Intelligens szivattyúautomatizálás távvezérlési kapcsolattal

Áttekintés

Szennyvíz-szivattyúállomás  

Szennyvíz-szivattyúállomás

 • A szennyvíztechnikai szivattyúállomások tervezői, kivitelezői és üzemeltetői gyakran a régi létesítmények korszerűsítésének és felügyeleti céllal valamely irányító rendszerbe való bekötésének kihívásával szembesülnek.
 • A Phoenix Contact telepítésre készen kiépített kapcsolószekrény-megoldást kínál, amely a decentralizált szivattyúállomások minden szükséges vezérlési és szabályozási feladatát átveszi.
 • Valósítsa meg a szivattyúállomások hatékony automatizálását pl. a tartályok leürítésére úgy, hogy a szivattyúvezérlést a helyszínen állíthatja be és paraméterezheti.

Alkalmazás

A szennyvíz-szivattyúállomások fontos részét képezik a szennyvíz megbízható ártalmatlanításának. Ezekre az építményekre mindenütt szükség van, ahol a víz a magasságkülönbségek miatt nem tud magától elfolyni. A tervezésnél a hosszú élettartam és az üzembiztonság éppen olyan fontos, mint a külső építmény energiahatékony üzemelése. A szennyvíztechnikai létesítmények tervezői, kivitelezői és üzemeltetői számára komoly kihívást jelent az, hogy a szivattyúállomások egyes szivattyúit a lehető legjobb energetikai hatásfokkal lehessen üzemeltetni. Ezenkívül a decentralizált létesítmények állásidőit a folyamatos felügyelet révén minimalizálni kell.

Ezek a feladatok megkövetelik a szennyvíz-szivattyúállomások automatizálását. Ennek során figyelembe kell venni a külső hatásokat is, mint például a heves esőket, a növekvő infrastruktúrát és a létesítmények különböző speciális funkcióit. Az eltérő követelmények miatt a szennyvíztechnikai létesítményeknél bonyolult vezérlőkre van szükség. A növekvő költségnyomás és a nagy rugalmasság új vezérlési koncepciókat és megoldási kezdeményezéseket követel meg a szennyvíz ártalmatlanítására szolgáló decentralizált létesítmények automatizálásánál.

Megoldás

A Phoenix Contact telepítésre készen kiépített kapcsolószekrény-megoldást kínál, amely a decentralizált szivattyúállomások minden szükséges vezérlési és szabályozási feladatát átveszi. A rendszer a mobiltelefon-hálózaton keresztül képes kommunikálni az irányítóközponttal.

A szivattyúvezérlést az OPC kommunikációs protokollon keresztül egyszerűen integrálni lehet a fölérendelt irányító rendszerbe, így felügyelete gyorsan megvalósítható. A külső állomás jelenti az összes fontos mért értéket, üzemzavart és üzemeltetési információt.

A szivattyúk automatizálását egyszerűen telepíteni lehet, és a vizualizálás révén minden paramétert gyorsan be lehet állítani. Egyszerű digitális jelek csatlakoztatása révén minimalizálni lehet a külső építményeknél szükséges installációs ráfordításokat. Az állásidőket és üzemzavarokat szabványosított termékek alkalmazásával lehet csökkenteni. A szekrény táplálásán kívül az üzemeltetőknek csupán a szintmagasság, az átfolyás és az árammérés szenzorait, valamint a hagyományos nyomógombok, kapcsolók vagy egyéb jelzők bemeneti jeleit kell csatlakoztatniuk.

Szennyvíz-szivattyúművek topológiája  

Megoldások szennyvíz-szivattyúművekhez: a motormenedzsmenttől a biztonságos adatkommunikációig

PumpControl – rugalmas szivattyúvezérlés a szennyvízkezelő rendszerek számára

A szivattyúvezérlés kapcsolószekrénye  

Megbízható szivattyúvezérlés a szennyvíz ártalmatlanításához

A Phoenix Contact PumpControl szivattyúvezérlője egyszerű paraméterezéssel, a beépített megjelenítővel gyorsan üzembe helyezhető.

 • Szabványos interfészek az alkalmazásspecifikus méréstechnika, a vezérlés- és hajtástechnika bekötéséhez.
 • Gyors paraméterezés és egyszerű diagnosztika a beépített érintőképernyő használatával.
 • Iparág-specifikus funkciók az egyes, illetve dupla szivattyúállomások optimális üzemeltetéséhez és felügyeletéhez.
 • Beépített távvezérlő interfész, amellyel hatékonyan integrálható a fölérendelt irányítórendszerbe és amelyen keresztül SMS is küldhető.

Előnyei

 • Megnövelt hatékonyság a szivattyúk igény szerinti üzemeltetése révén
 • A szivattyúvezérlés rugalmasan szerelhető, és webes böngésző segítségével gyorsan paraméterezhető
 • Kis tervezési ráfordítás a telepítésre kész kapcsolószekrénynek köszönhetően.
 • A külső létesítmények távdiagnosztikája kiesésbiztos távvezérlő protokollokon keresztül

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160
Referrer: