Økonomisk fjernstyring af belysning langs kanal

Oversigt

Kanalbelysning om natten  

Kanalbelysningen sørger for, at der også om natten er sikker passage

  • Istimewa Elektro B.V. har fokus på områderne offshore, infrastruktur, vand og miljø.
  • Belysningen på bredden af den nederlandske del af kanalen Gent-Terneuzen skal være både centraliseret og decentraliseret.
  • Radioline-systemet videresender ikke blot kommandoer vedr. lysstyring, men overfører også forskellige statussignaler fra broerne og sluserne til kontrolcentret.
  • Sammenlignet med kabeludlægning sparer det trådløse system brugeren for betydelige summer. Desuden kommunikeres dataene hele tiden pålideligt.

Kundeprofil

Trådløs station ved kanalen Gent-Terneuzen  

Den trådløse station er udstyret med en rundstråleantenne

På grund af sin ekspertise på området fik firmaet Istimewa Elektro B.V. i 2016 kontrakten om fornyelse af belysningen af den nederlandske del af kanalen Gent-Terneuzen, hvis længde gennem sidehavnene er 26 km. Denne strækning fordobles, da der monteres lamper på begge sider af kanalen.

Anvendelse

Oversigt over kanalforløb med trådløse stationer  

Langs med kanalen er der i alt 17 styringsbokse til kobling af belysning

Rutebelysningen, dvs. belysningen på kanalens bred, har vist sig at være en væsentlig del af en vandvejs tekniske infrastruktur. Ved kanalen Gent-Terneuzen sikrer 300 belyste master, som befinder sig på begge bredder, en sikker passage for skibene, også om natten.

For at de nye LED-lamper kunne grupperes bedre, installerede Istimewa Elektro ekstra montagekasser, som er tilsluttet strømforsyningen lokalt. Imidlertid var der på det tidspunkt ingen styrekabler til kobling af belysning både centralt og decentralt.

"På grund af de betydelige omkostninger forbundet med at lægge sådanne kabler stod vi over for at skulle finde en mere omkostningseffektiv alternativ løsning", forklarer Wilco van Genderen, projektleder hos Istimewa Elektro. "Til sidst valgte vi det trådløse Radioline-system", fortsætter Max Verveer, ingeniør hos Istimewa Elektro. "På den måde kunne vi tilbyde et mere økonomisk system end vores konkurrenter".

Løsning

Trådløst Radioline-modul med I/O-udvidelsesmodul  

Til overførsel af styringskommandoer indeholder hver styringsboks et trådløst Radioline-modul og et I/O-udvidelsesmodul.

Efter den første planlægning af strækningen, som blev udført af teknisk supportpersonale fra Phoenix Contact, blev den optimale placering af de trådløse moduler og antennerne fastlagt ude på stedet. Herved viste det sig, at en del af styringsboksene til belysningen er opstillet adskilt fra hinanden og er dækket af forhindringer som træer eller bygninger. I sådanne tilfælde tillader det modulære Radioline-system brugen af forskellige radiofrekvenser. Wireless-specialisterne foreslog ledelsen i Istimewa Elektro en test med 868 MHz-komponenter. Sammenlignet med 2,4 GHz-frekvensbåndet, der typisk anvendes, udmærker 868 MHz-båndet sig ved en bedre gennemtrængning af forhindringer. Dette skyldes det lavere frekvensområde og den højere sendeeffekt, der her tillades.

Langs med kanalen er der bygget i alt 17 styringsbokse til kobling af belysning. Den største afstand mellem to bokse er mere end to kilometer. Til overførsel af styringskommandoer er der installeret et trådløst Radioline-modul kombineret med et I/O-udvidelsesmodul i hver styringsboks. Via hver boks aktiveres der to belysningsstrenge (nord/syd). Dette sker automatisk, når det bliver mørkt, men kan også gøres manuelt af en operatør af broen eller fra det centrale kontrolrum i Terneuzen. "Vi bruger ikke kun det trådløse netværk til at styre belysningen. Det bruges også til overførsel af forskellige statussignaler fra broerne og sluserne til kontrolcentret", forklarer Herman de Grave, der arbejder som planlægger hos Istimewa Elektro. De redundante kommunikationsveje gør tilgængeligheden meget høj, således at selv store skibe, som kan blokere synsfeltet mellem stationerne, ikke fører til udfald i den trådløse kommunikation. "På grund af det indbyggede trådløse moduls bargrafisplay og RSSI-signaludgang er antennejustering gjort let", fortæller Max Verveer.

Konklusion

På grund af den betragtelige omkostningsbesparelse, der opnås ved anvendelse af Radioline-systemet, fik Istimewa Elektro kontrakten om fornyelse af belysningen langs kanalen Gent-Terneuzen. "Det trådløse netværk har været i drift siden april 2017 og har indtil videre opfyldt vores forventninger fuldt ud. Inden for det første år har der ikke været nogen udfald – hverken ved tåge, sne eller store, forbipasserende skibe", fastslår Wilco van Genderen afslutningsvis.

Da Radioline er baseret på den egenudviklede radioteknologi Trusted Wireless 2.0, er protokollen ikke offentligt tilgængelig, hvilket giver bedre beskyttelse mod uautoriseret adgang. Desuden er der implementeret sikkerhedsmekanismer som en 128 bit AES-kryptering eller integritetskontrol.

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Yderligere informationer

Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk