Parkmanagement: automatiseren en besturen

Parkmanagement: automatiseren en besturen

Optimale netkoppeling

Verbeter het rendement door een intelligente automatisering en koppeling van uw installatie.

Terug naar Vrijstaande installaties

Categorieën

Profiteer van continue registratie van bedrijfsgegevens en een intelligent datamanagement om zo het rendement en de opbrengst van uw fotovoltaïsche installatie te verbeteren. Met de netwerkinfrastructuurcomponenten van Phoenix Contact kunt u uw vrijstaande PV-installatie veilig en betrouwbaar in een netwerk opnemen.

Dankzij intelligente automatiserings- en visualiseringstools registreert en analyseert u continu de data uit een vrijstaande installatie. Bovendien kunt u vrijstaande installaties op afstand onderhouden via openbare netwerken.

Uw voordelen

  • geringe engineerings- en bedrijfskosten dankzij intelligente automatiseringsoplossingen
  • redundante en daarmee uitvalveilige netwerken
  • gestandaardiseerde dataoverdracht volgens SunSpec® of IEC 61850
  • snelle engineering dankzij specifieke functieblokken

Koppelen

Switch in de applicatie  

Netwerkcomponenten voor een betrouwbaar bedrijf van PV-installaties

Met de componenten van Phoenix Contact kunt u uw vrijstaande PV-installatie snel en eenvoudig in een netwerk koppelen. Zo creëert u redundante en door firewalls beveiligde netwerken.

Het maakt niet uit welk overdrachtsmedium u gebruikt: bij ons vindt u de passende netwerkcomponenten om een uitvalveilige communicatieoplossing op te bouwen. De basis daarvoor wordt gevormd door krachtige Gigabit-switches, modems en mediumconverters.

Bewaken en besturen

Array Control in de applicatie  

Alle data uit de fotovoltaïsche installatie continu registreren en analyseren

Voor het beheer van grote fotovoltaïsche installaties is een continue bewaking en besturing op segmentniveau nodig. Onze datalogger neemt deze taak op zich en registreert alle relevante data over de omgevingsomstandigheden en de omvormerstatus. Deze gegevens worden via een hoger SCADA-systeem doorgegeven aan de centrale controleruimte.

Datalogging – voor een efficiënt bedrijf van grote fotovoltaïsche installaties

Voor een effectieve installatie-monitoring in grote fotovoltaïsche installaties worden de stromen van de afzonderlijke strings bewaakt. De gemeten gegevens worden door dataloggers van Phoenix Contact verzameld. Bovendien worden nog andere gegevens van de omvormer en weersensoren verzameld, zoals overschaduwing.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20