Szünetmentes termelés a moduláris szerelősoron

Áttekintés

Gépgyártás a Phoenix Contact-nál  

Gépgyártás a Phoenix Contact-nál

Az első osztályú alkatrészeket gyártó, nagy mértékben automatizált szerelősorok innovatív ötleteket, átfogó szakértelmet és sokéves tapasztalatot követelnek meg a gépgyártóktól.

Ezért a Phoenix Contact gépgyártó üzeme maga fejleszti ki és gyártja a megfelelő rendszereket. Többek között gyors ütemezésű, rövid ciklusidejű szerelőrendszereket tervez és valósít meg.

Ez a terület 180 munkatársával a Phoenix Contact összes tevékenységi területét, valamint a világszerte működő fejlesztési és termelő telephelyeket is támogatja.

Alkalmazás

Moduláris szerelősor  

A moduláris szerelősor nagy rugalmasságot tesz lehetővé a gyártásban

A gépgyártás innovációs erejét jelzi az Inline csatlakozók moduláris felépítésű szerelősora is. Több mint 200 változatot gyárt egydarabos eljárással, így az ügyfél kívánságára kis darabszámok rövid határidejű gyártására is alkalmas.

A munkafázisok több állomás között oszlanak el. Itt az egyes összetevőket kész csatlakozóvá szerelik össze. Kamerák és tesztberendezések biztosítják a helyes szerelést és a termékjellemzőket.

A gyors megtérülés érdekében az ilyen méretű szerelősornak folyamatosan kell dolgoznia. Az állásidők kiküszöböléséhez elengedhetetlen az összes alkotórész nagy megbízhatósága. Ebben különös jelentősége van a tápellátásnak, mert ha a vezérlés 24 V DC tápfeszültsége megszűnik, akkor nem működik, és a gép leáll.

Megoldás

QUINT POWER tápegységek  

A QUINT POWER tápegységek gyorsan leoldják a vezetékvédő kismegszakítókat

A kiesési idők elkerülésére QUINT POWER tápegységeket és szünetmentes megoldásokat használunk a gépgyártásban.

Decentralizált kapcsolódobozok
A tápegységek kicsi, decentralizált kapcsolódobozokban helyezkednek el, amelyek közvetlenül a gépeken találhatók.

Az integrált SFB-technológiával (selective fuse breaking) a bemeneti oldalon szaggatott tápegységek gyorsan és megbízhatóan oldják le a standard kismegszakítókat. Így a meghibásodott áramágak lekapcsolása szelektív módon történik, a hiba korlátok között marad, és a fontos berendezésrészek tovább üzemelnek.

A preventív működésfelügyelet már a hibák fellépése előtt jelzi a kritikus üzemállapotokat. Ezenkívül a POWER BOOST statikus teljesítménytartalék lehetővé teszi a nagy bekapcsolási áramfelvételű terhelések megbízható indítását is.

Szünetmentes tápegységek  

A szünetmentes tápegység hálózati áramkimaradás esetén is szolgáltatja az áramot

Központi kapcsolószekrény
Gépgyártásunk a QUINT DC-UPS szünetmentes tápegységet választotta a központi kapcsolószekrény tápellátására.

Az adatvesztés vagy termelésleállás költsége nagyon magas, ezért a szünetmentes megoldás ésszerűnek mondható. A tápegység áramkimaradás esetén is elegendő ideig táplálja a vezérlést és az ipari PC-t 24 V DC feszültséggel ahhoz, hogy a fontos gyártási adatokat menteni lehessen, és az ipari PC-t szabályosan le lehessen állítani.

Összegzés

QUINT POWER tápegységek a moduláris szerelősorban  

QUINT POWER tápegységek a kapcsolószekrényben

Ha érzékeny alkatrészek megbízható tápellátásáról van szó, akkor kiváló minőségük és funkcióik miatt a QUINT POWER tápegységek jelentik a legjobb megoldást.

Az alkalmazás nagy rendelkezésre állása érdekében nélkülözhetetlenek az Inline csatlakozók szerelősorában.

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160
Referrer: