Raffinaderijen

Raffinaderijen

Maximale beschikbaarheid

Phoenix Contact is uw expert voor schaalbare oplossingen waarmee u stilstandtijden van uw installatie minimaliseert.

Beschikbaarheid van de installatie is de key factor als het gaat om het integreren van veldbussystemen voor de automatisering in procesbesturingssystemen. Dat geldt voor zowel PROFIBUS PA als voor FOUNDATION Fieldbus.

Hier treft u met Phoenix Contact een branche-ervaren partner voor schaalbare oplossingen. Oplossingen die de beschikbaarheid van de installatie verhogen door de gevolgen van een fout binnen het segment te minimaliseren. Zo kunt u bijvoorbeeld scheidingsversterkers tijdens lopend bedrijf vervangen of uitbreiden, zonder dat daarbij de communicatie naar het veldbusknooppunt hinder ondervindt.

Uw voordelen

  • zeer hoge beschikbaarheid in geval van storing door voor hot swap geschikte componenten
  • snelle installatie door kant-en-klaar gemonteerde, voorbedrade junction boxes voor in het veld
  • ruimtebesparend rangeren van veel signalen dankzij compacte bedradingsoplossingen zoals Termination Carriers

Junction boxes

Junction box in toepassing  

Kant-en-klaar geïnstalleerde junction boxes voor de Ex-omgeving

Junction boxes zijn onze voor installatie gerede aansluitboxen, waarmee u een groot aantal koppelingen met het veldniveau kunt realiseren.

Junction boxes zijn ofwel reeds voorbereid en kunnen door u specifiek worden aangepast, ofwel volledig gemonteerd met alle scheidingsversterkers en compleet bekabeld. Ze zijn bovendien geschikt voor toepassing in de Ex-omgeving.

Oplossingen voor PROFIBUS PA en FOUNDATION Fieldbus

Schakelkast voor communicatie via PROFIBUS PA of Foundation Fieldbus  

Oplossingen voor de communicatie via FOUNDATION Fieldbus of PROFIBUS PA

Voor een betrouwbare en naadloze communicatie via FOUNDATION Fieldbus of PROFIBUS PA vindt u hier kant-en-klaar bekabelde oplossingen.

Zo bespaart u tijd bij het installeren en blijft de installatie beschikbaar door de hot swap-mogelijkheid van de componenten. Voor 4-draads veldbusapparaten zijn ook varianten met 24 V DC-verdeling leverbaar.

Termination Carriers

Termination Carriers  

Termination Carriers voor het rangeren van signalen

In procestechnische installaties kunnen tot wel 10.000 signalen voorkomen. Daarbij zijn efficiënte mogelijkheden voor snel en foutloos rangeren noodzakelijk.

Termination Carriers van Phoenix Contact zijn de passende bedradingsoplossing om veel signalen ruimtebesparend en overzichtelijk aan het procesbesturingssysteem te koppelen.

Rangeeropbouw voor intrinsiek-veilige signalen

Reduceer uw aantal schakelkasten door de signaal- en pakkingsdichtheid te verhogen. Met onze oplossingen voor de signaalrangering houdt u alles ruimtebesparend en overzichtelijk, van de Ex-omgeving, via de kruisrangering met Interface-modulen tot en met de I/O-kaarten van de DCS. Innovatieve oplossingen voor de codering, ook voor de Ex-omgeving, maken het pakket compleet.

Rangeeropbouw voor intrinsiek-veilige signalen  

Ruimtebesparende oplossingen van Phoenix Contact voor de signaalrangering

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20