Hurtig og enkel eftermontering til IP-kommunikation

Oversigt

Vindenergianlæg  

Vindenergianlæg

  • Udbydere udskifter deres hidtidige analog- eller ISDN-telefonnet med All-IP-teknik.
  • Denne omstilling realiseres på privatkundeområdet som regel uden det store besvær, mens mange erhvervskunder står foran en stor udfordring i forbindelse med eftermontering af kommunikationsteknologi.
  • En enkel Plug & Play-løsning til denne udfordring findes i den serielle enhed FL COMSERVER med webbaseret parametreringsoverflade fra Phoenix Contact.

Anvendelse

En vindparks infrastruktur  

En vindparks infrastruktur

Inden for telekommunikation sker der snart skelsættende forandringer. Mange udbydere har i flere år været i gang med at afløse deres hidtidige analog- eller ISDN-telefonnet med All-IP-teknik. Også markedets førende leverandør, Deutsche Telekom, planlægger at lukke ned for analog telefoni og ISDN-net senest ultimo 2018.

Mens denne omstilling som regel realiseres uden det store besvær på privatkundeområdet, står mange erhvervskunder, som f.eks. driftsledere for vindenergianlæg, foran en stor udfordring i forbindelse med eftermontering af kommunikationsteknologi. Da kommunikationen mellem kontrolrum og vindenergianlæg eller vindpark så ikke længere er mulig via et klassisk analog- eller ISDN-modem, men kun over internettet, skal der på mange anlæg foretages en ofte dyr tilpasning af teknikken.

Løsning

Den enkle Plug & Play-løsning fra Phoenix Contact udføres vha. Serial Device Server FL COMSERVER med webbaseret parametreringsoverflade. Hvad angår modemdriftstype forholder FL COMSERVER sig som et opkaldsmodem. Her styres oprettelse og afbrydelse af forbindelsen med AT-kommandoer. Herved kan der, gennem en nem 1:1-udskiftning af det klassiske modem både i vindparken og i kontrolrummet, hvilket foregår uden yderligere ændringer i hverken kontrolleren i vindenergianlægget eller i SCADA-systemet, etableres en løsning baseret på moderne IP-kommunikation. Kommunikationen mellem FL COMSERVER-enheder indbyrdes styres i modulerne. Vha. en brugervenlig parametreringsgrænseflade oprettes forbindelserne her blot mellem de tidligere anvendte telefonnumre og den nye IP-adresse.

Mellem FL COMSERVER-modulerne skal der derudover kun bruges en LAN- eller en WAN-forbindelse. Her tilbydes en krypteret og dermed sikret VPN-forbindelse, som automatisk og på et højt niveau beskytter mod uautoriseret adgang.

Kommunikation mellem vindenergianlæg eller vindpark, kontrolrum og operatør-pc

Kommunikation mellem vindenergianlæg eller vindpark, kontrolrum og operatør-pc over internettet via FL COMSERVER

Integrering i den eksisterende infrastruktur
Hvis der allerede er en internetforbindelse til rådighed ved dit vindenergianlæg eller i vindparken, er det ikke noget problem at anvende denne. Her sørger en FL MGUARD RS 2000-router med VPN-funktionalitet så for den nødvendige kryptering. Men også fjerntliggende placeringer af vindenergianlæg uden tilsvarende internetforbindelse kan problemfrit tilsluttes via mobiltelefoni. I sådanne tilfælde kan TC-routere 3002T-3G/4G sørge for den nødvendige forbindelse og kryptering og dermed sikkerhed på højeste niveau.

Valgfri afbrydelsesfri strømforsyning
Hvis der i dit vindanlæg eller i vindparken sker en fejl i forsyningsspændingen til kommunikationsteknikken, som giver en brat afbrydelse i kommunikationen, kan dette afhjælpes gennem en udvidelse af løsningen med et kompakt UPS-system. UPS-systemet sørger ved spændingsudfald for fastholdelse af kommunikationen og muliggør således en aktiv tilstandsmelding til kontrolrummet eller pr. e-mail eller SMS til en vilkårlig, parametrerbar adresse.

Fordele

  • 1:1-udskiftning af de klassiske analog- og ISDN-modemmer
  • Tilpasning af vindanlæggets kontroller og SCADA-systemet er ikke nødvendig
  • Enkel integrering i eksisterende infrastruktur
  • Sikker kommunikation via VPN-forbindelse
  • Enkel ibrugtagning takket være webbaseret parametrering
  • Tilslutning af fjerntliggende vindenergianlæg vha. mobiltelefoni

Produkter

BeskrivelseTypeVarenr.
Modem Emulation
Seriel modulserver til konvertering af en seriel RS-232/422/485-grænseflade på Ethernet
FL COMSERVER BASIC 232/422/4852313478
Tilslutning til Ethernet
Security Appliance Router i metalhus
FL MGUARD RS2000 TX/TX VPN2700642
Tilslutning til ADSL
Industriel ADSL-bredbåndsrouter
TC DSL ROUTER X500 A/B2902710
Tilslutning til mobiltelefoni
Industriel 3G-router
TC ROUTER 3002T-3G2702529
Tilslutning til mobiltelefoni
Industriel LTE-4G-router
TC ROUTER 3002T-4G2702528
BeskrivelseTypeVarenr.
Modem Emulation
Seriel modulserver til konvertering af en seriel RS-232/422/485-grænseflade på Ethernet
FL COMSERVER BASIC 232/422/485
Tilslutning til Ethernet
Security Appliance Router i metalhus
FL MGUARD RS2000 TX/TX VPN
Tilslutning til ADSL
Industriel ADSL-bredbåndsrouter
TC DSL ROUTER X500 A/B
Tilslutning til mobiltelefoni
Industriel 3G-router
TC ROUTER 3002T-3G
Tilslutning til mobiltelefoni
Industriel LTE-4G-router
TC ROUTER 3002T-4G

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
36 77 44 11
Referrer:

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk