Modulair stringbox-concept voor PV-dakinstallaties

Overzicht

PV-set voor 2x1 string met SUNCLIX-aansluittechniek  

PV-set met SUNCLIX-aansluittechniek

  • Stringboxen worden in dakinstallaties gebruikt voor het bij elkaar laten komen van de strings, deze te beveiligen en de panelen eventueel van het systeem te scheiden.
  • Er is een groot productenprogramma met direct leverbare stringboxen voor dakinstallaties; klantspecifieke oplossingen worden binnen een korte termijn geleverd.
  • De oplossingen voldoen aan de norm voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen en beschikken over de CE-conformiteitsverklaring.

Toepassing

Zonne-energie is een essentiële energiebron voor duurzame energie. In steeds meer landen ontwikkelen de bronnen voor duurzame energiesoorten zich tot de voornaamste stroomproducent. Fotovoltaïsche energie-installaties worden door dalende systeemkosten niet alleen uit ecologisch perspectief aantrekkelijk, maar worden ook economisch gezien steeds concurrerender ten opzichte van conventionele energiebronnen.

Stationaire accu-opslagsystemen worden in combinatie met PV-installaties steeds efficiënter en maken de toepassing van decentrale elektriciteitopwekkingsinstallaties flexibeler.

Om de verschillende installatiedelen zoals PV-panelen, omvormer en accu's optimaal te beveiligen tegen overspanningen is de toepassing van stringboxen, zogenaamde PV-sets, noodzakelijk. Bovendien kunnen PV-sets, afhankelijk van de gekozen uitvoering, de zonnepanelen van het opwekkingssysteem scheiden door middel van een brandweer- of lastscheidingsschakelaar.

Oplossing

PV-set met kabelwartels en push-in-aansluittechniek  

PV-set met kabelwartels en push-in-aansluittechniek

Phoenix Contact biedt een serie van verschillende PV-sets aan die installatiegereed zijn opgebouwd en daardoor direct kunnen worden aangesloten.

Voor de aansluiting van de PV-strings worden afhankelijk van de gekozen uitvoering de PV-sets met SUNCLIX-wanddoorvoeren of met kabelwartels op push-in-klemmen uitgerust.

SUNCLIX-connectoren alsmede push-in-klemmen combineren de voordelen van eenvoudig installeren met een betrouwbare en onderhoudsvrije aansluiting.

PV-set met SUNCLIX-aansluittechniek  

PV-set met SUNCLIX-aansluittechniek

Elke PV-set bevat standaard een drukvereffeningselement. Dit is voorzien van een speciaal membraan dat wel lucht, maar geen water doorlaat. Dit is een effectieve bescherming tegen een hoge luchtvochtigheid en voorkomt vorming van condens in de PV-set.

Vanzelfsprekend voldoet elke PV-set aan de norm voor schakel- en verdeelinrichtingen DIN EN 61439-2.

U kunt altijd contact met ons opnemen als u in het productoverzicht niet de PV-set kunt vinden die geschikt is voor uw toepassing. Dankzij een goed afgestemde functie-omvang kunnen nieuwe varianten die in het oplossingsspectrum passen snel worden geleverd.

Uw voordelen

  • groot aanbod met uit voorraad leverbare stringboxen
  • klantspecifieke oplossingen op korte termijn geproduceerd
  • onderhoudsvrije aansluiting van PV-strings met SUNCLIX of push-in-aansluittechniek
  • snelle installatie en inbedrijfstelling
  • normconforme schakel- en verdeelinrichtingen dankzij het aanhouden van DIN EN 61439
  • toepassingsgeoriënteerde advisering

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service


Klantspecifieke configuratie van PV-sets

Installatiegereed opgebouwd en direct aansluitbaar.

Formulier openen