Rotorblad

Rotorblad

Permanente toestandsbewaking

Gebruik betrouwbare oplossingen om het rendenemnt van uw installatie te verhogen.

Terug naar Windenergie-installaties

Categorieën

 • Oplossingen voor ijsherkenning

  Het ijsdetectiesysteem van Phoenix Contact meet de dikte van de ijsafzetting op de rotorbladen en zorgt voor een betrouwbare werking van uw windturbine.

 • Oplossingen voor de rotorbladbewaking

  Rotor Blade Tension Monitoring (RBTM) van Phoenix Contact bewaakt continu de trillingen in de rotorbladen van een windenergie-installatie.

 • Oplossingen voor de bliksemstroommeting

  Het bliksemstroom-meetsysteem LM-S (Lightning Monitoring System) van Phoenix Contact zorgt voor een betere planbaarheid van onderhoudswerkzaamheden in windenergie-installaties.

De toestandsbewaking bij het rotorblad is bij steeds groter wordende rotordiameters een heikele taak. Door de juiste bewaking wordt de efficiëntie van de installatie verbeterd en kunnen belangrijke veiligheidsfuncties worden uitgevoerd om schade aan de windturbine te voorkomen.

Uw voordelen

 • maximale beschikbaarheid van windturbines met robuuste componenten, ook voor extreme omstandigheden
 • eenvoudige integratie in bestaande installaties door open interfaces
 • planbare onderhoudswerkzaamheden en aanpassing van de parametrering door toegang op afstand

Rotorbladbewaking met Blade Intelligence

Nieuwe technologieën en draadloze sensoren maken een duurzaam en efficiënt onderhoudsmanagement mogelijk, maar tegelijkertijd ook een efficiënte retrofit van oudere turbines.

Door een combinatie van ijsherkenning, bliksemstroommeting en belastingsbewaking hebt u met onze oplossing voor rotorbladbewaking altijd overzicht over de toestand van uw rotorbladen en kunt u vroegtijdig reageren op gebeurtenissen. Onze oplossing is leverbaar in diverse varianten en kan ook als latere uitbreiding betrouwbaar in bestaande installaties worden geïnstalleerd.

Topologie Blade Intelligence  

Toestandsbewaking door innovatieve meettechniek

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten