Behandeling van afvalwater

Behandeling van afvalwater

Uw toepassing bepaalt de oplossing

Kies voor complete oplossingen voor een energie-efficiënte en betrouwbare behandeling van afvalwater.

Terug naar Toepassingen en oplossingen

Categorieën

 • Toevoerregeling
  Toevoerregeling

  Phoenix Contact levert besturingsoplossingen voor regenontlastingssystemen en afvalwaterpompen alsmede functieblokken en componenten voor motormanagement.

 • Mechanische voorreiniging
  Mechanische voorreiniging

  Besturings- en communicatie-oplossingen van Phoenix Contact zorgen voor een probleemloos verloop van de mechanische voorreiniging.

 • Biologische reiniging
  Biologische reiniging

  Functieblokken, energiemetingsmodulen, netwerkcomponenten en besturingstechniek van Phoenix Contact dragen bij aan een efficiënte biologische reiniging.

 • Nabezinking
  Betrouwbare werking van de installatie

  Phoenix Contact biedt oplossingen voor een onderbrekingsvrije werking en kabelloze datacommunicatie voor bewegende of moeilijk toegankelijke installatiedelen.

 • Slibbehandeling
  Slibbehandeling

  Phoenix Contact biedt een breed oplossingenprogramma aan voor de slibbehandeling, van de energiegegevensregistratie tot en met de opslag en analyse van bedrijfsdata.

 • Procesbibliotheek voor de waterbranche

  Phoenix Contact biedt met de procesbibliotheek Waterworx een softwarebibliotheek aan die gericht is op de benodigdheden in het watermanagement.

De situatie van de lokale afvoer van afvalwater is de laatste jaren sterk veranderd: bepaalden vroeger met name de wettelijke voorschriften wat er in de branche gebeurde, tegenwoordig zijn daar voor de waterbedrijven nieuwe uitdagingen bijgekomen. Enkele daarvan zijn de demografische veranderingen, de effecten van de wereldwijde klimaatverandering, de benodigde saneringen en de omgang met schadelijke microstoffen alsmede efficiënte omgang met natuurlijke hulpbronnen en energie.

Bovendien ontstaan er nieuwe reinigingsprocessen, bijvoorbeeld het gebruik van cavitatie tegen hormoonresten en het gebruik van afvalwaterwarmte op weg naar de zuiveringsinstallatie. Als jarenlange partner van de watermanagementsbranche gaan wij samen met u deze uitdagingen aan.

Overzicht: behandeling van afvalwater

Overzicht: behandeling van afvalwater

Betrouwbare oplossingen voor de behandeling van afvalwater: van automatiseringstechniek voor de toevoerregeling tot en met energie-efficiënte oplossingen voor de slibbehandeling

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20