Endüstriyel güvenlik

Kapsamlı 360° güvenlik konseptimiz ile sistemlerinizi siber saldırılara karşı etkin bir şekilde koruyabilirsiniz.
Endüstriyel güvenlik
Siber saldırı riski

Siber saldırılar bireyler, şirketler ve devlet kurumları için ciddi bir tehdit oluşturuyor

En önemli risk olarak siber saldırılar Siber güvenlik modern iş dünyasında belirleyici bir faktördür

Siber güvenliğin önemi son yıllarda önemli ölçüde arttı. Çünkü siber saldırılardaki artış, şirketler ve kamu kurumları için büyük zorluklar yaratmaktadır. Bununla birlikte artan network iletişimi ve dijitalleşmeyle birlikte saldırılara açık noktalar da artıyor. Örneğin Avrupa Birliği'nde her on bir saniyede bir fidye yazılımı saldırısı gerçekleşiyor. Saldırganlar ve saldırı yöntemleri de giderek daha profesyonel hale geliyor.

Sürekli gelişen tehditlere karşı korunmak ve sabotaj, kesinti ve veri kaybını önlemek için kapsamlı bir güvenlik stratejisi uygulamak şarttır. Siber güvenlik, şirketinizin operasyonel kabiliyetini sağlamada belirleyici bir faktördür.

NIS 2 siber güvenlik

Siber güvenlik önlemlerinin uygulanması yasalaşıyor

Siber güvenlik yasalaşıyor Siber güvenliğin uygulanması artık yalnızca kritik altyapılar için zorunlu değil

Üretim, ürün ve müşteri verilerinin dijitalleştirilmesi bir şirketin katma değerinin artırılmasında belirleyici faktörlerden biridir. Bu nedenle bu verilere özel koruma sağlanmalıdır.

AB Komisyonu bunu fark etti ve Aralık 2020'de siber güvenlik için bir Avrupa stratejisi sundu. Bu strateji, komponentlerin, sistemlerin ve şirketlerin siber saldırılara karşı güvenlik ve savunma kabiliyetine ilişkin standartları tanımlamaktadır. Kritik altyapılar için siber güvenliğin uygulanmasına yönelik yasal gereklilikler uzun zamandır oluşturulmaktadır. Bu gereklilikler şimdi yeni AB Network ve Bilgi Güvenliği Direktifi NIS 2 ile genişletilmektedir. Bununla birlikte, NIS 2 Direktifinin yüksek gereklilikleri yalnızca kullanılan ürünlerin güvenlik öncelikli tasarıma uygun olarak geliştirilmiş olması durumunda karşılanabilir. Siber Dayanıklılık Yasası (CRA), AB tarafından bu zorluğun üstesinden gelmek için tanımlanmıştır. Yeni AB Makine Yönetmeliği, makineleri de bir ürün olarak gören CRA'yı tamamlıyor.

"Misyon OT Güvenliği" podcast'ini keşfedin
Siber güvenlik podcast'i

Güvenlik podcast'imiz, şirketlerin yeni yasal direktiflerin katı spesifikasyonlarını karşılarken sistemlerini ve network'lerini nasıl koruyabilecekleri konusunda değerli bilgiler sağlıyor.
Her bölümde farklı konular aydınlatılıyor, içeriden gerçek hikâyeler paylaşılıyor ve başarılı bir siber güvenlik stratejisi için ipuçları veriliyor. Şimdi podcast'i dinleyin!

Podcast'e git
Siber güvenlik podcast'i

Endüstride siber güvenlik


Endüstride siber güvenlik: BT ve OT'nin birleşimi

ICS ve BT güvenliği gereksinimleri dikkate alınmalıdır

IT ve OT kombinasyonu

Şirketinizin güvenliği iki farklı dünyaya dayanır: IT (bilişim teknolojisi) ve OT (işletimsel teknoloji). Network ve sistemlerinizi doğru şekilde korumak için her iki dünya da dikkate alınmalıdır ve bu yüzden kapsamlı bir güvenlik konseptine ihtiyaç vardır. Etkin ve verimli bir yaklaşım ancak koordineli eylemle geliştirilebilir.

IEC 62443 uluslararası standartlar serisi, endüstriyel otomasyon sistemlerinin (ICS sistemleri) güvenli işletimi için, tasarım ve uygulamadan yönetime kadar destek sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu amaçla komponent üreticileri, sistem entegratörleri ve operatörler için temel gereksinimleri ortaya koyar. IEC 62443, esas olarak IT güvenliği için kuralları içeren ISO 27001 standardı üzerine inşa edilmiştir. İki standart birlikte, siber saldırılara karşı korunmaya yönelik bütünsel bir yaklaşım sağlamaktadır.

Network iletişimi önemli fırsatlar sunar, fakat aynı zamanda risklere de sahiptir

Network geliştirmenin daha yüksek verimlilik ve daha fazla esneklik gibi faydaları olduğu açıktır. Ancak artan network iletişimi ve bunun sonucunda IT ve OT'nin birleşmesiyle birlikte şirket network'leri saldırılara açık daha fazla noktaya sahip olmuştur.

Suçlular, IIoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) alanındaki potansiyel zayıf noktaları kullanmakta art arda başarılı olmakta ve bu sayede şirketlere ve altyapılara erişim sağlamaktadır. Bu durum, bir yandan endüstriyel sistemlerin korsan saldırılarına ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasını sağlarken, büyük ölçekli otomasyon ortamlarının nasıl network'e bağlanabileceği sorusunu da gündeme getirmektedir. Aşağıdaki hususlar, en büyük tehditlere ve olası ihtiyati tedbirlere genel bir bakış sunmaktadır.

Ofisten kaynaklanan arızalar
Tehdit: Ofis ortamından kaynaklanan arızalar ve virüsler doğrudan üretim alanına aktarılabilir. Çözüm: Network bölümleme Büyük ağları küçük bölümlere ayırmak suretiyle, çeşitli bölgeler, örneğin üretim ile ofis veya farklı sistem parçaları arasındaki veri alışverişi kontrol edilebilir. Bireysel bölümler, VLAN’lar veya güvenlik duvarları kullanılarak ayrılabilir. Daha sonra özel network bölümleri arasında haberleşme için router'lar veya 3. katman anahtarlar kullanılması gerekir. Bu cihazlar tipik network hatalarını yakalayarak network'ün kalan kısmına yayılmalarını engeller.
Korsan saldırıları
Tehdit: Suçlular açık bir internet bağlantısı yoluyla verileri kopalayabilir veya sistem üzerinde değişiklikler yapabilir. Çözüm: Şifrelenmiş veri iletimi Otomasyon sistemlerine internetten girmek mümkün olmamalıdır. Bu sistemler, internet erişimi için tüm gelen ve giden trafiği zorunlu ve yetkili bağlantılarla sınırlandıran bir güvenlik duvarı kullanmak suretiyle korunur. Tüm geniş alan bağlantıları örneğin IPSec'li VPN ile şifrelenmelidir.
Virüslü donanım
Tehdit: USB bellekler veya dizüstü bilgisayarlar gibi virüslü donanım, kötü amaçlı yazılımı network'e taşıyabilir. Çözüm: Port'ları koruyun Port güvenlik fonksiyonunu kullanarak, ayarları doğrudan network bileşenleri üzerinde yapabilir, böylece bilinmeyen aygıtların network ile veri alışverişi yapmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca, gerekli olmayan tüm portlar kapatılmalıdır. Bazı bileşenler aynı zamanda network'e yetkisiz erişim tespit edildiğinde SNMP üzerinden uyarılar ve sinyal kontağı gönderme seçeneği sunmaktadır.
Güvenli uzaktan erişim
Tehdit: Uzak bir konumdan sistemde yalnışlıkla değişiklikler yapılması Çözüm: Güvenli uzaktan erişim Bir veya daha fazla makineye güvenli uzaktan erişim, farklı teknolojik çözümler kullanılarak uygulanabilir. İlk olarak, dışarı yönlü haberleşme, örneğin IPsec veya OpenVPN yoluyla şifrelenebilir. İkinci olarak, makine üzerindeki bir anahtarlı şalter yoluyla uzaktan bakım başlatılabilir. Bu, makinede sadece amaçlanan değişikliklerin yapılmasını garanti eder. Aynı zamanda, anahtarlı şalter uzaktan bakım yapılırken network'teki haberleşme kurallarının engellenmesini de mümkün kılar.
Mobil nihai cihazlar
Tehdit: Yetkisiz akıllı cihazların WLAN arayüzü üzerinden bağlanması Çözüm: Güvenli WLAN şifre ataması. Eğer WLAN şifreleri biliniyorsa ve uzun zamandır değiştirilmediyse, bu aynı zamanda üçüncü tarafların makine network'üne kontrol dışı erişimine imkân verir. Bu nedenle, Phoenix Contact'ın WLAN komponentleri, makine kontrol sisteminin otomatik şifre yönetimi uygulamasını sağlar. Yani, tek kullanımlık şifrelerle güvenli WLAN makine erişimi kolayca uygulanabilir. İlave olarak, bir askerden arındırılmış bölge (DMZ) kullanılarak WLAN haberleşmesi korunabilir ve network'ün geri kalan kısmından izole edilebilir.

Siber güvenlik konseptimiz


360° güvenlik döngüsü

Çok amaçlı 360° güvenlik konseptimiz

360° güvenlik – tavizsiz kapsamlı ürün yelpazemiz

Siber saldırılara karşı iyi bir koruma, sadece teknik ve organizasyonel önlemler birlikte alınırsa elde edilebilir. Bu nedenle, sistemlerin korunmasını basitleştiren ve her taraftan emniyete alan 360° güvenlik temin ediyoruz.

Güvenli hizmetler
Eğitimli ve bilgili güvenlik uzmanlarımız, sisteminizde belirli güvenlik risklerini nasıl asgariye indireceğiniz konusunda size tavsiyede bulunacak ve talep üzerine (IEC 62443-2-4'e göre onaylı) bir güvenlik konsepti geliştirecektir. Çalışanlarınızı siber güvenlik konusunda bilgilendirmek için eğitim kursları aracılığıyla bilgilerimizi sizinle paylaşabiliriz.

Güvenli çözümler
Güvenlik konseptlerimiz, kritik proseslerinizi örneğin bölge konseptleri, veri akış kontrolü ve sertleştirilmiş komponentler yardımıyla korur. Aynı zamanda güvenli prosesler de tespit edilir ve belgelenir.

Güvenli ürünler
Güvenlik, ürünlerimizin tüm yaşam döngüsüne dahil edilmiştir. Bu, güvenli bir geliştirme süreciyle başlar (IEC 62443-4-1 uyarınca sertifikalı) ve önemli güvenlik işlevlerinin entegre edilmesinin yanı sıra düzenli güncellemeler ve güvenlik yamaları da içerir.

LinkedIn logosu

LinkedIn: Endüstriyel haberleşme ve siber güvenlik Şimdi topluluğumuzun bir parçası olun!

Endüstriyel haberleşme network'leri, verileri sahadan kontrol düzeyine ve buluta kadar güvenilir şekilde iletmemizi sağlar. Endüstriyel__haberleşme ve siber güvenlik__ LinkedIn sayfamız, size network sürekliliği, uzaktan bakım ve çok daha fazlası hakkında ilgi çekici bilgiler sunuyor. Topluluğumuzun bir parçası olun!