Tunnels

Tunnels

Oplossingen uit één hand

Wij bieden de techniek voor de elektrotechnische tunnelinfrastructuur – betrouwbaar, beschikbaar en economisch.

Terug naar Wegverkeer

Categorieën

Veiligheid en beschikbaarheid zijn de doorslaggevende factoren in de tunnelinfrastructuur – evenals een efficiënt gebruik. De verschillende delen van de bedrijfs- en veiligheidsinstallaties zoals de verlichtings-, ventilatie-, noodoproep- en energievoorzieningsinstallaties moeten probleemloos met elkaar kunnen communiceren.

De installaties in de tunnel moeten ononderbroken werken. Met moderne, toekomstgerichte techniek en producten van Phoenix Contact krijgt u een hoogwaardige elektrotechnische infrastructuur uit één hand.

Uw voordelen

  • flexibele reactie op verschillende verkeers- en daglichtsituaties
  • eenvoudige installatie en inbedrijfstelling door plug & play
  • efficiënt onderhoud dankzij uitgebreide diagnosestatus en bedrijfslooptijden
  • compensatie van verouderings- en vervuilingsverliezen dankzij Constant Light Output

Flexibel aansluiten

Verlichting met bekabelingssysteem  

Installatiesysteem voor snel aansluiten

Een betrouwbare werking van de verlichting en het reddingssysteem in tunnels is essentieel. Onderhoudswerkzaamheden moeten daarom snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd.

Met het flexibel toepasbare en robuuste QPD-installatiesysteem met beproefde QUICKON-snelaansluittechniek verdeelt u energie probleemloos, ook over langere afstanden. Het aansluitprincipe zorgt samen met de mogelijkheid tot voorconfectionering voor een tijdefficiënte installatie.

Efficiënt verlichten

Led-lamp met overspanningsbeveiliging  

Efficiënte tunnelverlichting op led-basis

Met intelligente aansluittechniek kunt u snel en eenvoudig led-gebaseerde verlichtingsoplossingen in de tunnel realiseren.

De omgevingsomstandigheden van de tunnel worden gemeten om voor de gehele tunnel het ideale verlichtingsniveau te verkrijgen. Er wordt precies zo veel verlicht als op dat moment nodig is. Hierdoor worden er energiekosten bespaard en wordt de levensduur van de led-lampen verhoogd. Een geïntegreerde overspanningsbeveiliging verhoogt bovendien de beschikbaarheid van de verlichtingsinstallatie.

Intelligent regelen

Besturingssystemen voor tunnels  

Schaalbare verlichtingsoplossing voor de tunnelverlichting

Adaptieve, intelligente besturingssystemen die voldoen aan de eisen voor verkeersinfrastructuur zijn een must voor de tunnelapparatuur.

CIE88-conforme verlichtingsbesturingen met aanpassing aan de verkeersstroom vormen een hoogstaande, schaalbare oplossing. Een naadloze verbinding met het tunnelmanagement wordt gerealiseerd via de voorgedefinieerde communicatie-objecten.

Tunnelverlichting energie-efficiënt en naar behoefte regelen

Tunnelverlichtingsoplossingen zoals ATS (Advanced Tunnel Solution) maken een energiebesparende tunnelverlichting op led-basis mogelijk.

Daarbij kunnen naast de basisparameters van de luminantie bijv. ook de snelheid en
verkeersdichtheid worden geïntegreerd. Samen met het flexibel toepasbare en robuuste installatiesysteem QPD zorgt de voorgedefinieerde schakelkastoplossing ATS voor een efficiënte installatie en tijdbesparend onderhoud.

Topologie: tunnelverlichting regelen naar behoefte  

Tunnelverlichting regelen in overeenkomst met de actuele verkeersdrukte

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten