Machinekamer

Machinekamer

Maak vaart

Met redundante systemen zorgt u voor een hoge beschikbaarheid en efficiënte werking van motoren en aandrijvingen.

Voor een probleemloze werking van een schip is een betrouwbare besturing van de machinekamer noodzakelijk. Met redundante systemen op PROFINET-basis zorgt Phoenix Contact voor een betrouwbare werking en hoge beschikbaarheid van motoren en aandrijvingen. De software PC Worx is eenvoudig programmeerbaar volgens IEC 61131 en geeft de geregistreerde waarden betrouwbaar door aan de controleruimte.

Uw voordelen

  • eenvoudige netwerkkoppeling dankzij veel fabrikant-onafhankelijke communicatieprotocollen
  • uitbreidingsmogelijkheid van het aantal I/O-punten zonder bekabelingswerkzaamheden
  • decentrale concepten voor geringere bekabeling dankzij de nabijheid van I/O-punten bij de sensor

Machinebesturing met SAE J1939

Machinekamer in een onderzeeër  

Motoren en aandrijvingen betrouwbaar aansturen

Voor een probleemloos procesverloop in de machinekamer hebt u een betrouwbare aansturing nodig. Die realiseert u met onze oplossingen op het gebied van de automatisering van motoren en aandrijvingen.

Dankzij open interfaces blijft u flexibel in de koppeling van uw machines. Met het op CAN gebaseerde communicatieprotocol J1939 behoudt u altijd overzicht over complexe processen in de machinekamer.

GPS-communicatie volgens NMEA 2000

Oplossingen voor de navigatie  

Eenvoudige integratie van de navigatiegegevens

Dankzij GPS-communicatie volgens NMEA 2000 kunt u de navigatiegegevens van het ECDIS (Electronic Chart Display and Information System) eenvoudig in uw automatiseringssysteem integreren, zonder dat er extra gateways nodig zijn.

NMEA 0183-dataregistratie

Webinterface NMEA-converter   

Weboplossing voor de dataoverdracht volgens NMEA 0183

De voyage data recorder (afgekort VDR) verzamelt belangrijke gegevens van de sensoren aan boord van schepen. Deze gegevens zijn essentieel voor de analyse van scheepsongelukken, zodat alleen robuuste en geteste componenten hiervoor mogen worden gebruikt.

Phoenix Contact levert u de geschikte oplossing voor de dataregistratie volgens NMEA 0183.

Koppeling van reisgegevensrecorders volgens NMEA 0183

NMEA 0183 is een gedefinieerde standaard voor de communicatie tussen navigatieapparaten op schepen. Belangrijke reisgegevensrecorders (ook wel voyage data recorder, VDR of blackbox) hebben een NMEA 0183-ingang die niet compatibel is met de meeste standaardsensoren.

Met speciale functieblokken van Phoenix Contact worden de signalen van de sensoren via besturingstechniek geregistreerd, geschaald en met het NMEA 0183-protocol doorgegeven aan de blackbox. De inbedrijfstelling wordt eenvoudig uitgevoerd door middel van webparametrering zonder veel programmeerwerkzaamheden. Een communicatieweg tussen een reisgegevensrecorder en de sensoren kan kostengeoptimaliseerd worden geïnstalleerd, want het aantal Inline-inputterminals kan optimaal op de applicatie worden afgestemd.

Topologie: koppeling van reisgegevensrecorders volgens NMEA 0183  

Gestandaardiseerde communicatie met de reisgegevensrecorders met NMEA 0183

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20