Hybridimoottorinkäynnistimet parantavat kuljetushihnojen käytettävyyttä

Yleistä

Hengstin suodatusratkaisut  

Hengstin suodatusratkaisut moottorien puhtaampaan ja tehokkaampaan toimintaan

  • Hengst SE & Co. KG kehittää ja valmistaa suodatusratkaisuja, jotka varmistavat moottorien puhtaamman ja tehokkaamman toiminnan henkilöautoissa, hyötyajoneuvoissa ja laivoissa.
  • Phoenix Contactin hybridimoottorinkäynnistimet tukevat kuljetushihnojen käyttöä kokoonpanojärjestelmissä.
  • Hengst valitsi hybridimoottorinkäynnistimet niiden vankan rakenteen, helpon johdotuksen ja käytön sekä kymmenkertaisesti korkeamman käyttöiän vuoksi. Tämä parantaa järjestelmän käytettävyyttä.

Asiakasprofiili

Hengstin suodatusratkaisut  

Järjestelmiä käytetään mm. henkilöautoissa ja hyötyajoneuvoissa (kuva: Hengst)

Perheomistuksessa oleva Hengst SE & Co. KG perustettiin vuonna 1958 Münsterissä.

Noin 3 000 työntekijää kehittää ja valmistaa korkealaatuisia ja monitoimisia suodatus- ja nestehallintaratkaisuja henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, laivamoottoreille ja kiinteästi asennetuille moottoreille.

Järjestelmät varmistavat moottorien ja koneiden puhtaamman ja tehokkaamman toiminnan.

Sovellus

Tuotantolaitteistot  

Tuotantolaitteistot suunnitellaan, rakennetaan ja asennetaan itse

Hengstin tuotteissa on korkea oman valmistuksen osuus. Tämä tuo riippumattomuutta ulkoisista toimittajista sekä varmistaa maksimaalisen joustavuuden ja laadun. Omavalmisteiset tuotantolaitteistot – ohjelmistot ja sähköjärjestelmät mukaan lukien – suunnitellaan, rakennetaan ja asennetaan poikkeuksetta itse. Näin voidaan varmistaa, että järjestelmät vastaavat vaatimuksia, niiden käytettävyys on korkea ja huolto optimoitu omiin tarpeisiin.

Järjestelmissä käytettävien osien laadulla, helppokäyttöisyydellä ja komponenttien pitkäikäisyydellä on tärkeä merkitys. Näistä syistä Hengst on valinnut korkealuokkaisiin kokoonpanojärjestelmiin asennettujen kuljetushihnojen käyttöön Phoenix Contactin CONTACTRON-hybridimoottorinkäynnistimet.

Ratkaisu

Hybridimoottorinkäynnistimet kytkentäkaapissa  

Säästää tilaa kytkentäkaapissa: neljä toimintoa yhdessä laitteessa

Hybridimoottorinkäynnistimet käynnistävät kokoonpanojärjestelmiin asennetut induktiomoottorit ja suorittavat suunnanvaihdon luotettavasti ja lähes kulumattomasti. Integroitu ylikuormitussuoja estää lisäksi moottorien tukkeutumisen. Ne myös ilmoittavat häiriöistä perinteisen moottorinsuojareleen tavoin. Tarvittaessa ne kytkevät käyttölaitteen turvallisesti pois päältä konedirektiivin mukaisesti ja vastaavat näin PL e -tasoa (DIN EN ISO 13849-1) ja SIL 3 -tasoa (EN 62061). Hybridimoottorinkäynnistimissä yhdistetään näin neljä toimintoa 22,5 mm:n leveydellä. Vastaava perinteinen kokoonpano koostuisi kahdesta releestä myötä- ja vastasuunnalle, kahdesta redundanttisesta hätäpysäytysreleestä sekä moottorinsuojareleestä. Tilaa kytkentäkaapissa säästyy näin huomattavasti.

Phoenix Contactin hybridimoottorinkäynnistintekniikassa yhdistyvät kulumaton puolijohdeteknologia ja kestävä reletekniikka, joita ohjaa mikrokontrolleri. Puolijohteet huolehtivat moottorien päälle-/poiskytkennöistä ja relekoskettimet johtavat virran häviöttä. Tuloksena on säästävä kytkentä ja huomattavasti vähäisempi relekoskettimien kuormitus.Työläitä ja kalliita jäähdyttimiä ei tarvita. Hybridimoottorinkäynnistimien käyttöikä on lisäksi kymmenkertainen verrattuna puhtaasti sähkömekaanisiin kytkentälaitteisiin.

Integroitu kuorma- ja lukituskytkentä vähentää johdotustöitä huomattavasti, koska päävirtapiiriin yhdistetään vain kuusi liitäntää. Moottorin nimellisvirta voidaan asettaa portaattomasti laitteen etupaneelissa ja laitetila on luettavissa LEDien kautta. Virheet ilmoitetaan lisäksi potentiaalittoman vaihtokoskettimen kautta ohjaukseen. Integroidut suojakytkennät varmistavat laitteiden luotettavan kytkennän vaativissakin olosuhteissa. Ohjaustulojen vähäisen virrankulutuksen vuoksi ohjaus on mahdollinen suoraan PLC:n kautta.

Johtopäätös

Alfons Lehmbrock, Hengstin projekti-insinööri  

Alfons Lehmbrock, Hengstin projekti-insinööri

Hengst on käyttänyt Phoenix Contactin sähköisiä moottorinkäynnistimiä jo useiden vuosien ajan. "Kestävä rakenne sekä helppo johdotus ja käyttö saivat meidät valitsemaan CONTACTRONin", kertoo Alfons Lehmbrock, yrityksen koneenrakennuksen projekti-insinööri.

Myös kymmenkertaisesti korkeampi käyttöikä on eduksi, koska Hengst työskentelee korkeilla kytkentätaajuuksilla. Huoltovälit pidentyvät merkittävästi ja järjestelmän käytettävyys lisääntyy. Noin 3 kW:n tehoisille moottoreille soveltuvia hybridimoottorinkäynnistimiä voidaan kuljetushihnojen lisäksi käyttää myös pienissä tavarahisseissä.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260
Referrer: