Øget tilgængelighed af vandveje ved hjælp af tilstandsbaseret vedligeholdelse

Oversigt

Vigespor til skibsfart  

Optimal trafikstrøm ved vandvejes flaskehalse

  • Brugere og installationsvirksomheder af signaliseringer til vandveje står over for udfordringen at styre applikationen fejlfrit og garantere en vedvarende drift.
  • Phoenix Contact har systemer, hvis komponenter kan integreres dybt i styringsomgivelserne og som via diverse kommunikationsmedier kan integreres i overordnede arkitekturer.
  • Takket være skalerbarheden kan løsningen tilpasses fleksibelt til vidt forskellige krav, og den webbaserede diagnose sørger for maksimal pålidelighed.

Anvendelse

Mast med signallamper  

LED-signallamper til lyssignalanlæg

På mange vandveje kan store skibe ikke mødes alle steder, da en sikker afstand ved passage ikke altid kan overholdes. Vigepladser eller regler for ensretning bliver nødvendige, så disse passager alligevel er farbare i begge retninger 24 timer i døgnet. Til trafikregulering disse steder anvendes signaliseringer, som overfører statusmeldinger til skibsføreren.

De mest befærdede vandveje i verden har ofte mere end 100 gennemsejlinger om dagen. Fejl i signaliseringsteknikken og den dermed forbundne spærring ville have vidtrækkende økonomiske følger.

Løsning

Styreskab  

Styreskab til automatisering af signalisering på vandveje

Phoenix Contact har produkter og systemer til alle anvendelsesområder. Komponenterne integreres i kontrolteknologien, så enhedernes status overvåges og vises. Til applikationer inden for signalisering af vandveje er styreskabene monteret direkte ved signalanordningerne. De har en afbrydelsesfri strømforsyning til forsyning af 24 volt spændingsniveauet. Med forprogrammerede funktionsblokke kan statusinformationer (f.eks. for batterier) nemt projekteres i kontrollerens applikationsprogram. Dermed er informationerne også straks tilgængelige for visualiseringssoftwaren og kan hentes frem ved hvert punkt i netværket.

Til anlæg i frie omgivelser er overspændingsbeskyttelse tvingende nødvendig. Til denne "klassiske" applikation kan den intelligente overspændingsbeskyttelse også integreres dybt i applikationsprogrammet. Med Plugtrab IQ har brugeren mulighed for at realisere en fremadrettet vedligeholdelse. Det er det eneste system på markedet, som registrerer og viser mere end to tilstande. Foruden statusmeldingen grøn (alt i orden) og rød (enhed defekt) er en driftstilstand mere tilgængelig med gul. Denne melder en kritisk værdi for den intelligente deltager og viser brugeren, at elementet bør udskiftes ved næste lejlighed.

Webbaseret visualisering  

Webbaseret vedligeholdelse af alle integrerede komponenter

Skalerbar og integrerbar til maksimal tilgængelighed og fremadrettet diagnose

Med de intelligente enheder og de tilgængelige grænseflader på Phoenix Contact-komponenter åbnes helt nye muligheder for brugeren og vedligeholderen.

Komponenterne har allerede integreret diagnosen og kan dermed bruges lokalt. Alternativt kan brugeren vælge blandt mange forprogrammerede funktionsblokke og integrere enhederne i applikationsprogrammet.

Signalanlæggene og styreskabene har en webbaseret vedligeholdelse, som kan hentes frem via forskellige medier. Forbindelsen kan dermed både ske lokalt og realiseres via mobiltelefon- eller egne SHDSL-forbindelser. Systemets skalerbarhed muliggør en optimal tilpasning til brugerens krav med en billig løsning. Samtidigt garanteres en maksimal oppetid for anlægget og dermed en pålidelig drift af vandvejene.

Dine fordele

  • Enkel, hurtig og dyb integration af alle komponenter takket være færdigprogrammerede funktionsblokke
  • Pålidelig løsning takket være forprogrammerede og testede funktioner i applikationen
  • Integration i eksisterende styresystemer med standardiserede Ethernet-protokoller
  • Kan tilpasses fleksibelt til applikationens krav takket være skalerbar styringshardware

Produkter

BeskrivelseTypeVarenr.
Program-/konfigurationshukommelseSD FLASH 2GB APPLIC A2701190
Afbrydelsesfrie strømforsyningerF.eks. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/102320225
OverspændingsafledereF.eks. PT-IQ-1X2-24DC-UT2800976
EnergimåleapparaterF.eks. EEM-MA2502901363
BeskrivelseTypeVarenr.
Program-/konfigurationshukommelseSD FLASH 2GB APPLIC A
Afbrydelsesfrie strømforsyningerF.eks. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/10
OverspændingsafledereF.eks. PT-IQ-1X2-24DC-UT
EnergimåleapparaterF.eks. EEM-MA250

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk