Draadloze toepassingen in de verkeerstechniek

Overzicht

Krachtige verkeersinfrastructuur  

Krachtige verkeersinfrastructuur

  • Een krachtige verkeersinfrastructuur is een basisvoorwaarde voor een positieve ontwikkeling van de economie.
  • Phoenix Contact biedt moderne, op elkaar afgestemde communicatie- en automatiseringsoplossingen aan voor een hoge beschikbaarheid en veiligheid van wegen en waterwegen.
  • De voornamelijk licentievrije draadloze systemen van Phoenix Contact met geïntegreerde repeater-functionaliteiten zijn zeer geschikt voor de opbouw van lijn- of meshstructuren.

Toepassing

Erasmusbrug in Rotterdam  

Beweegbare bruggen

In de verkeersinfrastructuur (verkeerswegen, verkeersbouwwerken, luchthavens, treinstations, sluizen of havens) moeten vaak grote afstanden of hindernissen worden overbrugd om bijv. een verkeerssignalerings- of parkeergeleidingssysteem met een controleruimte te verbinden. Borden en panelen bij bouw- en wegwerkzaamheden moeten vaak slechts tijdelijk en zonder veel moeite gekoppeld kunnen worden.

Naast een eenvoudige en snelle installatie zijn moderne, op elkaar afgestemde communicatieconcepten onmisbaar om een betrouwbare werking en een hoge beschikbaarheid van de systemen te kunnen waarborgen.

De oplossing

Phoenix Contact is al vele jaren een competente aanbieder van oplossingen en producten op het gebied van de verkeersinfrastructuur. Alle interfaces, of het nu om eenvoudige I/O-signalen, seriële data of veldbusprotocollen gaat, kunnen kabelgebonden of draadloos over vele kilometers worden overgedragen.

Door draadloze systemen van Phoenix Contact kunnen veel uitdagingen op het gebied van de industrïele communicatie-infrastructuur eenvoudig en efficiënt worden opgelost.

Met Radioline van Phoenix Contact worden zowel I/O-signalen als seriële data overgedragen. Het draadloze systeem is veelzijdig toepasbaar en de draadloze technologie Trusted Wireless 2.0 zorgt ook in ruwe industriële omgevingen voor een betrouwbare overdracht, onafhankelijk van het protocoltype. Verbind uw besturing heel eenvoudig draadloos met seriële veldapparatuur: van de eenvoudige point-to-point-verbinding tot aan krachtige mesh-netwerken.

De koppeling van de slaves vindt direct via repeater-slave-tussenstations plaats. Om het bereik te vergroten of om meerdere repeater-slaves te integreren, kunt u tot 250 repeater-slaves na elkaar schakelen. Op de repeater-slave-tussenstations kunt u ook seriële randapparatuur aansluiten. Als een verbinding in het netwerk uitvalt, wordt de informatie via andere netwerkknooppunten omgeleid (roaming). Zelfregeling en auto healing houden het netwerk stabiel. Elk moduul beschikt over meerdere communicatiewegen.

Toepassing als mesh-netwerk  

Toepassing als mesh-netwerk

Uw voordelen

  • flexibiliteit, eenvoudige installatie en kostenbesparing in vergelijking met kabelgebonden installaties
  • overwinnen van hindernissen
  • alternatief voor aan slijtage onderhevige sleepringen en kabelbundels aan mobiele apparaten
  • vermindering van onderhoudskosten
  • licentievrij – geen lopende kosten

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie over onze Radioline-producten.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20