Bewaken en beveiligen

Bewaken en beveiligen

Beveiligen tegen overspanningen

Met oplossingen van Phoenix Contact realiseert u de grootst mogelijk beveiliging van uw installatie.

Terug naar Dakinstallaties

Categorieën

Het hoeft niet altijd door een directe blikseminslag in fotovoltaïsche panelen te komen dat er schade door overspanning wordt veroorzaakt. Via het paneeloppervlak en de gelijkspanningskabels kunnen ook overspanningen worden ingekoppeld.

Andere storingsoorzaken zijn defecte kabels of fotovoltaïsche panelen. Voor alle gevallen van gevaar, fouten of onderhoud kunt u uw complete dakinstallatie met de nieuwe paneelafschakeling van Phoenix Contact in een veilige toestand brengen. Met de speciaal voor dakinstallaties tot 500 KW geschikte bewakingssoftware ontdekt u direct alle installatiefouten en kunt u zo nodig meteen reageren.

Uw voordelen

  • alle sets in stof- en waterstraaldichte behuizingen (IP65)
  • snelle installatie door voorgeconfectioneerde PV-sets
  • de grootst mogelijke veiligheid in geval van onderhoud of gevaar
  • altijd en overal op de hoogte dankzij alarmering per e-mail of sms

Beveiligen tegen overspanningen

Overspanningsbeveiliging voor PV-dakinstallaties  

Voorgeconfectioneerde PV-sets voor een betrouwbare beveiliging van dakinstallaties

Phoenix Contact biedt met zijn voorgeconfectioneerde sets betrouwbare systeemoplossingen voor de beveiliging van direct voor de gelijk- resp. wisselspanningsingangen geplaatste omvormers.

Daarbij worden overspanningsinkoppelingen rechtstreeks naar het aardpotentiaal afgeleid. De omvormers en andere gevoelige modulen zijn zo beveiligd tegen overspanning.

Paneelafschakeling

PV-paneelafschakeling  

Intelligente afschakeling op paneelniveau

De nieuwe afschakeling voor fotovoltaïsche panelen van Phoenix Contact schakelt fotovoltaïsche panelen in geval van onderhoud of gevaar intelligent en veilig af.

Deze technologie kan eenvoudig in nieuwe en bestaande installaties worden geïntegreerd. Ook beschikt deze over een intelligente starteenheid, die onder veilige voorwaarden zorgt voor het automatische heropstarten van de fotovoltaïsche installatie.

Monitoring

Interface webvisualisering  

Bewakingsoplossing voor dakinstallaties

De bewakingssoftware PV Monitor+ is de efficiënte software-oplossing waarmee u de opbrengst van uw fotovoltaïsche dakinstallaties voor een lange termijn kunt veiligstellen.

Spanningen en stromen worden door een modulaire compacte besturing geregistreerd. Komen de waarden onder of boven de ingestelde parameters, dan wordt er een alarmbericht in de vorm van een e-mail of sms verstuurd. Zo hebt u altijd zicht op de prestaties van uw installaties en kunt u direct ingrijpen als dat nodig is.

Dakinstallaties betrouwbaar bewaken en beveiligen

Van overspanningsbeveiliging tot en met afschakeling op paneelniveau biedt Phoenix Contact een uitgebreid productenprogramma voor dakinstallaties aan.

De afschakeling voor fotovoltaïsche panelen schakelt elk paneel afzonderlijk spanningsloos. De vrijschakeling vindt automatisch plaats in geval van optredende fouten en telkens als de omvormer wordt uitgeschakeld. De bewakingsoplossing met de software PV Monitor+ is optimaal geschikt voor commerciële fotovoltaïsche installaties en maakt het totaalpakket compleet.

PV-dakinstallaties bewaken en beveiligen

Modulaire oplossingen van afschakeling op paneelniveau tot aan installatiebewaking

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Service

Webgebaseerde visualisering

PV-Monitor is een webgebaseerde visualisering op basis van industriële componenten.


Fotovoltaïsche installaties onder controle

Solarcheck RSD schakelt PV-installaties veilig uit.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten