Jelzőlámpák víziutak automatizálásához

Áttekintés

Zsilip jelzőberendezéssel  

Megvilágítási megoldások víziutakhoz

  • A víziutak jelzéseinek üzemeltetésével és felszerelésével foglalkozó vállalatok azzal a kihívással szembesülnek, hogy biztosítaniuk kell a tartós üzemelést.
  • A Phoenix Contact egymással összehangolt rendszereket kínál a legkülönbözőbb jelzési feladatokhoz.
  • A tengervízálló jelzőlámpákat zökkenőmentesen integrálni lehet a meglevő hálózatokba és az automatizálási környezetbe.

Alkalmazás

Jelzőberendezés  

Jelzőberendezés a hajóforgalom számára

A víziutak közlekedésének szabályozása céljából a legkülönbözőbb helyeken elhelyezett jelzőberendezések gondoskodnak a biztonságos és megbízható üzemelésről. Ilyen jelzések működnek pl. a belvízi hajózási útvonalakon, kikötők bejáratainál, hajózási kitérőknél, egyirányú útvonalak szűk keresztmetszeteinél vagy zsilipeknél. A berendezések ugyanakkor részei egy gyakran nagyon bonyolult automatizálási környezetnek.

Az egyszerű és gyors telepítés mellett a döntő tényező mindenekelőtt a jelzőberendezés megbízható üzemelése és lehető legnagyobb rendelkezésre állása. Mind az optimális karbantartás, mind a bizonyítékok rendelkezésre állása céljából az üzemi viselkedésnek mindig kimutathatónak kell lennie.

Megoldás

Tengeri jelzőlámpák  

Zökkenőmentes integrálás az automatizálási környezetbe

A Phoenix Contact termékeket és rendszereket kínál a víziutak jelzéseinek átfogó automatizálásához. Ezek az egyes LED-lámpáktól a teljes megoldásig terjednek.

A lámpákat buszkapcsolással lehet a hálózatba illeszteni és vezérelni. A lámpáktól jövő visszajelzések céljára egy Condition Monitoring megoldást szállítunk a vezérlési projekt részeként. Ez például a rendszer cél- és tényállapotának valós idejű összehasonlítását jelenti. Szintén integrálva van a vezérlési projektbe az összes csatlakoztatott lámpa diagnosztikai és állapotjentéseinek kiértékelése.

A Phoenix Contact mind a jelzések egyszerű bekötése, mind a bonyolult vezérlőrendszerek terén a megfelelő megoldást kínálja a hozzá való összes alkatrésszel együtt – az integrált túlfeszültség-védelemmel ellátott tápellátástól a terepi szinten, a vezérléstechnikán és a hálózati infrastruktúrán keresztül egészen az irányítási szintig.

Ezen túlmenően a felhasználókkal vagy a szakterületi szövetségekkel és intézményekkel való együttműködésünk sokéves tapasztalatai alapján képesek vagyunk pontosan az igényekhez illeszkedő funkciókat kifejleszteni a lámpákhoz.

A jelzési megoldás topológiája  

Egy zsiliprendszerekhez való jelzési megoldás felépítése

Előnyei

  • A jelzőlámpák egyszerű integrálása a busztechnológia és a kiegészítő funkciókkal való bővítés révén
  • Integrálás a meglevő irányító rendszerekbe szabványosított Ethernet-protokollokkal
  • Rugalmasan hozzáigazítható az alkalmazás követelményeihez a skálázható hardvernek köszönhetően

Termékek

MegnevezésTípusCikkszám
Tengeri jelzőlámpapl. CSD-SL 300 WH2701785
Szünetmentes tápegységpl. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/102320225
Biztonsági modul az Axioline I/O rendszerhezpl. AXL F LPSDO8/3 1F2702171
Hálóati infrastrulktúra gerinchálózatként működő, nagy rendelkezésre állású hálózatok felépítéséhezpl. FL Switch SMCS 8GT2891123
MegnevezésTípusCikkszám
Tengeri jelzőlámpapl. CSD-SL 300 WH
Szünetmentes tápegységpl. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/10
Biztonsági modul az Axioline I/O rendszerhezpl. AXL F LPSDO8/3 1F
Hálóati infrastrulktúra gerinchálózatként működő, nagy rendelkezésre állású hálózatok felépítéséhezpl. FL Switch SMCS 8GT

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160
Referrer: