Overspanningsbeveiliging opnieuw uitgevonden

Overspanningsbeveiliging opnieuw uitgevonden

De bliksem- en overspanningsbeveiliging met Safe Energy Control-technologie is nu nog krachtiger en duurzamer dan ooit.

De Safe Energy Control-technologie, afgekort SEC, vormt de basis voor een duurzame en krachtige bliksem- en overspanningsbeveiliging. De revolutionaire vonkbrug vormt de kern hiervan, waarmee elke netvolgstroom betrouwbaar wordt voorkomen. Uw installatie, inclusief zekeringen en afleiders, wordt ermee ontzien. Bij alle gangbare toepassingen kan een separate afleidervoorzekering worden uitgespaard.

Uw voordelen

  • langere levensduur van de elektrische installatie dankzij netvolgstroomvrije vonkbrug
  • voordelige en ruimtebesparende installatie door besparing van een separate afleidervoorzekering
  • eenvoudige vervanging bij onderhoud met volledig steekbare beveiligingsmodulen
  • vooruitziende controle van de beveiligingsstekers met de Checkmaster 2

Bliksemstroomafleider Type 1 met geïntegreerde voorzekering

FLASHTRAB-SEC-HYBRID – bliksemafleiderinstallatie met geïntegreerde voorzekering  

FLASHTRAB-SEC-HYBRID – bliksemafleiderinstallatie met geïntegreerde voorzekering

FLASHTRAB-SEC-HYBRID is de eerste steekbare, netvolgstroomvrije overspanningsbeveiliging Type 1 met een geïntegreerde, stootstroomvaste afleidervoorzekering. Dankzij het nieuw ontwikkelde push-pull-mechanisme kan de beveiligingssteker er eenvoudig uitgetrokken worden. Door de geïntegreerde vergrendeling blijft hij betrouwbaar in het basiselement zitten.

De installatie kan dankzij de geïntegreerde voorzekering eenvoudig en flexibel worden gerealiseerd. Zo behoudt u variabiliteit wat betreft de inbouwlocaties, bespaart u ruimte en hebt u minder bedradingswerkzaamheden. Der FLASHTRAB-SEC-HYBRID is bedoeld voor toepassing in 230-/400-V- of in 400-/690-V-voedingssystemen.

Bliksemstroombeveiliging Type 1 voor 400/690 volt

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 – bliksemafleiderinstallatie voor hogere nominale spanningen  

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 – bliksemafleiderinstallatie voor hogere nominale spanningen

De FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 is speciaal voor hogere nominale spanningen ontwikkeld. Zijn compacte bouwvorm en de volledige steekbaarheid van de beveiligingsmodulen geven u de mogelijkheid tot een ruimtebesparende en flexibele installatie.

De technische prestaties van de FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 zijn in deze compactheid uniek. De Type 1-afleider wordt in 400/690 V-TN- alsmede 400 V-IT-voedingssystemen toegepast. Bliksemstromen tot 35 kA worden betrouwbaar beheerst.

Dankzij de hoge continue spanning van 440 V alsmede de hoge schok- en trillingsbestendigheid is de FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 uitermate geschikt voor toepassing in industriële en windenergie-installaties.

Bliksemstroombeveiliging Type 1 voor 230/400 volt

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 – bliksemafleiderinstallatie voor hoge nominale spanningen  

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 – bliksemafleiderinstallatie voor hoge nominale spanningen

De FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 is ideaal voor toepassing vóór de kWh-meter van de hoofdvoeding en geschikt voor industriële toepassingen.

De krachtige, netvolgstroomvrije vonkbruggen van de FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 beveiligen uw installaties in hoge mate en verhogen de levensduur van de elektrische installatie aanzienlijk. Hoge spanningsschommelingen en extreme bliksemstroombelastingen tot 25 kA zijn voor de FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 geen probleem. Met de FLASHTRAB-SEC-PLUS-264 worden zelfs bliksemstromen tot 50 kA beheerst.

Zoals alle andere Type 1-afleiders uit de SEC-productfamilie is ook de FLASHTRAB-SEC-PLUS als Type 2-afleider getest en gecertificeerd.

Bliksemstroom-/overspanningsbeveiligingscombinatie Type 1+2

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 – combinatie van Type 1- en Type 2-beveiligingsmoduul  

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 – combinatie van Type 1- en Type 2-beveiligingsmoduul

De FLASHTRAB-SEC-T1+T2 is de echte combinatie van bliksemstroom- en overspanningsbeveiliging. Dit type beveiliging is de ideale beveiliging voor omgevingen met veel schakelingen.

Bliksemstromen worden betrouwbaar beheerst door de krachtige vonkbruggen. Dit garandeert een lage restspanning, terwijl dynamische overspanningen van de varistorgebaseerde bliksemstroombeveiligingen Type 2 betrouwbaar worden begrensd. Tussen vonkbrug en varistor bestaat een optimale coördinatie.

Met het sinds tien jaar wereldwijd unieke gecombineerde beveiligingsmoduul minimaliseert u de installatie- en onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk. Nu ook met netvolgstroomvrije vonkbrug en Type 2-afleider in nieuw design.

Overspanningsbeveiliging Type 2

VALVETRAB-SEC – overspanningsbeveiliging Type 2  

VALVETRAB-SEC – overspanningsbeveiliging Type 2

Het compacte overspanningsbeveiligingsmoduul Type 2 biedt op slechts 12 mm per kanaal maximale prestaties en een hoge kortsluitvastheid.

De VALVETRAB-SEC installeert u probleemloos in elke compacte verdeling en zonder afzonderlijke afleidervoorzekering tot een nominale stroom van de hoofdzekering van 315 A.

Het hoge afleidvermogen en de geringe bouwbreedte maken de VALVETRAB-SEC tot een betrouwbare overspanningsbeveiliging voor elke voeding.

Ook voor DC-stroombronnen met lineaire karakteristiek zijn overspanningsbeveiligingsmodulen van het Type 2 leverbaar.

Apparaatbeveiliging Type 3 voor AC/DC-toepassingen

PLUGTRAB-SEC – apparaatbeveiliging Type 3  

PLUGTRAB-SEC – apparaatbeveiliging Type 3

De PLUGTRAB-SEC is de overspanningsbeveiliging voor eindapparaten tot een nominale spanning van 230 V.

Het nieuw ontwikkelde interne afschakelmechanisme alsmede de geïntegreerde afleidervoorzekeringen bieden een hogere beveiliging bij elektrische en thermische overbelasting, onafhankelijk van de geïnstalleerde voorzekering.

Daarom is de PLUGTRAB-SEC de betrouwbare overspanningsbeveiliging voor AC- en DC-eindapparaten.

We durven te wedden dat u de komende vijf jaar geen rood ziet

Beveiligingssteker PLT-SEC met groene indicatie  

Alles blijft in het groen – SEC-steker met groene statusindicatie

Met de slijtage-arme beveiligingsmodulen hoeft u zich ten minste vijf jaar lang geen zorgen te maken over vervanging van slijtagedelen.

De hoogwaardige componenten hebben dankzij de SEC-technologie een zeer lange levensduur. Mocht de statusindicatie in deze periode toch aangeven dat er een vervanging nodig is, dan krijgt u in de eerste vijf jaar na aankoop het vervangende component gratis. U hoeft dan alleen maar de desbetreffende connector aan ons te retourneren.

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten