SafetyBridge Technology

Wij maken elke besturing veilig

De SafetyBridge-technologie staat voor een netwerk- en besturingsonafhankelijke veiligheidsoplossing.

Met deze technologie kunt u via standaard automatiseringsnetwerken veiligheidsgerichte signalen doorgeven en analyseren. Dit functioneert zonder toepassing van een veiligheidsbesturing.

Deze technologie staat ter beschikking voor de I/O-systemen Axioline F en Inline. De technologie is gecertificeerd voor de volgende netwerken: INTERBUS, PROFIBUS, PROFINET, Modbus, CANopen, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT en Sercos.

Uw voordelen

  • economische systeemopbouw omdat er geen veiligheids-PLC en geen veilig veldbussysteem nodig zijn
  • flexibel inzetbaar door compatibiliteit met alle gangbare bussystemen
  • eenvoudige configuratie met SAFECONF-software
  • draadloze communicatie – geef veiligheidsrelevante gegevens via wireless overdracht door

Raspberry Pi en SafetyBridge Technology realiseren veiligheidsfuncties tot SIL3

Toepassing met Raspberry Pi  

Toepassing met de minicomputer Raspberry Pi

De weergegeven toepassing met de minicomputer Raspberry Pi laat de mogelijkheden zien van de nieuwe Axioline F I/O-modulen met SafetyBridge-technologie van Phoenix Contact. Door de SafetyBridge-technologie toe te passen, zijn veiligheidsfuncties tot SIL 3 en PLe volledig onafhankelijk van het toegepaste type besturing en netwerkprotocol.

Als besturing kunnen naast de klassieke PLC's ook alle soorten machine-, CNC-, embedded eCLR, CODESYS- of op PC gebaseerde besturingen worden gebruikt.

In de toepassing wordt een Raspberry Pi-board als vervanging voor alle typen besturingen met hogere programmeertalen en IEC 61131-programmeerbare besturingen gebruikt. Op basis van het Raspbian-besturingssysteem werkt CODESYS met geïntegreerde EtherCAT-master als PLC-runtime-systeem.

De Axioline F I/O-modulen met SafetyBridge-technologie zijn via Axioline F-busklemmen op het EtherCAT-netwerk aangesloten. Alle veiligheidsfuncties zoals veilig inlezen, doorgeven, verwerken en afgeven worden in de veilige I/O-modulen gerealiseerd. Met een SafetyBridge Technology-functieblok heeft de CODESYS-applicatie van het Raspberry Pi-board toegang tot alle status- en diagnose-informatie van de veilige I/O-modulen. Deze stuurt met gebruikmaking van het activeringsprincipe de veilige uitgangen aan.

I/O-systemen voor de schakelkast met SafetyBridge-technologie

SafetyBridge Technology  

SafetyBridge-technologie voor Inline en Axioline F

De SafetyBridge-technologie staat u voor zowel het Inline- als het Axioline F I/O-systeem ter beschikking.

Inline is de flexibele alleskunner in fijnmodulaire bouwvorm. Uit een groot aantal I/O-modulen en functieklemmen voor alle gangbare veldbussystemen en Ethernet-netwerken stelt u uw automatiseringsfuncties heel specifiek samen.

Axioline F is het I/O-systeem in modulaire blokbouwvorm. Dankzij de bijzonder korte reactietijden is Axioline F bij uitstek geschikt voor snelle en synchrone processen. De push-in-technologie zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie en dankzij de gereduceerde uitstraling is Axioline F ook geschikt voor gebouwen.

Veiligheidsconfiguratie met SAFECONF

SAFECONF-software  

Configureer uw veiligheidsmodulen met drag-and-drop

Zo wordt veiligheid eenvoudig gemaakt: met drag-and-drop. Met de gratis software SAFECONF configureert u de functies van SafetyBridge comfortabel met enkele muisklikken.

De configuratie van modulen met SAFECONF voldoet aan de wettelijke voorschriften voor het inrichten van veiligheidstoepassingen. De eisen volgens de norm ISO 13849-1 realiseert u effectief met SAFECONF.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20