Efficiënte modernisering van aardgascentrale Layyah

I & C Energo: toonaangevend ingenieursbedrijf uit Tsjechië

I & C Energo a. s. is een in 1993 opgerichte dochtermaatschappij van het energiebedrijf CEZ a. s. uit de Tsjechische Republiek.

Het toonaangevende ingenieurs- en toeleveringsbedrijf biedt wereldwijde dienstverlening aan.

I & C Energo is met name actief op het gebied van meet- en controlesystemen, informatiesystemen voor de industrie en elektrische systemen. Daaronder vallen ook de ondersteuning bij systeemintegratie en constructie.

De toepassing

In samenwerking met Emerson Process Management s. r. o. kreeg I & C Energo 2007 opdracht tot modernisering van het besturingssysteem van twee energieproductie-eenheden in de aardgascentrale Layyah.

De centrale Layyah is – zoals de meeste installaties in de Golfstaten – een combinatie van een elektriciteits- en een zeewater-ontziltingscentrale (co-generation power desalting plants – CPDP).

SeWa (Sharjah Electricity and Water Authority) is de exploitant.

De oplossing

Aansluitklemmen van Phoenix Contact  

Aansluitklemmen van Phoenix Contact

Voor de modernisering van het besturingssysteem worden de aansluitklemmen UT en URTK van Phoenix Contact gebruikt. Met het engineeringsprogramma CLIP PROJECT wordt de modernisering geëngineerd.

PLC-relais koppelen – op basis van hun geringe breedte – signalen tussen het 24 V-besturingsniveau en de 110 V-installatieperiferie als actor- en sensorversies.

De voeding QUINT POWER stabiliseert de spanning in het secundaire stroomcircuit – met actieve functiebewaking door led-statusindicatie.

Conclusie

Phoenix Contact is lid van het Alliance Supplier-programma van Emerson Process Management.

Deze accreditatie en het feit dat al eerder projecten succesvol met componenten van Phoenix Contact waren gerealiseerd, leidden tot de opdrachtverlening en samenwerking tussen I & C Energo, SEWA en Phoenix Contact in het Layyah-project.

Door toepassing van Phoenix Contact-producten, bijvoorbeeld de voedingen QUINT POWER, konden de bestaande schakelkasten worden gemoderniseerd – zonder extra ruimte en dus zonder bijkomende kosten.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20