Uitwijkplaatsen voor schepen

Uitwijkplaatsen voor schepen

Storingvrij scheepvaartverkeer

Vertrouw op beproefde oplossingen voor de bewaking van installatietoestanden en het schakelen van signalen.

Terug naar Waterwegen

Categorieën

In scheepvaartkanalen kunnen watervoertuigen elkaar niet altijd probleemloos passeren. Bij de uitwijkplaatsen voor schepen zorgen signaalinstallaties met een hoge beschikbaarheid voor een storingvrij verkeer.

Met oplossingen van Phoenix Contact worden met behulp van remote communicatietechnieken installatietoestanden bewaakt en signalen veilig geschakeld. Door de toepassing van efficiënte led-signaallampen, geschikt voor de ruwe omstandigheden in maritieme omgevingen, is een probleemloos scheepvaartverkeer gegarandeerd.

Uw voordelen

  • veilige oplossingen voor communicatie op afstand voor integratie in de besturingstechniek
  • snelle installatie door voorgeconfectioneerd installatiesysteem
  • eenvoudige inbedrijfstelling door voorgeprogrammeerde functies en voorbeeldprojecten

Signaleren

Signalering van een uitwijkplaats voor schepen  

Efficiënte led-signaallampen

Voor de toepassing bij lichtsignaalinstallaties levert Phoenix Contact led-signaallampen met een hoge beschikbaarheid. Modulaire besturingen communiceren direct tot aan de lamp.

Om bijv. de lichtsterkte te regelen of het gedrag bij verbreking van de verbinding te definiëren, zijn de lampen via een PROFINET-netwerk met de controleruimte verbonden. In de controleruimte van de uitwijkplaats hebben operators toegang tot uitgebreide diagnose- en statusinformatie.

Remote communicatietechniek voor decentrale signaalinstallaties

Remote communicatietechniek voor decentrale signaalinstallaties  

Modulaire oplossingen voor communicatie op afstand voor signaalinstallaties

Via mobiele telecomnetwerken, kabels, draadloze overdrachtstechniek of DSL: Phoenix Contact levert u de modulaire oplossingen voor communicatie op afstand voor uw installaties. Vrije combinatiemogelijkheden van verschillende overdrachtswegen zorgen voor een optimale aanpassing aan de installatiestructuur.

Met voorgeprogrammeerde functieblokbibliotheken geeft u uw data van decentrale stations via gestandaardiseerde protocollen betrouwbaar door aan de controleruimte.

Webgebaseerd onderhoud

Webgebaseerd onderhoud met een tablet  

Locatie-onafhankelijk onderhoud door middel van toegang op afstand

Geïntegreerde webservers in de besturingen maken het mogelijk dat u ook via mobiele eindapparaten toegang hebt tot uw applicatiegegevens. Profiteer van op HTML gebaseerde, installatie-specifieke visualiseringsinterfaces voor het onderhoud en de inbedrijfstelling.

De beschikbaarheid van de signalering bij uitwijkplaatsen wordt transparanter, doordat onderhoudswerkzaamheden gericht kunnen worden uitgevoerd.

Oplossingen voor communicatie op afstand voor scheepvaartwegen

Op scheepvaartwegen gaat het om grote afstanden. De GSM-gebaseerde besturing maakt gegevensuitwisseling op basis van gestandaardiseerde protocollen mogelijk. Dankzij de geïntegreerde modem voor mobiele telefonie is de besturing ideaal voor communicatie en onderhoud op afstand.

Topologie: oplossingen voor communicatie op afstand voor scheepvaartwegen  

Oplossingen voor communicatie en onderhoud op afstand op basis van gestandaardiseerde protocollen

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20