Nav og pitch

Nav og pitch

Fejltolerant teknik

Udnyt pålidelige løsninger til hurtig pitching og fejlsikker kommunikation.

Tilbage til Vindenergianlæg

Kategorier

  • Løsninger til rotorbladsovervågning

    Rotor Blade Tension Monitoring (RBTM) fra Phoenix Contact overvåger konstant svingningerne i rotorbladene på et vindenergianlæg.

  • Løsninger til lynstrømsmåling

    Lynstrømsmålesystemet LM-S (Lightning Monitoring System) fra Phoenix Contact sørger for bedre mulighed for planlægning af service i vindenergianlæg.

For at få optimal udnyttelse af energien skal pitch-systemet arbejde pålideligt hele tiden, således at en nøjagtig indstilling af bladets vinkel garanteres. Samtidig er pitch-systemet den vigtigste sikkerhedsindretning, hvormed bladene om nødvendigt kan drejes væk fra vinden for dermed at undgå skader.

Derfor er det så vigtigt med en pålidelig kommunikation over slæberingen. Med løsninger fra Phoenix Contact kan du opbygge en fejlsikker kommunikation i navet. Desuden kan vi støtte dig med retrofit-løsninger, således at en Ethernet-forbindelse også kan eftermonteres.

Dine fordele

  • Hurtig og pålidelig pitching med robust teknik til navet
  • Fejlsikker kommunikation i navet med redundant slæberingsløsninger
  • Rotorbladsovervågning med overvågning af lynnedslag og bladbelastning

Aktiv justering af rotorblade

Komponenter til justering af rotorblade  

Robuste komponenter til justering af rotorblade

Alle komponenter til rotorbladsjustering skal være konstrueret til kraftige vibrationer og temperatursvingninger. Multiindustristikkene HEAVYCON EVO sørger for pålidelig tilslutning.

Disse krav gælder også for sikkerhedsprodukter, for mange funktioner skal konstrueres sikkert. Overspændingsbeskyttelse sikrer rotorbladsindstillingen mod skader pga. overspænding.

Dataoverførsel

Dataoverførsel i navet  

Produkter til pålidelig kommunikation via lysleder og kobberslæbering

Til dataoverførsel i navet fås der i princippet to forskellige metoder. Da den klassiske slæberingsoverførsel ofte er behæftet med fejl, tilbyder Phoenix Contact en kombineret løsning:

SHDSL-modemer og WDM-overførselsenheder sørger på den ene side for hurtig kommunikation via 1-faset lysleder til den almindelig drift og på den anden side for den redundante vej via kobberslæberingen. Robuste tilslutningsstik sørger for pålidelig kommunikation for slæberingen.

Tilstandsovervågning ved rotorbladet

Produkter til tilstandsovervågning ved rotorbladet  

LM-S'en er en komplet løsning til lynmåling i vindenergianlæg

Rotorblade er i dag over 60 m lange og 10 tons tunge. Pga. de stadig større dimensioner ændrer kravene til overvågningen sig også.

Med RBTM (Tension Monitoring System til rotorblade) kan du overvåge de belastninger, der har indvirkning på bladene. På den måde kan du opdage skader tidligt eller optimere pitchingen.

Desuden kan du måle lynnedslag med Lightning Monitoring System LM-S og således planlægge vedligehold mere effektivt.

Pålidelig og omkostningseffektiv overførsel af data

Sørg for effektiv datakommunikation mellem nacelle og nav. WDM-overførselsenheden giver fejlfri dataoverførsel med kun én glaslysleder. Via ekstra SHDSL-modemer, som kommunikerer via kobberslæberingen, kan der etableres dobbelt redundans. Selv ved udfald af op til to af de fire slæberingskanaler forbliver kommunikationsevnen intakt. Hvis de to systemer kombineres med hinanden, opnår du en høj grad af driftssikkerhed til lave omkostninger.

Teknik til pitch-styring

Redundant kommunikationsløsning til sikker dataoverførsel i navet

PHOENIX CONTACT A/S

Hammerholmen 48
Postboks 1181
2650 Hvidovre
36 77 44 11

Service

Lynstrømsmålesystem LM-S

LM-S overvåger vindmølleparken i Guangxi, der har en ydelse på 1,5 Megawatt.

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie regler. Læs vores erklæring om beskyttelse af persondata.

Luk