Laadruimte

Laadruimte

Hoge eisen op hoge zee

Wij bieden oplossingen aan voor de laadruimte: betrouwbaar, uitvalveilig en met scheepstoelating.

In de laadruimte moet een betrouwbare en uitvalveilige besturing van de basisfuncties en de verlichting gewaarborgd zijn om gevaar te vermijden en voor een probleemloos verloop van het werkproces te zorgen. Ook een betrouwbaar tank- en ballastwatersysteem is onmisbaar voor de stabiliteit van het schip bij elke zeegang.

Phoenix Contact biedt oplossingen met scheepstoelating aan voor de besturing van verlichtingssystemen, de hydraulica alsmede het tank- en ballastwatermanagement.

Uw voordelen

  • economische verbinding met een hoge beschikbaarheid van decentraal verdeelde I/O-groepen met het besturingssysteem
  • interface-open en flexibele totaaloplossingen
  • decentrale bewaking in het besturingssysteem dankzij een geïntegreerde webserver altijd mogelijk

Energie-efficiënte verlichtingsoplossingen

Verlichting in de laadruimte  

Op de behoefte afgestemde verlichting in de laadruimte

Phoenix Contact levert voordelige en energie-efficiënte oplossingen voor laadruimteverlichting. Dankzij een besturing met een geïntegreerde webserver is een eenvoudige integratie in het complete netwerk mogelijk.

Zo kunt u decentrale stations op schepen op elk moment betrouwbaar besturen en bewaken.

Automatisering voor de hydraulica met een hoge beschikbaarheid

Schip met geopende laadklep  

Betrouwbare besturing van de laadkleppen

Voor het snel laden en lossen van vracht is een geautomatiseerd hydraulisch systeem nodig. Zo voorkomt u lange aanmeertijden in de haven.

Om de veiligheid van de mensen aan boord te waarborgen, moeten laadkleppen bovendien op elk moment betrouwbaar kunnen worden geopend of gesloten. Hiervoor levert Phoenix Contact redundante besturingssystemen.

Tank- en ballastwatermanagement

Bewakingssysteem voor voorraad- en laadtanks  

Vulstanden van de voorraad- en laadtanks bewaken

Een betrouwbare bewaking van de vulstanden van voorraad- en laadtanks is onmisbaar.

Phoenix Contact levert een zelfstandig systeem ter voorkoming van overvulling van tanks. Daarbij vormen twee besturingsunits een redundant systeem: een vooralarm bij 95 % geeft de vermindering van de vulsnelheid aan. Het hoofdalarm bij 98 % signaleert de stopzetting van het vullen.

Voorbeeld voor modulaire en interface-open besturingssystemen voor elke toepassingssituatie aan de hand van de hydraulica

Of het nu om Modbus/RTU, Modbus/TCP, CANopen, NMEA of 4 ... 20 mA gaat: Phoenix Contact levert modulaire en interface-open oplossingen voor uw toepassing.

Voor achterkleppen, luik- en klepafdekking, deuren alsmede beweegbare autodekken zorgt u met oplossingen van Phoenix Contact voor een communicatie met hoge beschikbaarheid tussen de decentrale systemen en de controleruimte. Zo blijven alle systemen bedienbaar, zonder dat in een noodgeval op handmatige bediening hoeft te worden overgeschakeld.

Topologie: modulaire en interface-open besturingssystemen  

Communicatie met hoge beschikbaarheid tussen decentrale systemen en de controleruimte

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20