede automatiseringssystem.

Brokommunikationens centrale funktion er kontrolteknologien. Tilpasset til applikationens krav kan den redundante kontrolteknologi udføres skalerbart. Phoenix Contact har en enestående anvendelsesmangfoldighed til alle systemstørrelser, som valgfrit bygger på en styringshardware eller en applikativ løsning. Det muliggør konstruktion og tilpasning af styringsfunktionen afhængigt af trafikvejens betydning.

I mindre applikationer kan et højtydende system takket være applikativ systemredundans allerede realiseres med en modulær Axiocontrol kompakt kontroller. I dette tilfælde udvides kontrolleren med redundansens funktion ved hjælp af en funktionsblok. Sammen med den ligeledes skalerbare netværksinfrastruktur danner den grundlaget for højtydende anlæg og applikationer.

Til større anlæg har Phoenix Contact med de højtydende RFC-kontrollere den passende løsning. De muliggør eksempelvis en ekstremt hurtig rekonfiguration af det komplette netværk. Ved hjælp af link-ledningen mellem kontrollerne kan her sågar overvindes afstande på op til 80 kilometer.

Redundant løsning med kompakt kontroller  

Til prisfølsomme applikationer har vi en løsning med kompakte kontrollere og applikativ systemredundans

Dine fordele

  • Applikativ systemredundans uden ekstra omkostninger takket være anvendelse af frit tilgængelige funktionsblokke
  • Højtydende applikationer og rekonfigurationstider takket være skalerbare systemer
  • Integration i eksisterende styresystemer med standardiserede Ethernet-protokoller
  • Løsninger tilpasset perfekt til hinanden takket være produkter og systemer fra en producent

Produkter

BeskrivelseTypeVarenr.
Axiocontrol-kompakt kontrollerAXC 10502700988
Inline-højtydende kontrollerILC 370 PN2876915
Redundant kompaktstyringRFC 460R PN2700784
Industrial Ethernet SwitchFL SWITCH SMN 8TX-PN2989501
FunktionsblokRedundancy_ASR V1.00 
BeskrivelseTypeVarenr.
Axiocontrol-kompakt kontrollerAXC 1050
Inline-højtydende kontrollerILC 370 PN
Redundant kompaktstyringRFC 460R PN
Industrial Ethernet SwitchFL SWITCH SMN 8TX-PN
FunktionsblokRedundancy_ASR V1.00 

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer: