Langaton Radioline-järjestelmä säästää aikaa ja kustannuksia autonosien valuprosessissa

Yleistä

GF Automotiven rautavalimo Singenissä  

Rautavalimon sulatusprosessi Singenissä sijaitsevassa GF Automotivessa

  • Maailmanlaajuisesti johtava GF Automotive valmistaa osia rauta- ja kevytmetallivalusta henkilö- ja hyötyajoneuvojen moottoreille, alustoille ja koreille.
  • Yksittäisten komponenttien sulatusprosessissa tarvitaan happea, joka varastoidaan etäällä sijaitseviin säiliöihin.
  • Radioline-järjestelmä siirtää happisäiliöiden mittausarvot ja vikailmoitukset langattomasti valvomoon, jonne ei voitu asentaa kaapeleita.

Asiakasprofiili

GF Automotiven valmistama kääntölaakeri  

GF Automotive valmistaa muun muassa bionisesti muotoiltuja kääntölaakereita

Georg Fischer AG:n suurin GF Automotiveen kuuluva tehdas sijaitsee Singenissä. Siellä 1 100 työntekijää käsittelee vuosittain 200 000 tonnia rautaa laadukkaiksi komponenteiksi.

Henkilö- ja hyötyajoneuvoille tarkoitettuihin pallografiittivalukomponentteihin kuuluvat pitkittäistukivarret, pyörännavat, kääntölaakerit, ohjausvaihteen ja vaihteiston kotelot, siirtäjät ja jarrusatulat.

Sovellus

Happisäiliöitä GF Automotiven Singenin tehtaalla  

Mittausarvot siirretään langattomasti happisäiliöistä valvomoon

GF Automotive käyttää raudan sulattamiseen pitkän toiminta-ajan kuumailmakupoliuunia, joka panostetaan yläkautta polttoaineella, metallilla ja kuonanmuodostimella (kalkki). Puhallin siirtää palamisilman suuttimien kautta suoraan uunin kuiluun. Kuuman ilman ja hapen lisäys vähentää energiankulutusta huomattavasti. Happi puhalletaan etäällä sijaitsevista säiliöistä kupoliuuniin. Happisäiliön ja valvomon välinen etäisyys on 50 - 100 metriä.

Anturit mittaavat säiliöiden täyttötasoa, painetta ja lämpötilaa. Nämä signaalit pitää siirtää valvomoon. Kiinteä tiedonsiirtoratkaisu ei kuitenkaan tullut kysymykseen, koska koksin kuljetushihnoja ei voitu purkaa. Alunperin suunniteltua ratkaisua, jossa säiliövaraston paikallinen ohjaus olisi yhdistetty valvomoon Ethernet-kaapelin kautta, ei voitu toteuttaa.

Ratkaisu

Langaton Radioline-järjestelmä  

Radioline-järjestelmä voidaan mukauttaa helposti sovelluksen vaatimuksiin

"Kaapeliasennuksen aiheuttamien kustannusten vuoksi valitsimme Phoenix Contactin Radioline-järjestelmään perustuvan langattoman ratkaisun", kertoo Dirk Jänchen, GF Automotiven teknisen keskuksen päällikkö. Joustavasti käytettävä langaton ratkaisu sopii I/O-signaalien lisäksi myös sarjamuotoisen datan siirtoon - ilman lisenssiä ja sivukustannuksia. Kestävää Trusted Wireless 2.0 -tekniikkaan käyttävät moduulit on tarkoitettu erityisesti pidemmillä etäisyyksillä tapahtuvaan signaalien siirtoon. Kun näkyvyys on esteetön, kahden langattoman laitteen välinen siirtoetäisyys voi olla sadoista metreistä jopa viiteen kilometriin. "Radiolinen käyttö mahdollistaa mittausarvojen jatkuvan tallennuksen niin, että mahdolliset viat voidaan tunnistaa ajoissa ja toimenpiteisiin voidaan ryhtyä välittömästi", Jänchen jatkaa.

Langaton järjestelmä asennetaan ja otetaan käyttöön kiertosäätimien avulla. I/O Mapping jakaa jopa 250 aseman signaalit ilman ohjelmistotukea. Käyttäjän tarvitsee vain asettaa Radioline-laitteet, joiden tulee vaihtaa keskenään tietoja, kiertosäätimen avulla samaan lukemaan. Sovelluksen vaatimuksista riippuen langattomalla järjestelmällä voidaan muodostaa yksinkertaisia point-to-point-yhteyksiä tai itsekorjautuva mesh-verkko halutuiksi verkkorakenteiksi. Näin I/O-moduuleja voidaan integroida suoraan Modbus-RTU-ohjaukseen I/O-tiedonsiirron ja sarjamuotoisen langattoman yhteyden lisäksi. Lisäksi langattoman liitännän tiedonsiirtonopeus voidaan määrittää yksilöllisesti ja näin parantaa vastaanottoherkkyyttä. Alhaisella tiedonsiirtonopeudella saavutetaan huomattavasti pidempi kantama kuin korkealla tiedonsiirtonopeudella. Trusted Wireless 2.0 vakuuttaa lisäksi hyvillä diagnostiikkaominaisuuksillaan sekä yhteentoimivuudellaan muiden samaa taajuusaluetta käyttävien langattomien järjestelmien kanssa.

Johtopäätös

Phoenix Contactin tuotevalikoima on sisältänyt Wireless-ratkaisuja jo yli kymmenen vuoden ajan. Tuoteuutuuksiin kuuluu yhdestä langattomasta moduulista ja seitsemästä erilaisesta rivikytkettävästä I/O-moduulista koostuva Radioline-järjestelmä. Yksittäisiä I/O-asemia voidaan laajentaa jopa 32 I/O-moduulilla, joita voidaan asentaa tai vaihtaa käytön aikana. Hot swap -ominaisuuden lisäksi wireless-komponentit on varustettu laadukkaalla galvaanisella, kanava-kanava-erotuksella. "Radioline-järjestelmän käyttö säästää paljon aikaa ja rahaa", summaa Dirk Jänchen. Myönteisten kokemusten vuoksi GF Automotive käyttää jatkossakin Phoenix Contactin langattomia järjestelmiä.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Lisätietoa

Referrer: