Efficiënte veldbekabeling met junction boxes

Efficiënte veldbekabeling met junction boxes

Schaalbaar installatieconcept

Maximale beschikbaarheid door modulariteit.

Uw voordelen

  • reductie van de benodigde ruimte, het gewicht en de kosten voor veldbekabeling
  • verhoging van de reserves voor installatie-uitbreidingen bij gelijkblijvende benodigde ruimte
  • eenvoudig en betrouwbaar bestelproces door eenduidige artikelnummers
  • wereldwijd toelatingenpakket en beschikbaarheid
  • projectspecifieke engineerings- en bestelondersteuning
  • slechts één leverancier voor verdergaande concepten

Toepassing

Veldaansluitkasten in een chemische installatie  

Veldaansluitkasten in een chemische installatie

In procestechnische installaties blijven conventionele analoge en binaire signalen de meest gebruikte signaalvormen. Afhankelijk van de installatie worden enkele honderden tot duizenden signalen in het veld geregistreerd en met afzonderlijke aderparen aan de IO-kaarten van de centrale besturing gekoppeld. Dit is de signaaloverdracht die voor de handling en diagnose het eenvoudigst is. Door de klassieke parallelle bedrading vereist deze echter ook de meeste ruimte in de veldbehuizing.

De afzonderlijke sensorleidingen worden in veldaansluitkasten, zogenaamde junction boxes, verzameld en via meerpolige stamkabels (trunks) naar de centrale schakelruimte getrokken. Installatie-engineers en -exploitanten staan bij de veldbedrading in chemische parken steeds voor nieuwe uitdagingen om ruimte en daarmee geld te besparen. Datzelfde geldt ook voor engineers en exploitanten van modulaire installaties resp. offshore-platforms en de zogenaamde FPSO-vessels.

Daar komt nog de eis bij dat installatiedelen zo ontworpen dienen te worden, dat het gewicht zo laag mogelijk wordt gehouden en er toch voldoende ruimtereserves worden gecreëerd om ook naderhand de installatie te kunnen uitbreiden.

De oplossing

Phoenix Contact biedt u voor alle procestechnische toepassingen naast een zeer omvangrijk productenprogramma aansluitklemmen nu ook een programma roestvaststalen behuizingen aan, speciaal ontwikkeld voor explosiegevaarlijke omgevingen.

CLIPLINE complete  

Gereduceerde bouwbreedte bespaart ruimte

Aansluitklemmen met een hoge aansluitdichtheid op de kleinste ruimte

Met het aansluitklemmenprogramma CLIPLINE complete kunnen wij bogen op meer dan 90 jaar ervaring. Voor de veldbekabeling in de procestechniek staat naast de beproefde schroefaansluittechniek ook een nieuwe innovatie ter beschikking: de push-in-aansluittechniek.

Met deze aansluitklemmen krijgt u een overzichtelijke en ruimtebesparende bedrading op een kleine ruimte. U voorkomt hiermee aansluitfouten en met de serie PT 1,5 /S… met een rastermaat van 3,5 mm bijvoorbeeld wordt nog een aansluitvermogen van 1,5 mm² geboden – daarmee wordt ruimte op de montagerail gecreëerd en reductie van behuizingen mogelijk gemaakt.

Roestvaststalen behuizingen met nieuw flensconcept  

Roestvaststalen behuizingen met nieuw flensconcept

Roestvaststalen behuizingen met net iets meer

De nieuwe roestvaststalen behuizingen worden naast het wereldwijde toelatingenpakket vooral gekenmerkt door het brede temperatuurbereik van +140° C tot -55° C. U hebt de keuze uit verschillende behuizingstypen en -grootten (van 100 x 100 x 80 mm tot 1000 x 1000 x 300 mm) alsmede diverse uitvoeringen (0 tot 4 flenzen, deksel, deur).

Het nieuwe flensconcept van de behuizingen resulteert bij gelijkblijvende stabiliteit in een gewichtsreductie van ten minste 10 procent ten opzichte van traditionele behuizingen.

Voorgemonteerde en direct aan te sluiten junction boxes  

De all-in-one-oplossing bespaart tot 30 procent ruimte

Voorgemonteerde en direct aan te sluiten junction boxes

Indien gewenst leveren wij u kant-en-klaar gemonteerde roestvaststalen behuizingen als complete oplossingen. De behuizingen bevatten geheel naar uw specificaties onze aansluitklemmen. Deze combinatie reduceert de bouwgrootte in vergelijking met traditionele veldaansluitkasten met ca. 30 procent. Dat bespaart gewicht, benodigde ruimte en kosten bij de totale veldbekabeling. U hoeft alleen nog maar te kiezen tussen ruimtebesparing (offshore) of extra reserve voor uitbreidingen van de installatie (chemische installatie bijvoorbeeld).

Graag werken wij samen met u het optimale veldbekabelingsconcept uit en indien gewenst leveren wij alles uit één hand (single- en multi-vendor), wereldwijd, op tijd en op maat gesneden voor uw project – neem contact met ons op.

Onze producten

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20