Smart Safe IO

Smart Safe IO

Een nieuwe manier om functionele veiligheid slim in uw automatiseringssysteem te integreren – zonder van besturing te veranderen.

Vorig jaar maakten we Safety bijzonder smal, nu maken we Safety bijzonder slim! Want met Smart Safe IO integreert u veiligheidsfuncties eenvoudig in uw automatiseringsoplossing. Onafhankelijk welke besturing of welk netwerk u toepast, met deze technologie kunt u via standaard automatiseringsnetwerken veiligheidsgerichte signalen doorgeven en analyseren.

Deze technologie staat ter beschikking voor de I/O-systemen Axioline F en Inline. De technologie is gecertificeerd voor de volgende netwerken: INTERBUS, PROFIBUS, PROFINET, Modbus, CANopen, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT en Sercos.

Uw voordelen

  • lagere kosten omdat er geen veiligheids-PLC en geen veilig veldbussysteem nodig zijn
  • hogere beschikbaarheid dankzij geïntegreerde diagnose
  • breed inzetbaar want compatibel met alle gangbare besturingen, veldbussystemen en industriële Ethernet-netwerken
  • flexibel want Smart Safe IO kan ook draadloos communiceren
  • eenvoudig want de oplossing is te configureren met de gratis SAFECONF-software

Wilt u meer weten over Smart Safe IO?

Raspberry Pi vervult veiligheidsfuncties tot SIL 3

Toepassing met Raspberry Pi  

Toepassing met de minicomputer Raspberry Pi

De hiernaast weergegeven toepassing met de minicomputer Raspberry Pi laat de mogelijkheden zien van de nieuwe Smart Safe I/O-modulen met SafetyBridge-technologie van Phoenix Contact. Door de SafetyBridge-technologie toe te passen, zijn veiligheidsfuncties tot SIL 3 en PLe volledig onafhankelijk van het toegepaste type besturing en netwerkprotocol.

Als besturing kunnen naast de klassieke PLC's ook alle soorten machine-, CNC-, embedded eCLR, CODESYS- of op PC gebaseerde besturingen worden gebruikt.

In de toepassing wordt een Raspberry Pi-board als vervanging voor alle typen besturingen met hogere programmeertalen en IEC 61131-programmeerbare besturingen gebruikt. Op basis van het Raspbian besturingssysteem werkt CODESYS met geïntegreerde EtherCAT-master als PLC-runtime-systeem.

De Smart Safe I/O-modulen met SafetyBridge-technologie zijn via Axioline F-busklemmen op het EtherCAT-netwerk aangesloten. Alle veiligheidsfuncties zoals veilig inlezen, doorgeven, verwerken en afgeven worden in de veilige I/O-modulen gerealiseerd. Met een SafetyBridge Technology-functieblok heeft de CODESYS-applicatie van het Raspberry Pi-board toegang tot alle status- en diagnose-informatie van de veilige I/O-modulen. Deze stuurt met gebruikmaking van het toestemprincipe de veilige uitgangen aan.

Smart Safe I/O-systemen voor de schakelkast

SafetyBridge Technology  

SafetyBridge-technologie voor Inline en Axioline F

De SafetyBridge-technologie staat u voor zowel het Inline- als het Axioline F I/O-systeem ter beschikking.

Inline is de flexibele alleskunner in fijnmodulaire bouwvorm. Uit een groot aantal I/O-modulen en functieklemmen voor alle gangbare veldbussystemen en Ethernet-netwerken stelt u uw automatiseringsfuncties heel specifiek samen.

Axioline F is het I/O-systeem in modulaire blokbouwvorm. Dankzij de bijzonder korte reactietijden is Axioline F bij uitstek geschikt voor snelle en synchrone processen. De push-in-technologie zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie en dankzij de gereduceerde EMC emmissie is Axioline F ook geschikt voor gebouwen.

Veiligheidsconfiguratie met SAFECONF

SAFECONF-software  

Configureer uw veiligheidsmodulen met drag-and-drop

Zo wordt veiligheid eenvoudig gemaakt: met drag-and-drop. Met de gratis software SAFECONF configureert u comfortabel met enkele muisklikken de safetyfuncties van Smart Safe I/O-modulen.

De configuratie van Smart Safe I/O-modulen met SAFECONF voldoet aan de wettelijke voorschriften voor het inrichten van veiligheidstoepassingen. De eisen volgens de norm ISO 13849-1 realiseert u effectief met SAFECONF.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten