Digital Twin

Digital Twin

Afstemming tussen As Planned en As Built

Geoptimaliseerde instandhouding door een betere datakwaliteit.

In grote installaties wordt voortdurend gebouwd, uitgebreid, gerepareerd en daardoor geïmproviseerd. Dientengevolge zijn R&I-schema's vaak niet op de meest recente stand. Onderhouds-, plannings- en inkoopprocessen hebben hieronder te lijden, maar ook kan de veiligheidsobservatie in gevaar worden gebracht. De oplossing daarvoor is een onlineafstemming tussen software en veldapparatuur. Moderne CAE-tools maken de data-afstemming mogelijk en daardoor kunnen afwijkingen worden geïdentificeerd.

Zelfs voor de meest oude installaties bieden wij u de mogelijkheid om de HART-gegevens uit te lezen en via OPC-UA beschikbaar te stellen. Als OPC-UA-informatiemodel wordt de Companion Standard PA-DIM ingezet in de procesindustrie.

Uw voordelen

  • NOA-conform uitlezen van de parameters van de apparatuur en deze in de standaard OPC-UA-indeling (PA-DIM) voor de verdere verwerking ter beschikking stellen
  • Complete, bestaande installaties kunnen inzichtelijk worden gemaakt, wanneer sensoren en actoren volgens de aanwezige en nieuwe standaard worden geïntegreerd, zoals FDT 1.2 tot 2.0 alsmede FDI
  • Minder configuratie-inspanningen, omdat alle sensor- en actorbeschrijvingen op de besturing zonder de noodzaak voor configuratie beschikbaar zijn

Digitale afbeelding van een installatie

Online stemt u op de tablet de ingebouwde veldapparaten af  

Onlineafstemming tussen software en veldapparatuur maakt intelligent onderhoud mogelijk

Alle informatie over actoren, sensoren, alsmede de overige componenten van de installatie zijn toegankelijk via één systeem. Als er betreffende gegevens aanwezig zijn, kunnen onderhoudsbeurten bijv. aanzienlijk intelligenter worden uitgevoerd.

Verder kunnen de in het veld geïnstalleerde sensorsystemen eenvoudiger en beter worden vergeleken. Daardoor is gemakkelijk te herkennen, welke sensor met zijn specifieke meetbereik het beste is geschikt om een concrete taak uit te voeren. Daardoor bieden de data een extra beslissingshulpmiddel.

Van HART naar PA-DIM – brownfieldinstallaties

In de Cloud worden alle beschikbare beschrijvingsbestanden samengevoegd. De data van vrijwel alle HART-compatibele sensoren en actoren zijn beschikbaar zonder configuratie-inspanningen. Deze data worden conform OPC UA, met inachtneming van PA-DIM, beschikbaar gesteld aan de gebruiker. Teneinde de geïnstalleerde basis van aanwezige sensoren en actoren in te lezen, wordt de HART IP-Gateway ingezet.

Topologie weergave van de oplossing voor brownfieldinstallaties

Illustratieve oplossing voor brownfieldinstallaties

Van HART naar PA-DIM – greenfieldinstallaties

In de Cloud worden alle beschikbare beschrijvingsbestanden samengevoegd. De data van vrijwel alle HART-compatibele sensoren en actoren zijn beschikbaar zonder configuratie-inspanningen. Deze data worden conform OPC UA, met inachtneming van PA-DIM, beschikbaar gesteld aan de gebruiker. De HART-data worden dan rechtstreeks ingelezen door het Remote IO-systeem.

Topologie weergave van de oplossing voor greenfieldinstallaties

Illustratieve oplossing voor greenfieldinstallaties

Wenst u informatie over het gebruik van onze oplossing in uw procesinstallatie?

Wij adviseren u graag en helpen u bij uw projectspecifieke vereisten.

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten