FPSO's en platform-suppliers

FPSO's en platform-suppliers

Betrouwbare techniek aan boord

Realiseer samen met Phoenix Contact oplossingen voor de automatisering boven- en onderdeks.

Bij de kostenintensieve oliewinning met FPSO's kan efficiënte automatisering het doorslaggevende concurrentievoordeel opleveren. Er is een trend waarneembaar naar meer onderhoud op afstand van de scheepsinstallaties en minder technisch personeel bij toenemende grootte van de schepen. Tegelijkertijd zijn maritieme certificaten en protocollen zoals SAE J1939, NMEA 2000, RS-323/485, GL of ABS van belang.

Hardware moet bestand zijn tegen ruwe omstandigheden en specifieke functies bevatten, bijvoorbeeld een dimbaarheid van honderd procent van de displays. Phoenix Contact is op dit gebied uw ervaren partner voor betrouwbare automatiseringsoplossingen voor boven- en onderdeks.

Uw voordelen

  • krachtige en betrouwbare heave compensation dankzij redundante besturingsoplossingen
  • meer veiligheid aan boord met naadloze integratie van gasdetectoren
  • flexibele bedienings- en visualiseringsoplossingen dankzij IPC's en HMI's voor de scheepsbouw

Oplossingen voor de heave compensation

Zuigers voor de heave compensation  

Automatiseringsoplossingen voor de heave compensation

Met een automatiseringsoplossing op basis van een applicatieve systeemredundantie zorgt u ervoor, dat de heave compensation altijd voor de correcte positie van het schip zorgt.

Bijvoorbeeld als de dynamic positioning door te hoge zee niet meer voldoet. Met MGUARD-security-routers en VPN-technologie is de communicatie in het netwerk met toegangsbeveiliging veiliggesteld.

Gasdetectie

Schakelkast met Axioline-besturingstechniek  

Redundante systeemopbouw voor een betrouwbare alarmering

Vooral in de olie- en gasindustrie vormen verschillende gassen een gevaar voor mens en machine. Met een oplossing van Phoenix Contact integreert u de sniffers naadloos in uw communicatiesysteem.

Dankzij een redundante opbouw zijn in geval van nood een directe alarmering en tegenmaatregelen gewaarborgd.

Redundante multi-client-visualisering

HMI voor maritieme toepassingen  

HMI voor maritieme toepassingen

Met onze bedienings- en visualiseringsoplossingen zorgt u ervoor, dat de juiste informatie op de juiste plaats beschikbaar is. Daarbij maken de clients gebruik van een redundant uitgevoerde server.

Op de centrale industriële PC legt u de toegangsrechten vast en welke clients welke subsets krijgen. Speciaal op de scheepsbouw afgestemde hard- en software vormt de basis hiervoor.

Redundante alarmering en monitoring

Installaties zoals de scheepsaandrijving, generator, roermachine of brandmeldcentrale behoren tot de essential services aan boord. Als deze uitvallen, betekent dat gevaar voor de bemanning en het schip. Om op tijd geïnformeerd te worden over kritieke situaties, wordt een redundante alarmering en monitoring op basis van robuuste besturings- en netwerktechniek geïnstalleerd.

Naast de essential services geeft het systeem ook informatie over algemene statussen zoals de stand van de ballastwater- of brandstoftank alsmede de drinkwatervoorraad.

Redundantieconcept voor schepen  

Redundantieconcept voor schepen

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20