Torony

Torony

Innovatív komplett megoldások

A Phoenix Contact megoldásaival megbízhatóan és hosszú időre felszerelheti a toronyban működő rendszereit.

Vissza ide: Szélerőművek

Kategóriák

  • Toronyvilágítási megoldások

    A Phoenix Contact teljes rendszert kínál a szélerőművek toronyvilágításához, a szünetmentes tápegységtől a LED-lámpákig.

A szélerőmű tornya az inverteren, valamint az adat-, jel- és erősáramú kábelezésen kívül tartalmazza a szervizelés teljes infrastruktúráját, például a világítást vagy a szélkerék bejárását lehetővé tevő berendezést. Ezek a rendszerek részben a központi vezérlőtől függetlenül önállóan működnek, mégis felügyelet alatt kell állniuk, és a helyi biztonsági szabványnak megfelelően kell kialakítani őket.

Legyen szó az inverter kábelezéséről, az ún. bottom-box elektronikájáról, a világítási vagy a felügyeleti rendszerekről – a Phoenix Contact innovatív komplett megoldásokat kínál a szélerőmű tornyához.

Előnyei

  • A szervizműveletek számának csökkentése karbantartásmentes világítási megoldásokkal
  • Funkcionális biztonság safety-megoldásokkal, önálló vagy hálózatba kötött rendszerekhez
  • Idő takarítható meg az okos kábelezési megoldásokkal

Kábelezés

Kábelezés a szélerőmű tornyában  

Megoldások a torony megbízható kábelezéséhez

A szélerőmű tornyának tartósan megbízható kábelezéséhez nálunk számos megoldást talál a jelek, az adatok és a teljesítmény átviteléhez egyaránt.

A vevő igényei szerint konfekcionált kábelekkel tovább lehet csökkenteni a telepítés idejét, mivel a kábeleket és a dugaszolható csatlakozókat testre szabva a követelményekhez lehet igazítani.

Világítás

Világítás a szélerőmű tornyában  

Kevés karbantartást igénylő és egyszerűen szerelhető világítási megoldások

A Phoenix Contact világítási megoldásai a kevés karbantartást igénylő üzemeltetésük révén tűnnek ki. A speciális dugasztechnikának köszönhetően a toronyvilágítást gyorsabban és mindenekelőtt egyszerűbben lehet vezetékezni, ezért nincs szükség elektromos szakemberre.

A beépített szünetmentes tápegység vészhelyzetben elegendő világítást tesz lehetővé. Vészvilágító lámpákra nincs szükség, mivel az energiatakarékos LED-eket gond nélkül lehet erről az akkumulátorról táplálni.

A szélkerék bejárását lehetővé tevő berendezés

A szélkerék bejárását lehetővé tevő berendezés  

Biztonságos megoldások a megbízható vészhelyzeti lekapcsoláshoz

A szélkerék bejárását lehetővé tevő berendezésben tartózkodó embereknek biztonságot nyújtó funkcionálisan biztonságos önálló rendszereket kínálunk a biztonságos vészhelyzeti lekapcsoláshoz.

Ezek alapját a felügyeleti funkciókat átvállaló moduláris kisvezérlők képezik. RADIOLINE rádiós modulokkal lehet létrehozni a kommunikációt a létesítmény vezérlőjével.

Technika önálló és hálózatba kötött alrendszerekhez

A szélerőmű tornyában is robusztus technikára van szükség. A részben önállóan működő alrendszereket, például a szélkerék bejárását lehetővé tevő berendezést megbízhatóan és hosszú időre felszerelheti a Phoenix Contact megoldásaival.

A moduláris vezérléstechnika és az I/O modulok átfogó kínálata a későbbiekben is lehetővé teszi a rendszerek rugalmas bővítését, például a betáplálás energetikai adatgyűjtőjével. A világításnál jelentős szerepet játszik az időtakarékos és mindenekelőtt egyszerű vezetékezés.

Technika önálló és hálózatba kötött alrendszerekhez

Robusztus technika a toronyban – a kábelezéstől a világításon keresztül a szélkerék bejárását lehetővé tevő berendezésig.

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160

Szolgáltatás

Toronyvilágítási megoldások

Egyetlen kapcsolószekrényből álló teljes rendszer