Cyber Security

Veiligheid voor uw netwerk

Veiligheid voor uw netwerk

Wij helpen u uw industriële netwerken te beveiligen tegen onbevoegde toegang en schadelijke software.

Terug naar Oplossingen

Categorieën

 • Toepassingen en oplossingen
  Toepassingen en oplossingen

  Phoenix Contact levert innovatieve cyber security-oplossingen voor machine- en installatiebouwers en -eigenaren alsmede voor de industrie en kritische infrastructuur.

 • Producten
  Producten

  Cyber security-producten van Phoenix Contact voor industriële netwerkveiligheid en veilige communicatie op afstand.

 • Referenties
  Referenties

  Lees in de volgende bijdragen met referenties hoe onze klanten veeleisende projecten hebben gerealiseerd met behulp van security appliances van Phoenix Contact.

 • Service en support
  Service en support

  Hier vindt u nadere informatie zoals downloads, services, links en FAQ's rondom het thema cyber security bij Phoenix Contact.

Nog nooit was de industrie zo gekoppeld in netwerken en zo transparant als nu – en nog nooit zo gevoelig voor aanvallen. Trends zoals Industrie 4.0 of het internet der dingen (Industrial Internet of Things) zorgen in de productie voor meer efficiëntie en meer flexibiliteit. Tegelijkertijd vormt de koppeling van alle installaties in netwerken een groot veiligheidsrisico doordat het uitval, sabotage en gegevensverlies in de hand kan werken.

Ervaar hoe wij u met onze innovatieve producten en services kunnen helpen uw industriële installaties tegen cyber-aanvallen en virussen te beschermen.

Veilig aan de toekomst beginnen

Roland Bent, directeur Marketing en Ontwikkeling

Roland Bent, directeur Marketing en Ontwikkeling

"Naast een digitale waardeketen is de veiligheid van netwerken en gegevens een centraal thema van Industrie 4.0. In een wereld met een hoge mate aan netwerkkoppeling, die niet alleen consumer-toepassingen, maar in toenemende mate ook industriële ontwikkelings-, productie- en logistieke processen omvat, is de beveiliging van processen, producten en informatie-uitwisseling van elementair belang."

Met onze voortrekkersrol in de automatiseringstechniek houden we rekening met dit feit en beschikken we in Berlijn met Phoenix Contact Cyber Security GmbH (voorheen Innominate Security Technologies AG) over een eigen knowhow-centrum voor cyber security. Deze knowhow stelt ons in staat specifieke netwerkoplossingen en producten aan te bieden die speciaal op de eisen in de industrie gericht zijn.

Industriële netwerkveiligheid

Security-gevaren in industriële netwerken  

Industriële netwerkveiligheid beschermt tegen de gevaren van toenemende netwerkkoppeling

Industrial Network Security staat voor de beveiliging tegen aanvallen, dataspionage, uitval door virussen, schadelijke programma's of foutieve bediening van industriële systemen en installaties met netwerkkoppeling. Want in tegenstelling tot de Ethernet-standaard kunnen gevestigde veiligheidsconcepten zoals office-firewalls niet zo eenvoudig in de productienetwerken worden overgenomen. Deze voldoen niet aan de speciale eisen van de industrie.

Op basis van jarenlange ervaring in de automatiseringstechniek zijn wij op de hoogte van alle eisen van de industrie en kunnen we deze met beproefde security-concepten en innovatieve producten oplossen. Zo bieden wij u bijvoorbeeld:

 • Speciale firewall-functies voor de industrie zoals bijv. Conditional Firewall en User Firewall
 • Deep Packet Inspection voor industrieprotocollen
 • Veilige netwerktoegangen voor servicetechnici

Veilige toegang op afstand

Wereldwijd veilig communiceren  

Veilige concepten voor onderhoud op afstand voor een wereldwijde netwerkkoppeling van machines en installaties

Het beheren van productie-installaties door middel van toegang op afstand bespaart reiskosten en reduceert stilstandtijden. Om de mogelijkheden van onderhoud op afstand ten volle te kunnen benutten, is wel een veilige, betrouwbare en storingvrije verbinding nodig. Want een verbinding op afstand die niet beveiligd is, biedt ook onbevoegde personen toegang tot het bedrijfsnetwerk: een gat in de beveiliging dat tot een aanzienlijke economische schade kan leiden.

Onze componenten voor een veilige toegang op afstand garanderen daarom een bijzonder veilige gegevensoverdracht via VPN-tunnels en door gebruikmaking van de modernste versleutelingsstandaarden. Ook hier bieden wij doordachte systemen aan waarbij rekening is gehouden met de speciale eisen van de industrie. Onze componenten maken bijvoorbeeld het volgende mogelijk:

 • een eenvoudige integratie van machines en installaties zonder software te installeren
 • flexibele verbindingen via het internet of een mobiel telefonienetwerk
 • een firewall in de VPN-tunnel ter beveiliging tegen toegang
 • VPN-communicatie zonder wijzigingen aan de bedrijfsfirewall

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20